Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 юли 2009, 12:59 ч.

Синът ми гледа порно...

 • 44 642
 • 121
 •   1
Отговори
 • Мнения: 79
Онзи ден влизам в стаята на сина ми,който е на единадесет и половина и що да видя-"урок по анатомия" Shockedлеле,леле не очаквах,изненадах се,даже се ядосах,а после се замислих и го преглътнах...та мисълта ми е кога дечицата ни се превръщат в големи жени и мъже?

# 1
 • Мнения: 15 938
А разговаря ли изобщо с детето?
Любопитството е нещо нормално, но не мисля че трябва да се подминава това и дете на 11г да продължава да гледа порнографски филми.
Дори на мен като възрастен човек някой неща и филми са ми били противни и не мисля, че подобно нещо трябва да се насърчава, или просто да се подминава без разговор.

И аз с моя приятелка на 12г намерих някакъв подобен запис на касета и го гледахме с голям интерес, но ни е бил толкова детски акъла все още (играехме си на кукли и всякакви подобни щуротии), че не се впечатлихме особено. А и след разговор с родителите това нещо приключи.

# 2
 • Мнения: 1 921
Според мен това е неминуемо.
Предвид възрастта на сина ти обаче,трябва да има разговор на такава тема.
За да не остане с грешни впечатления относно сексуалното поведение.

# 3
 • Мнения: 79
Разговор разбира се имаше ,а и мисля,че повече не е пускан този канал,но все пак за мен беше шок.От друга страна като гледам момичетата на неговата възраст си имат всички белези на съзряването и се чудя как разбираш ,че детето ти вече не е дете!?!

# 4
 • Мнения: 1 392
То и на филмите си пише над 16.
Физическата зрялост няма нищо общо с психическата и емоционалната.
Махни този канал от телевизора на детето.

# 5
 • Мнения: 4 556
Физическата зрялост няма нищо общо с психическата и емоционалната.
Махни този канал от телевизора на детето.
Точно  Peace

Мен ме притеснява, че едно дете има прекалено много начини да стигне до порно, независимо от опитите на родителите му да наложат някаква цензура.
Преди няколко месеца по служебни въпроси ми се наложи да търся картинки в гугъл и мина ли трета страница на резултатите, започваха да излизат порно картинки. Буквално на всяко търсене и то на думи, абсолютно несвързани със секс.
Да не говорим децата в училище как си разменят какви ли не клипчета.

# 6
 • Мнения: 93
Лошото е че дори да кодираме каналите ако иска детето може да влезе в мрежата и тогава!!!
Аз лично се опитвам да разговарям,но с мен споделя малко,  пред баща си се отпуска и тогава разбираме за неща, които се случват в мрежата без дори да сме подозирали. newsm78
Като лично порно!!!
Забраната не е решение, излизайки от дома той може да мине през първата зала и да стигне до желаната информация.
Децата узряват в различна възраст, но как ще преминат през етапа на узряването зависи и от нас самите.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 5 228
Моя син беше на тази възраст когато родих сестра му. Това беше и времето в което му обясних май всичко което знам за секса. Той ме питаше и аз отговарях, обяснявах термини, усещания, контрацептиви, болести, отклонения  ... всичко. Знам, че и той гледаше снимки, предполагам и филми. Не смятам, че е подранил с интереса. Говори с него свободно ако можеш. Секса е хубаво нещо в крайна сметка /нали? Simple Smile/ , нека знае това. Порното е бизнес.

# 8
 • Мнения: 991
То и на филмите си пише над 16.
Физическата зрялост няма нищо общо с психическата и емоционалната.
Махни този канал от телевизора на детето.
Подкрепям!

# 9
 • Мнения: 27 525
Ами, в Брюксел в детската градина ги гледам на 4г как се целуват с език и момичетата стискат момченцата за пишките, така че...  Rolling Eyes

# 10
 • в страната на чудесата
 • Мнения: 1 763
Блонди, ти сериозно ли Simple Smile ? дали е осъзнато или твърде много телевизия гледат? как мислиш?

# 11
 • Мнения: 553
Абе то от порно до порно разликата може да е то небето до земята, и честно казано това което се върти сега по порно каналите е отврат дори за възрастни в някои отношения, толкова е изкривено и брутално... и тотално. а за отношението към жената в това "начинание" пък просто думи нямам.
След като вече е гледал, аз на твое място бих му обяснила че това са филми като всички останали и са толкова близо до истината, колкото способностите на спайдер мен или някой екшън герой спрямо нормалните човешки същества. В смисъл да има предвид че и там има ефекти, направено е да изглежда като екшън каквото всъщност секса не е..., правено е от мъже режисьори и главно за мъже зрители и отразява това което едни мъже си представят че си фантазират други мъже, но е доста ама доста далече от това което повечето жени искат и харесват... и могат да правят. Че за истинските момичета и жени, не за порноактрисите такова отношение на живо ще е много обидно със съответните последици.
Такива неща... 

# 12
 • Мнения: 27 525
Блонди, ти сериозно ли Simple Smile ? дали е осъзнато или твърде много телевизия гледат? как мислиш?

Сериозно.  Grinning Моят се дърпа засега, но на моя приятелка детето иска и нея вече да целува с език. Казва - в градината така се прави.  Rolling Eyes Крият се по ъглите, целуват се, опипват се... Но честно казано и аз в детската градина свалях гащите на момчето до мен при следобедния сън /Сава се казваше, даже името помня  Joy/, така че предполагам всичко си е в реда на нещата. Просто на нас ни се струва, че прекалено бързо растат  Blush

# 13
 • Мнения: 16 210
Моят беше на шест и в първи клас, когато у нас той и още две хлапета играеха тихо и мирно в детската стая, а аз, проверявайки менюто за деня от нета попаднах на търсене по думи от следния тип ,,pormu", "pormo" и подобни. Въобще не се втрещих, на тази възраст какво ли не ни е вълнувало и нас, само дето източниците бяха далеч по- апокрифни. Влязох в стаята и обясних на хлапетата, че като не са твърде грамотни доста се излагат, и че няма дума "порму", нито "пормо". Нито виках, нито дори забележки направих. Даже се посмях малко саркастично и ги питах да ми споделят какво са видяли на "пормуто" и "пормото", че не съм гледала подобни. Подчервиха се, посмълчаха се, оставих ги да си доиграят. Като ги изпрати синът с него поговорих какво- що на спокойствие. Обясних, че порното е тъпата и грозна страна на секса /те на тази възраст и секс знаят какво значи, поне на нашата улица на тази възраст хлапетата са просветени вече/, че винаги може да се разбере какво си гледал и че така само се излага. Подейства му, сега е на девет, има разни интереси. Че обсъждат секс и порно в училище ми е ясно, важно ми е да разбере какво е порнографията и защо е грозна и се по принцип се забранява разпространението й, че има места, където е несъвместимо обсъждането и гледането на такива неща.
Имат приятелче, което учи в Германия, то също не е по- назад с материала.

# 14
 • Мнения: 7 263
Възрастта им е съвсем нормална, за да проявяват интерес към "материята". За мен същественото е да обясня, че секса е нещо доста по-красиво и по-интимно от порнофилм.
Още преди 2 години синът ми \ тогава на 10\ започна да задава въпроси по темата, на които отговаряхме възможно най-точно и изчерпателно. Купих и няколко нелоши книжки по темата. Някъде тогава ми поиска обяснения за месечния цикъл на жените, тъй като беше чул да се коментира от съученичките му и тогава беше удобния момент да обясня повече детайли за предпазването от болести и бременност и за нуждата от уважение на другия в отношенията \ в случая в сексуалните\.
Въпроса е да знаем и лекичко да контролираме нещата да не излизат извън релси, както и да не стават навик и де се превръщат в единствено забавление, защото днес е гледал у вас и ти си разбрала, утре \ ако не проявиш такт и разбиране\ ще иде да гледа у приятелче или в клуб .... тоест неизбежно е.

# 15
 • София
 • Мнения: 36 893
Явно аз съм от по-консервативните по отношение на порното и децата. За мен е твърде рано и неприемливо дете на 12 да гледа порно, въпреки, че зная за случаи, в които деца от ДГ нощем се измъкват тайно и гледат въпросните канали. Но това за мен не е нормално.
 Първо, неразбирам какво прави едно дете пред телевизора във време, когато се излъчва порно, вместо да си е в леглото. Сега, не ми скачайте, че нападам авторката, защото в първия момент, в който прочетох поста и това беше въпросът, който изникна в съзнанието ми.
Второ, не мисля, че децата бързо растат, а че децата биват насила сексуализирани отрано. И лошото е, че и ние като родители вече свикнахме с всякаква липса на цензура в медиите и всякакви аудио и визуални продукти.

Не зная как бих реагирала, ако хвана някого от моите да гледа порно, сигурно ще ми иде да им зашия по два шамара,особено ако са на такава малка възраст, пък после ако щат да ме обвиняват цял живот. Но съм убедена, че трябва да се затворят всякакви канали за достъп на децата до порното. Вече има достатъчно информация за това как понното влияе на възрастните и мен това много ме притеснява. Възрастта 12 години не е толкова голяма, колкото вече им се струва на много хора.

# 16
 • Мнения: 3 651
Andariel, може би имат цифрова телевизия. Ние имаме - съответно имаме и два порно канала, които работят и през деня. Аз обаче съм ги кодирала Wink. Синът ми е на 6 и поне от една година свободно се справя с дистанционните на телевизора и приемника. Освен това имам и брат, на 13. Не бих допуснала да попаднат на такива филми.  Не, още. Рано е наистина. Иначе сме говорили за секса, без обаче да изпадам в технически подробности на този етап. Peace

# 17
 • Мнения: 16 210
За порното няма нито "рано", нито "навреме", това е част от пошлостта и грозотията, които така или иначе битуват в света и която част човек така или иначе открива- като не в къщи, то в приятелче или на телефона на съученик.
Проблемът е по- скоро как детето ще бъде убедено в това, а не дали ще има достъп или не /а достъп винаги може да се намери/. Ако се бях развикала и опердасала нищо нямаше да свърша.

# 18
 • София
 • Мнения: 36 893
Ами, виж, Джуди, с порното е като с пазенето от достъпа до оръжие, хазарт и други подобни - ако не искаш да стане беля просто не допускаш да е достъпно, че да попадне в ръцете му. Вярно е, че няма подходящо време, но все пак е прието, че този вид продукти са само за възрастни над 18 години и евентуално за над 16 години (което мен хич не ме успокоява). Така че, спазвайки тази граница е недопустимо едно дете на 12 да има достъп до порно, обаче очевидно има. Лошото на този вид пороци е, че те винаги изглеждат много интересни, привлекателни, дори безобидни и са доста леснодостъпни, поне в нашите условия. В какво да го убедя? Хидяли, милиони момчета (май вече и момичета) са ги убеждавали колко е лошо, ама голяма част от тях никога не са се отказвали от това да гледат порно. И продължават да знаят, че е грозно, но на порното целта му е да предизвика възбуда, а не действие. И гледащите порно се пристрастяват точно към това и много често нямат и не се стремят към връзки, а в най-добрия случай да осъществят припознатите от филмите фантазии. Така че, ей така, много мъже и жени вътрешно се срамуват, че гледат порно, но не се отказват от него. Признавам, че някак не съм много оптимист в това отношение. Да, ще обясня, ще кажа, че е грозно, но дали устойчивостта им ще е достатъчна? Щом вече и на съвсем невръстна възраст децата не са пощадени.

# 19
 • Мнения: 3 162
Физическата зрялост няма нищо общо с психическата и емоционалната.
Махни този канал от телевизора на детето.
Точно  Peace

Мен ме притеснява, че едно дете има прекалено много начини да стигне до порно, независимо от опитите на родителите му да наложат някаква цензура.
Преди няколко месеца по служебни въпроси ми се наложи да търся картинки в гугъл и мина ли трета страница на резултатите, започваха да излизат порно картинки. Буквално на всяко търсене и то на думи, абсолютно несвързани със секс.
Да не говорим децата в училище как си разменят какви ли не клипчета.

Притеснително е, да!Но мисля има начин и пц-то да се сложи с парола и детето/цата да имат достъп само за необходимите  им неща Peace
И аз  се чудя за големия кога ли ще го сгащя Crazy или той нас Mr. Green

# 20
 • Мнения: 2 229
Само на мен ли ми се струва нормално? Laughing
И да махнеш тези канали, и компютъра да махнеш, момчето все пак ходи на училище и има приятели, сигурно и не му е първи път да гледа подобно нещо, а ще гледа все повече.
Колкото и да обясняваш, и говориш, няма начин да не му е интересно и да не гледа, аз не знам за момчета в пубертета, които да не гледат порно...
А в момента 11-12 години си е влизане в пубертета..

# 21
 • Мнения: 300
Имам приятелка, на която синът и е на 14 години и редовно гледа порно. Когато споделих със съпруга ми, той каза, че е нещо нормално за момче и че и той на неговата възраст си е купувал разни списания. Добре, че момичетата не проявяват такъв интерес  ooooh!
Тази година в класа на моята дъщеря са раздавали презервативи и са им обяснявали как се ползват, имали са подробни разговори за секса, а тя е на близо 14 години. Явно в училищата са по-наясно от родителите, че трябва да им се обясни на децата, защото днешните поколения са много по-напред с материала. Дъщеря ми е казвала, че има нейни съученички, които ходят с големи момчета и правят секс. Радвам се, че тя не мисли за момчета и интересите й за сега още са детски. Иначе ме питаха и мен с една нейна съученичка, защо тези презервативи са толкова хлъзгави и дали и отвътре са така, а после ги напълниха с вода, с намерението да ги  пуснат през терасата, за мой ужас.. Не го направиха, а само се кикотеха и пръскаха с вода. ooooh!
Спомням как като бях на около 15 години, в къщи родителите ми бяха скрили една касета, на която имаше порно. Ние с мои приятелки я бяхме намерили и я бяхме пуснали - от любопитство. Видя ни се много пошло и отвратително това, което правят на екрана, аз скрих пак касетата и вече не сме я пипали.
На около 16 годишна възраст, когато си ходех на село, братовчедите ми, които бяха на същата възраст гледаха  и ние си умирахме от гнусотия с приятелките ми, като видехме че се хилят и пулят  #Crazy пред екрана и гледат това. Вуйчо ми не им забраняваше... newsm78

# 22
 • Мнения: 7 263
Проблемът е по- скоро как детето ще бъде убедено в това, а не дали ще има достъп или не /а достъп винаги може да се намери/. Ако се бях развикала и опердасала нищо нямаше да свърша.

Именно, аз вече го казах в своя пост, но пак ще го повторя. Дори да се скарам, дори да го ударя \ а това няма да направя със сигурност - не и по този повод \, дори да забраня това да става в къщи..... каква е гаранцията, че няма да опита пак?!
По-лошо ще опита извън къщи там където и да искам не мога да упражня контрол, няма да знам, няма да мога да влияя това да не се случва и т.н.
Това е последното нещо, заедно с филми с явно насилие, което бих искала да гледат децата ми, но точно затова говоря открито с тях, точно затова обяснявам винаги, когато ме попитат. На ПС-то от време на време следя сайтовете, които се посещават и съм "в час" какво ги вълнува. Засега няма такива изпълнения, но съм напълно готова, че не е далеч деня, в който ще има.
Не става изобщо въпрос за нашето разрешение и одобрение. Ако ме попитат в прав текст "може ли - еди какво си" - както правят за някои неща - ще отговоря така както и правя - "Не съм съгласна, защото не смятам че е добре за вас, смятам че ви е рано или че няма нищо хубаво в това". Но силно се съмнявам, че точно затова ще ме попитат, самото естество е такова, че обичайно децата си дават сметка, че не е много редно и го правят "тайно" или поне те така си мислят.
При нас поне засега успешно минава линията "прави като мен" и респективно "не прави каквото не правя аз" - за случаите, когато не са сигурни. Казвам им да се замислят виждали ли са аз или баща им да правим или пък да не правим съответното нещо и тогава да се опитат да помислят редно ли е или не. А ако не са сигурни и да питат. Говорим свободно за пушене, алкохол, наркотици, секс .... надявам се доверието да се запази и да преминем сравнително безболезнено и през този период.

# 23
 • София
 • Мнения: 36 893
Охо, чакайте малко! Нещо лековато започнахте да слагате под един знаменател възрастта 12 и 14 години. Знаете ли каква огромна разлика чисто физически в мозъка, химически и психологически има между деца на 10, 12, 14 и 16 години? На 10 години момчетата са много далеч от пубертета, на 12 са аха-аха на прага, но и тогага акълът им е доста детски и да кажем несексуален като на възрастните. На 14 вече е хормоните сериозно влияят на сексуалното поведение. За мен има огромна разлика между това едно момче на 12 да гледа порно или като мъжа на на Лора на 14 да гледа списания , нещо, което е съвсем различно от порното. Не че второто е по-приемливо, но има разлика в етапа на разлитие на момчето. Също и при момичетата. Да не говорим, че изследователите психолози, психиатри и психотерапевти, които се занимават с такива случаи, отчитат "втвърдяване" на представите за твървостта на порното. Ако за вас е нормално синовете ви на 12 да хвърлят по едно око на порното, то за мен не е.

 Както и да е. Не е успокоение това, че в училище така или иначе говорели и си разменяли клипчета. Това не го прави приемливо и само показва липсата на контрол от страна на възрастните. Ако на някое дете в училище му приберат телефона заради клипче и след това родителят бъде викнат на разговор с директора и съответно бъде глобен, познайте как следващия път ще се появи клипче при отрочето му!

И така, за каква възраст си говорим, защото се замесиха вече 14-годишните и правенето на секс?

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 18:02 от Andariel

# 24
 • Мнения: 7 263
Andariel никой никъде нищо не слага.
Аз НЕ СМЯТАМ че е добре или че е редно едва ли не сина ми да гледа порно \ засега не го е и правил поне доколкото ми е известно - на 12 е\.

Но тук ставаше дума за това, че надали ще ни питат.
Ставаше дума за това как да реагираме, когато разберем.
Как да направим така, че да не го правят и да разберат най-важното!!!
Че порното не е истинския секс и случващото се между двама души, а че това е продукт целящ да печели пари - това е една цяла индустрия, както е с цигарите, както е с алкохола, както е с много други неща, които не са редни за една възраст.
Тук просто разискваме какво и как да се направи, когато разбереш че това се случва \ ако и когато се случи\, защото на тази възраст любопитството им е неизбежно и споделят едно с друго подобни "геройства".
Никой от нас не агитира да седнем с децата и да им пуснем по едно ХХЛ, докато ние си пием питиетата Twisted Evil Crossing Arms.
Просто не разбирам защото никога не може да говорим на един език с някои хора.

# 25
 • София
 • Мнения: 36 893
Ами, как да реагираме? Един Господ знае! Прави ми впечатление, че по подразбиране се приема, че така или иначе децата още на 12 или по-рано ще имат свободен достъп до порното, независимо дали става въпрос пряко за филми, сайтове в интернет или покрай приятелите си. Ето, това мен ме изумява, защото дори не става въпрос за пресичане или ограничаване на достъпа до порното, а само за реакция постфактум!

Ами, ясно е какво да се направи - разговор за това що е то порно и че е лошо и забранено. И на въпроса защо тогава възрастните го гледат ще има да гледаме умно, докато решим какво точно да кажем за двойния стандарт в живота.

А за спирането е много сериозен въпрос, защото е невъзможно да се разчита на детската съвест. На порното и хазарта това им е лошото, че са много зарибяващи. Единственият начин е да се спре достъпът.

Напротив, Лени, много добре се разбираме. Въпросът беше поставен като реакция след гледането, а аз поставям акцент върху предотвратяването на достъпа. Като в пословицата е - покритото мляко котките не го лочат.

# 26
 • Мнения: 2 229
И момчето на 12, което вече е гледало порно и му е интересно, ще спре да гледа, като му се обясни, че е "лошо и забранено"?  Whistling
Единствено може да се обясни, че порното наистина не е истинският секс, но нищо повече, ще продължи да си гледа тайно. Невъзможно е да се ограничи достъпът тотално, освен ако не си стои 24/7 вкъщи под постоянно наблюдение...
Честно казано, много по-странно ми се вижда коментираното в съседната тема, за 12-годишните момичета с боядисани, къдрени коси и лакирани нокти, отколкото това..

# 27
 • София
 • Мнения: 36 893
Не съм чела темата, но видях първите постове. Това в съседната тема е пример за ранната сексуализация на децата, но в случая на момиченцата. Какво къдрене, какво боядиснаве или обезкосмяване!  ooooh!

Не е нужно детето да стои по 24/7 вкъщи, а е достатъчно да се сведат до минимум външните канали за достъп.

# 28
 • Мнения: 3 162
Не съм чела темата, но видях първите постове. Това в съседната тема е пример за ранната сексуализация на децата, но в случая на момиченцата. Какво къдрене, какво боядиснаве или обезкосмяване!  ooooh!

Не е нужно детето да стои по 24/7 вкъщи, а е достатъчно да се сведат до минимум външните канали за достъп.
PeaceТочно, а и до колко годишна възраст нямахме право да ги оставяме без надзор PeaceТака че , все може да му се "хвърля по едно око" с какво се занимава  в момента Crazy
Също така смятам, че вече веднъж надникнал " зад оградата" , никакви приказки не биха го спрели Tired

# 29
 • Мнения: 2 229
Да де, и да се сведат до минимум вкъщи - заключване на порно каналите по ТВ и махане на компютъра (защото при наличие на компютър, просто не виждам начин да се ограничат всичките порно сайтове...), нали все пак ходи на училище, среща се с приятели, ходи на гости - ами от това следва размяна на списания, клипчета, гледане на порно у приятели...
Поне от каквото са ми казвали приятели, всичките тия неща си се правят на тая възраст.

Няма начин да не им е интересно, а като им е интересно, ще намерят начин да гледат..
Не виждам никаква връзка между цигарите, алкохола, хазарта и порното, обаче, че да се сравняват. Първите са си наистина проблем..

...
Също така смятам, че вече веднъж надникнал " зад оградата" , никакви приказки не биха го спрели Tired

Е, точно за това говоря. Нали ставаше въпрос за сина на авторката, тя го е "хванала". Simple Smile Е, каквото и да му обяснява сега, пак ще си гледа, но ще се крие по-добре...все пак сконфузно е мама да те хване. Laughing

# 30
 • София
 • Мнения: 36 893
Ако няма откъде да вземе порно, няма и как да го занесе на училище, че да го менка със съучениците. На гости пак е същата работа - ако в къщата няма достъп до порно, няма да има какво да гледат. И западняците са го измислили като се инсталират определени проследяващи или ограничаващи програми за достъп, телевизия и печатни издания са строго контролирани и родителите много внимават какво има вкъщи, ако не искат да имат среща със социалните.

Връзката най-общо между цигарите, алкохола, хазарта и порното е тази, че и по закон, и по морал са забранени за деца и не би трябвало децата да могат да се снабдят с тях безпрепятствено. А хазартът и порното са на още по-специален режим.

# 31
 • Мнения: 2 229
Естествено, че е така, но вярваш ли, че 100% от родителите биха и упражняват такъв контрол? В идеалния случай, ще е както го описваш, но в близките години, точно тук, няма да се случи.
Забравих да спомена и интернет клубовете, където контролът е "суров".

А за другото - според мен, вредата от цигарите и алкохола е далеч по-голяма, от тази от порното в общия случай, ако не се стига до някакви крайности, като основна дейност през целия ден..

# 32
 • Мнения: 1 496
Аз също считам, че на едно дете не просто трябва да му забраниш, а и да поговориш с него , да намериш верния подход и да се убедиш, че утре няма да се случи случката "забранения плод е най-сладък". Защото колкото и да го ограничаваш и забраняваш вкъщи, не знаеш какво прави с приятелите си, когато им е на гости, когато излиза да играе-може просто да кривне в някой интернет клуб и там вече може да гледа от забранения плод.

# 33
 • Мнения: 300
Аз също считам, че на едно дете не просто трябва да му забраниш, а и да поговориш с него , да намериш верния подход и да се убедиш, че утре няма да се случи случката "забранения плод е най-сладък". Защото колкото и да го ограничаваш и забраняваш вкъщи, не знаеш какво прави с приятелите си, когато им е на гости, когато излиза да играе-може просто да кривне в някой интернет клуб и там вече може да гледа от забранения плод.
Съгласна съм  Peace. Най-добрия подход е да си приятел с детето си. Така то вместо да посегне към порното, ще дойде при теб за разговор и ще те пита. Няма да се срамува от теб. У дома нищо не сме кодирали и скривали. Всичко е " на една ръка" разтояние. Дискове с всякакви филми, включително порно, дъщерята си има лап топ и винаги може да попадне на порно - има реклами в много сайтове на различни порноканали и т.н., дори аз съм попадала без да искам на такива. Винаги сме си говорили с нея и смятам, че тя ми се доверява. Повече се плаша от вероятността да попадне в чата на перверзник и да си пише с него, отколкото от това да гледа порно. Забраните не помагат. Трябва много да се говори и най-вече да научим децата си да се предпазват.
Лично на мен са ми се случвали много лоши неща като малка и аз незнам как съм се опазила...
А че има голяма разлика между децата на 12 и децата на 14 е вярно. Но именно на 12-годишните трябва да се говори много. Тогава се започва с разговорите. Дори децата на 18 са си още деца, а и за нас те винаги ще си останат такива.

# 34
 • Мнения: 16 210
При наличието на здрава цензура аз, като ученичка, не съм имала особени проблеми с достъпа, сега е още по- лесно. Това няма нищо общо с одобрение/неодобрение. На свободното хлапе, което расте и става все по- свободно и самостоятелно, няма как да се наложат ограничения. Въпросът е именно в това, което и Lennyh  споделя, не в това дали на 6, на 10 или 14 е "добре", защото "добре", писах вече, няма, на никоя възраст, що се касае до порно, наркотици и цигари с алкохол. Предпочитам да е сигурен, че няма да го опердаша и ще е спокоен вкъщи да говорим, а не да му забраня и да му забия два шамара. Тогава първата му реакция е да си потърси външни източници на информация.
Да се говори трябва не с 12- годишните, чак на тази възраст, с тях трябва вече от шест години да е било говорено често.

# 35
 • София
 • Мнения: 36 893
Това със спокойствието вкъщи и усещането, че може да говори с родителя и се отнася изобщо за нещата от живота, а не само за порното. Става въпрос за изграждане на доверие, а то е работа още от люлката. Но така или иначе, колкото и да са приятелски отношинията, всяко дете има своите тайни, които се отнасят до неща, които са очевидно извън нормите, но много от тях ги правят. Децата много добре го знаят. Коя от нас не е правила неща, които за нищо на света не би споделила с най-близкия си родител и след сто години?

Насочих вниманието към достъпа да порното изобщо, защото ние няма тепърва да откриваме топлата вода. Родителите не се "раждат" съвестни, а до голяма степен се подчиняват на обществените норми. Западняците не са нито по-долри родители от нас, нито по съвестни по подразбиране. Просто са приети определени норми по закон и ако тези норми не се спазват родителите биват санкционирани. И така ако не 100%, то пове достатъчно количество родители спазват забраните. Същото се отнася и до икономическите субекти, които имат връзка било с порното, било с алкохола, било с нещо друго, което е забранено за деца.

Цензурата все пак помага. Да, ние като ученици пак успявахме да се докопаме до нещо подобно, но то беше съвсем тайно и не на 12 години, а в горните класове в гимназията. Представи си какво щеше да стане, ако имаше свободен достъп до всичко това!

# 36
 • Мнения: 16 210
А ние тук обърнахме внимание на нашата реакция при съответното положение.
Темата за достъпът и централизираната забрана  върху порнографията е малко по- различна, не съм я дискутирала тук нарочно, да не излизам от въпроса по темата. Как и от кого ще се провежда е нещо различно, на което тук няма да се спирам. Имам си виждания, разбира се.
Като ученичка съм се добирала до различни материали доста преди 12 години, на 12 някои деца днес водат и полов живот, което е факт и отново не обсъждам плюсове и минуси.

# 37
 • София
 • Мнения: 36 893
Докато на човек не му се случи няма как да знае каква ще е реакцията му. Ние тук можем и до утре да предполагаме, дори да сме убедени, че реакцията ни ще бъде еди-каква си, но трябва да се случи, за да разберем. ТОгава се намесват всякакви емоции, конкретните обстоятелства също влияят, моментното душевно състояние на родителя (едно е когато родителят е спокоен и в добро настроение, друго е ако точно в този момент е изнервен до безкрайност заради някакви трети проблеми или детето е донесло лоша оценка по история). Затова избягвам да отговарям на такива хипотетични въпроси за собствените си реакции, защото е пълна загадка какво ще направя.

# 38
 • Мнения: 16 210
Така е, понеже на мен ми се случи, споделям за моята реакция.

# 39
 • "Може и да не съм стигнал там, където възнамерявах, но мисля, че се озовах там, където имах нужда да бъда. " Дъглас Адамс
 • Мнения: 3 152
Искате ли малко да ви разсмея с моя първи опит с гледането на порно?  Grinning


Случката е през далееееечната 1990 г. Тъкмо е настъпила "демокрацията"; аз в подготвителен клас на ЕГ; татко в командировка, а с мама сме решили да си направим кино вечер; и понеже след училище и съответно след работа, следваше помощ в кухнята и в домакинстването, после - разходка с приятели и след това до 10.30 - на раздумки на пейката пред блока......та разбрахме се с мама да гледаме някакъв филм след 12 - имаше интересното заглавие XXL Simple Smile ; мама тогава е била на около 35-37 години Simple Smile - не беше чувала за XXL Simple Smile
Ta....лягаме в леглото по пижами и с пуканки......и се почна..... Simple Smile Гледахме си филма 40 мин. - мама не знаеше как да реагира, за да не ме шокира и гледаше екрана втренчено през цялото време, а аз не исках да я притесня.....и също втренчено се взирах в телевизора Simple Smile
После....ами разговори с недомлъвки, а сега - смях до сълзи като си припомняме тази случка Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 21:48 от la vida loca

# 40
 • Германия
 • Мнения: 240
Според мен си е съвсем нормално Peace Когато аз бях на същата възраст, доста честичко се събирахме из разни приятелки и гледахме филмчета, скрити от родителите им. Дори веднъж- дваж сме си купували списания на такава тематика  Rolling Eyes Майка ми естествено и представа си нямаше за тези ми начинания.
Не се тревожете, децата ви няма да се травмират за цял живот или пък да мислят, че това което виждат на екрана е истински секс между обичащи се двойки(или тройки Laughing). Не подценявайте децата си Hug

# 41
 • Мнения: 651
Хах, каква темичка имало  Rolling Eyes
Ами ние точно заради едно гледане на порноклипчета при последното детско парти  у нас  шибнахме (извинявам се за израза) един парентконтрол, но синковеца нали е разбирател...преинсталирал и разчиствал след нашето чистене и стана едно мазало...та не можех и в бгмама-та да си вляза  ooooh! Понеже не ми свидят обясненията и той знае всичко (почти), като тръгнах да говоря пак той ме спря с "Добре де, всичко си ми обяснила...но искахме просто да погледаме, да видим как точно става...а и нали знаеш...такова...ТЕ ДРУГИТЕ ПРЕДЛОЖИХА ..."
Междувременно пред супера гледам се суетят едни познати хлапета на щанда с вестници и списания...надупвам се и аз да видя дали е излязла "Пчелицата" и за мой ужас забелязвам, че хлапетата живо коментираха новите броеве на...нещо си с голи снимки и викаха:"А-а-а порно..порно". Със сигурност бяха под 10 г.

# 42
 • Варна
 • Мнения: 3 944
Не е ненормално да гледа порно.  Всяка възраст си има потребностите.
На 5-6 годиники си бъркат по гащите от често любопитство, а им е неприятно
да гледат целуващи се на екрана актьори, след 8-9г. започват да се опознават
сами, след 10г. идва ред на порното, на 12 г., както някой вече писа са правили секс.
Говорете с децата си не забранявайте. Излишния  морализъм и консервативност,
няма да ги отвърне от забраненото ...

# 43
 • Мнения: 206
Честито , синът ти се развива правилно !
И аз споделям мнението , че няма правило от каква възраст започва интересът към секса и т.н. По-важно е сега с детето да бъде говорено , да се обяснява правилно и да не му се налага да търси информация от другаде.
Говорете с децата си не забранявайте. Излишния  морализъм и консервативност,
няма да ги отвърне от забраненото ...

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 16:22 от vivian

# 44
 • София
 • Мнения: 697
Съгласна с повечето от вас. И ние в къщи имахме подобен "инцидент". Приказки, приказки...
Е, до известна степен се успокоих, че проявява интерес към другия пол, че то и това е проблем... Grinning

# 45
 • Мнения: 2 792
  Ох, аз явно не съм много нормална майка, първата ми реакция при прочитането на първия пост е, че много бих се ядосала да заваря Димана (която септември прави 11 г.) да зяпа телевизия в часовия пояс, в който излъчват порно каналите  Embarassed .
  Порното под една или друга форма съм го обяснявала, без големи подробности, най-вече, че това са филми за възрастни и когато си възрастен, може да ти е интересно и приятно да ги гледаш и тн. До сега не е проявяван сериозен интерес по темата.

# 46
Онзи ден влизам в стаята на сина ми,който е на единадесет и половина и що да видя-"урок по анатомия" Shockedлеле,леле не очаквах,изненадах се,даже се ядосах,а после се замислих и го преглътнах...та мисълта ми е кога дечицата ни се превръщат в големи жени и мъже?
     prava si moje da sam samo na 9 nooo vse pak razbiram kakvo iskash da kajesh  amiiii

# 47
 • Мнения: 16 210
За ядосването- ясно, всеки се ядосва.  Grinning Въпрос е как се постъпва.

# 48
 • Мнения: 342
Дано скоро моята дъщеря да не проявява интерес към това нещо и не ми задава въпроси, зъщото засега не бих могла да и отговоря. Макар че съм заварвала игра с гледане на дупета  Embarassed

# 49
 • Мнения: 2 792
За ядосването- ясно, всеки се ядосва.  Grinning Въпрос е как се постъпва.
Имах пред вид, че по ме ядосва да гледа телевизия  12+ часа.
Всъщност попадали са на порно картинки и в нет-а (просто няма начин да не попаднат), подно нещо не е за ядосване, част от света ни е и по-добре да се обяснява.

# 50
 • Мнения: 53
Това е временно. С годините интересът му към секса и порното ще намалее значително.

# 51
 • Мнения: 2 792
Това е временно. С годините интересът му към секса и порното ще намалее значително.
Аз имам други наблюдения за какво се случва с годините и интереса към порното и секса.

# 52
 • Мнения: 4 556
Завиcи за колко години cтава въпроc  Laughing

# 53
 • София
 • Мнения: 346
Продължение: дъщеря ми е на 13 и половина- само 2г разлика от детето на авторката. Има си гадже и аз се радвам, че споделя и се старая да не мрънкам много. Но днес гаджето я търси на нейния скйп/явно го беше забравила отворен/, аз отговарям, че е излезла и преди да затворя се зачитам в предишния им разговор. Тя се притеснява, че той я мрази "след снощи", а той я успокоява, че явно не е била готова. Е кажете ми сега, на това как се реагира/ все още си мълча и обмислям/? Кифлата има доста по-добри наблюдения. Wink

# 54
 • Германия
 • Мнения: 240
Продължение: дъщеря ми е на 13 и половина- само 2г разлика от детето на авторката. Има си гадже и аз се радвам, че споделя и се старая да не мрънкам много. Но днес гаджето я търси на нейния скйп/явно го беше забравила отворен/, аз отговарям, че е излезла и преди да затворя се зачитам в предишния им разговор. Тя се притеснява, че той я мрази "след снощи", а той я успокоява, че явно не е била готова. Е кажете ми сега, на това как се реагира/ все още си мълча и обмислям/? Кифлата има доста по-добри наблюдения. Wink

Опитай се да насочиш разговора в тази посока, но БЕЗ да споменаваш, че си прочела нещо в скайп. Щом си има гадже е нормално рано или късно да започнат да правят секс (като гледам днешната младеж, по-скоро рано, от колкото късно), но поне е добре, че явно момчето не я насилва.

# 55
 • Мнения: 1 983
Когато хванах моят син да гледа порно,беше на 13.Така се беше захласнал,че изобщо не ме видя облегната на вратата,където стоях повече от 5 минути Laughing.Аз не гледам трагично на тези неща,минала съм по този път и мога да го разбера.Дъщеря ми е на 5 и половина години,от около половин година говори за момченце от тяхната група,и се долавя трепет и смущение в гласа и.Все едно усеща че това е ново чувство за нея,непознато и ,и вълнуващо.
Детския пуберитет настъпва между третата и петата година,а същинския за съжаление започва около осмата.Казвам за съжаление ,защото мое мнение е ,че децата не могат да изживеят детство,порастват изведнъж

# 56
 • София
 • Мнения: 346
 И като я насоча, какво? Ще си проведа поредния монолог, тя ще се прави, че е съгласна и ме разбира, но не мога да я спраааа! #Cussing out За мен "рано" е поне 15-16г, а това не знам вече какво е! Мятам се в двете крайности- от пълна забрана да излиза, до това, да вдигна ръце от нея.

# 57
 • Германия
 • Мнения: 240
И като я насоча, какво? Ще си проведа поредния монолог, тя ще се прави, че е съгласна и ме разбира, но не мога да я спраааа! #Cussing out За мен "рано" е поне 15-16г, а това не знам вече какво е! Мятам се в двете крайности- от пълна забрана да излиза, до това, да вдигна ръце от нея.

На 13 определено е рано, права си, но е нормално щом си има гадже да се замислят за такива работи. За жалост, това кога ще почне да прави секс не зависи от теб. Но от теб зависи да и усигуриш достатъчно информация по темата, защото косата ми се изправя като гледам какво е нивото на сексуална култура сред тийновете ooooh! Със забрани нищо няма да постигнеш, най-много да си развалите отношенията. В крайна сметка се успокой, все пак от разговора става ясно, че още нищо не се е случило и тя явно не е готова.  Simple Smile

# 58
 • Варна
 • Мнения: 3 944
И като я насоча, какво? Ще си проведа поредния монолог, тя ще се прави, че е съгласна и ме разбира, но не мога да я спраааа! #Cussing out За мен "рано" е поне 15-16г, а това не знам вече какво е! Мятам се в двете крайности- от пълна забрана да излиза, до това, да вдигна ръце от нея.
Абе, ти си проведи монолога.
Сварих сина ми с момиче у дома по хавлии, излизащи току що от банята .Какво са правили?
Да ,на 15 г. са, ама след ,като си изпрати гостенката, седнах и говорих с него. Обясних за
пореден път, за котрацепцията, за последствиятаи т.н.
Важното е да има някаква комуникация.Със забрани и игнор, няма да стане според мен  Thinking

# 59
 • Мнения: 106
Аз да си призная, гледах порно за пръв път на 7 години, но изобщо не разбирах за какво става въпрос, дори се отвращавах. Но доколкото знам, новото поколение ги хваща пубертета доста по-рано и не мисля, че е нещо ненормално.

# 60
 • Мнения: 1 844
сигурно е шокиращо да видиш 11-годишното си дете да гледа порно..
само че е нормално децата на тази възраст да проявяват любопитство..не виждам нещо кой знае колко стряскащо.
като се има предвид,че според статистиката по-голямата част от децата на 15 вече водят полов живот,нормално е на 11-12 да се заглеждат вече по филмите.
п.с.аз,между другото,когато някой ден видя детето си да гледа порно ще остана също втрещена. Peace

# 61
 • Мнения: 23
Ами, в Брюксел в детската градина ги гледам на как се целуват с език и момичетата стискат момченцата за пишките, така че...  Rolling Eyes

Не мога да повярвам. Направо ме разби, Блонди !

# 62
госпожо, ако баща му също беше гледал порно, щеше да предпочете съвсем друга жена, мисля си. но не се притеснявай, поне стаха ти ще е читава   bouquet

# 63
 • Мнения: 3
Здравейте момичета, днес влязох в този форум, точно по въпроса, че синът ми гледа порно. Той е на 10 г и това не му се случва за първи път. Преди няколко месеца го открих, тогава го предупредих, че не желая да се повтаря, дни по-късно се повтори. Тогава бях леко по-груба и казах, че при следващо хващане, просто ще махна компа от вкъщи и тогава просто няма да може да го прави там.  От месеци не бях поклеждала компютъра му, но днес ме афектира по друг повод, свързан с у-ще, та като излезе аз просто седнах на компа и открих някакъв сайт "69" или нещо подобно, което даже не бях чувала.  Twisted Evil Та сега вече два часа седя и мисля как точно да постъпя, ако махна компа, съм сигурна че ще ме намрази до дъното на душата си за не знам колко време, последното нещо, което в момента съм измислила е да му разреша да стои на компютъра час и половина на ден, вечер когато съм вкъщи. Не че това ще предотвари гледането на порно, ако той желае, но те излизат от всякакви граници с тези компютри, превърнаха се в смисъла на живота им и смятам че когато има предупреждение, той просто трябва да си понесе и наказанието след това. Може й да е нормално, може и да правят секс на 15 години, но аз не мисля, че е нормално на 10 год. в къщата ми свободно да се гледат порно сайтове, защото просто се развиват по-бързо в момента.

# 64
 • Мнения: 307
Lola, аз все пак бих махнала компа!

# 65
 • Мнения: 3
И аз още се чудя какво да направя и какво решение да взема, прехапах си езика първия половин час, когато всичко ми беше да го изкажа, за да не взема някакво погрешно решение. Сега не знам ако реша да го направя, до колко ще устискам на натиска преди да го върна, защото това ще се случи, и да не изляза съвсем безхарактерна, да реши, че те така лесно нещата се случват, всяко чудо за три дена и айдее..... По принцип е добро дете, отличник си е, не е някакъв мухльо, спортист е и не знам дали това наказание не е прекалено тежко за него за провинението /така да се каже/, което е извършил и дали няма да ми се наложи нататък да го ползвам за къде къде по-сериозни неща. Като си помисля и че отсега нататък това ме чака, като влезе в пуберитета  ooooh! Даже още не съм му казала че е разконспириран. Thinking

# 66
 • Мнения: 1 392
Мисля че може да се слагат филтри, да не може да има достъп до такива сайтове, посъветвай се с компютърен специалист.

# 67
 • Мнения: 3
Бях се позаинтересувала, но човекът който ни поддържа компютрите,  каза, че няма филтър, който напълно да ликвидира достъпа до тези сайтове. Най-малкото има реклами даже със секс сайтове върху които като кликнеш и си там.  #Cussing out

# 68
 • Варна
 • Мнения: 3 944
Не действай със забрани  и афект, сега точно влиза в тази трудна възраст, ако
трябва татко му да седне и да му обясни нещата, ако вече не сте де. 

# 69
 • Мнения: 1 827
Бях се позаинтересувала, но човекът който ни поддържа компютрите,  каза, че няма филтър, който напълно да ликвидира достъпа до тези сайтове. Най-малкото има реклами даже със секс сайтове върху които като кликнеш и си там.  #Cussing out

Рекламите могат да се предотвратят, повечето като си смените браузъра и сложите Mozilla. Спира се java скрипта. Доста неща няма да може да гледа, освен порното, но ако са свързани с училището може да му позволиш да гледа сайта на вашия компютър или от друг акаунт на който само ти знаеш паролата и браузърите са с този скрипт. По принцип ако е по напредничав може да си направи нов акаунт, но мисля, че тези неща могат да се ограничат при инсталиране на ОС. (тук може и да греша) Има антивирусни които поддържат черен лист и бял лист. Правиш списък от думи които не трябва да съдържа името на сайта или съдържанието (за последното не съм много сигурна).
Много е лесно да кажеш, ми няма начин оправяй се. Този "специалист" сигурно и той има проблеми с порното и мисли, че всички трябва да имат... Close
Чети има много писано по IT форумите.
Успех! И гледай да оправяш нещата повече с дипломация, но и да са ясни правилата. И когато налагаш забрани, хлапето да е наясно, защо това което прави е вредно.

# 70
 • Мнения: 103
Къде ги намират тия филми? В нета ли?  Защото си е доста рано на 11. Какви ли представи ще добият докато станат на 16-17, а после как ли ще гледат на любовта с тези представи? То това освен, че е незаконно, ще провали и бъдеще и всичко Sad

# 71
 • Мнения: 16 210
На 11 години някои деца програмки съставят.

# 72
 • Мнения: 103
Няма лошо да имат талант децата, но има и правила, които пък са наша отговорност. Пък и порното не е най - голямата заплаха в нета. Моята дъщеря влиза в интернет само когато мога да наблюдавам и следя какво прави. Също така си говорим много по темата.

# 73
 • в страната на чудесата
 • Мнения: 1 763
преди няколко дни в един хотел в известен наш курорт едно момиченце гледаше порно-анимация, адски натуралистична. детето беше на 10-тина години. и най-спокойно си гледаше в залата. и понеже на мен ми се стори възмутително попитах майка и къде е . детето спокойно ми каза - на спа. и си продължи.
от рецепцията ми казаха - ми ние какво да направим...

# 74
 • Мнения: 103
Бих ги излъгала, че знам за такъв закон, че ако се оплача, могат и хотела да им затворят за това. Бих излъгала майката, че има социални, които могат да и вземат детето за безхаберие. Надявам се някой ден да не ми се налага да лъжа повече.  Rolling Eyes

# 75
 • в страната на чудесата
 • Мнения: 1 763
става дума за катарино. как казваш да кажа - че ще им затворят хотела? ми в централното им фоайе има снимки на хора, които ни управляват  Joy
егаси.  в коя държава живееш?

# 76
 • Мнения: 103
То и тия хора на снимките трябва със закон да се забранят Grinning Вярно, че съм поживяла доста другаде, ама като сме тука защо да се съобразяваме с една измислена деиствителност. Вече информация колко щеш, няма нужда да сме послушна рая на безскрупулни престъпници. А законна закрила може да се потърси и на по-високо равнище, напр. европейско. Не че и на мен не ми писва само като си помисля колко ще е сложно, но поне скандал ще вдигна, пък и де да знаят аз коя съм. Може да съм на някой от снимките някоя. Прави ми впечатление, че това действа безотказно. Покер, човече, най - обикновена убедителност. Wink

# 77
 • Мнения: 1 827
Бих ги излъгала, че знам за такъв закон, че ако се оплача, могат и хотела да им затворят за това. Бих излъгала майката, че има социални, които могат да и вземат детето за безхаберие. Надявам се някой ден да не ми се налага да лъжа повече.  Rolling Eyes
А дали им пука на майките дали има закон или не!?
Има закон срещу насилието в училище, но днес една майка ми каза, че не и пука, че нейното отроче го нарушава... Какво остава за порнография.

# 78
 • Мнения: 103
Ох, не знам Close

# 79
 • Мнения: 33
Здравейте момичета!Пиша от регистрацията на майка ми.Ами това според мен е съвсем нормално за възрастта аз съм почти на 13 и като се замисля на около 10 години с едно приятелско момче ,с което сме си доста близки гледахме... Все пак това е част от живота на човека и рано или късно все ще го направиш някога,според мен и  да гледаш и да не гледаш то ти влияе само на психиката ,а не ти влияе физически.Не се впрягайте толкова!!!

# 80
 • Мнения: 275
  И моят гледа, но е на 8 години. Написва в гугъла порно и излизат хиляди снимчици и т.н ,може би без филми де. И това го правят когато са поне 4 деца вкъщи уж си пускат игри, но незнаят, че има хистори.

  От малък се впечатлява от голото женско тяло, разглеждал е списанията  на баща си примерно. Когато беше на 5 г. дочух разговор между него и  негов приятел- коментираха си гърдите на майките съвсем по мъжки. А моят си беше видимо влюбен в едната от тях.. ShockedТа с една дума искам да кажа, че има последователност в развитието на един малък мъж - по мои наблюдения.
 
  Не знам в случая аз как де се намеся по този въпрос- за порното и другото.  Мисля , че са малки още и се получава едно разминаване-хем гледат , хем нищо неразбират говорат си мръсни думи без да знаят какво означават.
В момента ги  тресе поредния пубертет в училище и се  вълнуват  от момичетата. Моят пак е влюбен  Embarassed в съученичка този път.
  Принципа на свекърва ми е - по добре от улицата/училище  да го научи отколкото аз да му кажа. #Crazy

# 81
 • Мнения: 1 827
.....да гледаш и да не гледаш то ти влияе само на психиката ,а не ти влияе физически.Не се впрягайте толкова!!!

Точно там е проблема, че ти влияе на психиката!
Защото ти изкривява представите за този вид отношения между половете. Секса не е само това което се показва по филмите и съпруга ми твърди същото, много неща са пресилени, а и актрисите не го докарват много реалистично...

linna, изобщо не са малки и е възможно да не разбират точно какво говорят. Компютъра ти може да бъде в голяма степен защитен, в по горен пост писах как. Друг е въпроса имате ли желание.
Това което съм сигурна е, че порното води до изкривяване на психиката и манталитета на децата.

# 82
 • Мнения: 1 392
Това, което се дава по телевизията все пак е вкарано в някакви рамки. В интернет нали се сещате че е по-различно, кой знае на какво може да попадне.

# 83
 • Мнения: 3
Има изход от ситуацията - напишете в гугъл - защита за деца и на първо място излиза това hххp://childdef.com/

Лесна за инсталация на български и блокирва всичко дето има цици и тн.

 Laughing

# 84
 • Мнения: 212
Божеее,наистина ли се притеснявате?!
Смисъл,момчетата по един или друг начин,по време на съзряването си ще си намерят начин как да гледат порно! Това не е плашещо. По-скоро го смятам за нормално. Колкото и да е,все пак тия деца имат нужда да мастурбират върху някакъв материал. Това е част от развитието им. Ако имам син на тази възраст и разбера,че гледа порно,не бих изтерясала а бих поговорила с него,да му обясня какви са промените,през които е почнал да преминава....
Това пък,да накажеш детето си,че гледа порно....ми то психясва много повече,отколкото ако гледа порно...

# 85
 • София
 • Мнения: 36 893
Тук вече се изказваш неподготвена. Ще те видим и теб след петнайсет години като заимаш деца! Едно е да попаднеш на порно като си на единайсет, съвсем друго е на 18+!
Просто децата не трябва да имат достъп до порно, това е! И наистина им влияе на психиката, ако това е първият им досег с секса. Има си изследвания по въпроса - хората, които редовно гледат порно, в един момент започват да бъдат неспособни да правят секс с истински партньор, защото са се пристрастили към екранния стимул и маструбират пред него.

# 86
 • Мнения: 2 229
Съгласна съм с Hass, в днешно време бих се учудила ако на 11 някой не е гледал, и то момче.
Аз съм "попадала" на 6-7, а тогава дори интернет нямаше.

# 87
 • Мнения: 212
Тук вече се изказваш неподготвена. Ще те видим и теб след петнайсет години като заимаш деца! Едно е да попаднеш на порно като си на единайсет, съвсем друго е на 18+!
Просто децата не трябва да имат достъп до порно, това е! И наистина им влияе на психиката, ако това е първият им досег с секса. Има си изследвания по въпроса - хората, които редовно гледат порно, в един момент започват да бъдат неспособни да правят секс с истински партньор, защото са се пристрастили към екранния стимул и маструбират пред него.

Е,аз не съм открила порното на 18+,ами примерно на 12-13....не съм сигурна на колко точно бях,но около тази възрас.
И,честно да си призная,не бих допуснала първия досег на детето ми със сексуалната култура да е порното. Признавам си,да! Бих започнала от по-рано,за да е подготвено. Освен това,не мисля,че едно дете на 11 има достатъчно време,че да се пристрасти към порното,но свят широк,много неща се случват.
Но,кажи ми ти,моля те,като майка. Когато сина ти (ако имаш син,че не знам какви са ти децата като пол...пропуск от моя страна) достигне до този етап на съзряване,как ще му обясниш,по какъв начин да изкарва напрежението,което се натрупва? Или ще му кажеш,че мастурбацията е грях пред бога,и че чак като се ожени може да си позволи такова ръкоблудство? Защото това е неизбежен процес,а порното е единствено за стимулиране на мастурбацията!

# 88
 • София
 • Мнения: 36 893
Имам син и той в момента е пети клас. Откъм информация за секса е в час. говорим си за нещата от живота, вкючително за секса, но го виждам, че още е малък на акъл, повече го интересува да рита топка с другите момчета. Дори като види целуване било по телевизията, било по улицата, показва типичното детско отвращение. Питал ме е как така се целуваме с баща му и не ни е гнус (макар да е виждал съвсем повърхностна целувка по устата вкъщи), което за мен е точен индикатор, че още му е рано.
 разбира се, няма да му говоря глупости за греховете и маструбацията. Признавам, в това отношение разчитам повече на баща му, той не е някакъв задръстеняк и не му е неудобна темата със секса, много са близки двамата. Така да се каже, аз повече "отговарям" за щерката, ама като я гледам и нея, и тя е още с детски акъл.
Знаят какво е порно, защото сме им го обяснили отдавна във връзка със спамването в мрежата. Ясно ми е, че в училище се обменят разни клипчета, но това го правят по-големите ученици. Зная, че ще дойде досегът с порното, но се старая да го отложа колкото може повече във времето,  не искам  да им стане еталон за сексуални отношения. Ясно им е, че съществува, но също така сме им обяснили и че не е за деца.

# 89
 • Мнения: 212
Еми екстра тогава.
А,между другото,децата правят разлика между романтика и секс. С други думи,поне по моите наблюдения,когато аз бях момиче,ако мен примерно ми ставаше приятно да видя някой как се целува или да целунат мен,то момчетата гледаха с погнуса,но това не означаваше,че не се вълнуваха от нечии сексуални преживявания,които са гледали по телевизията.
И с моя мъж съм си говорила. И той е почнал да мастурбира на 11,което не му е пречило през другото време да рита топка пред блока с другите деца.
Да,нормално е мъжа да се занимава със вълненията на сина си,което не означава,че мама трябва да стои далеч. Говоря принципно,разбира се Wink

# 90
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Ако със детето е разговаряно по въпросите за секса и му е обяснено каква е тъъънката разлика между това, което се случва между двама обичащи се и това, което вижда по телевизията - не смятам, че има някакъв проблем.

# 91
 • Мнения: 9 006
На 11? Порно? Хм!
Един сериозен разговор, а след това клъцване на кабелната.
Вкъщи не гледаме порно, нямаме и порноканали. Порното не го смятам нито за поучително, нито за възпитателно, нито за естетическо. По този въпрос съм точно толкова твърда, колкото и по въпроса за чалгата.
Да, със сигурност децата ми ще излязат изпод крилото ми и ще се натъкнат на какво ли не извън вкъщи. Аз самата гледах  порно на 17 г. - за първи и последен път в живота си досега. Отвратих се.
Второто условие, което е възможно да се спази, за да се предпазят децата от подобни "срещи", е да нямат телевизор в стаите си.

# 92
 • Мнения: 945
Имам братовчедка, която седна да гледа порно със сина си, който беше в 6 клас ooooh!Предпочитала тя да му обясни какво гледат ко е как се прави. Просто бях шокирана Shocked
Имам двама сина, но не се виждам да гледам порно с тях Naughty
Иначе на определена възраст на децата им става интересно - това е нормално, но все пак от родителя зависи какво ще допусне да се гледа.
Незнам обсъждано ли е в темата, но кой го влече повече да гледа порно - момчетата или момичетата newsm78 Или на всички хлапетии им е интересно Mr. Green

# 93
 • София
 • Мнения: 36 893
на всички им е любопитно, но май момчетата ги влече. Като се замисля, то им е вродено на мъжете да търсят външните стимули, просто във всяка култура са различни. Спомням си как в шести клас момчетата си слагаха огледалце на обявките, за да гледат под полите на момичетата (аз рядко носех пола) или надничаха в съблекалнята по физическо. Така дасе каже, май воайорството им е присъщо, особено когато нямат реални възможности (или ги е страх в началото?) от реален сексуален контакт.

# 94
 • Мнения: 1 224
Мисля че е в реда на нещата да му е интересно това. Особено, ако някое друго дете е коментирало, че вече е гледало. Седнете спокойно и поговорете. Ако категорично забраниш, нищо няма да направиш. Най-много да засилиш интереса му. Пак ще си намери начин да гледа отоново. Интереса към порното отминава. Всяко чудо за 3 дни. Сега му е интересно, след месец друго ще му е интересно...

# 95
 • Мнения: 1 827
Интереса към порното отминава. Всяко чудо за 3 дни. Сега му е интересно, след месец друго ще му е интересно...

Не говори глупости, моля те. Интереса към порното не отминава, прераства в пристрастяване, а след това в желание реално да задоволява потребностите си по начини които е гледал. Защото малко или много подсъзнателно му се внушава, че еди кое си носи невероятно удоволствие, а на него не идва на ума, че хората от филма играят роля или са употребили наркотици.

# 96
 • Мнения: 1 224
Интереса към порното отминава. Всяко чудо за 3 дни. Сега му е интересно, след месец друго ще му е интересно...

Не говори глупости, моля те. Интереса към порното не отминава, прераства в пристрастяване, а след това в желание реално да задоволява потребностите си по начини които е гледал. Защото малко или много подсъзнателно му се внушава, че еди кое си носи невероятно удоволствие, а на него не идва на ума, че хората от филма играят роля или са употребили наркотици.
Поне при моят син премина бързо. Пък и роля на родителите е да поговорят за какво иде реч.

# 97
 • Мнения: 4
Преувеличавате...Аз се добрах до порно списание за пръв път в 4 клас, а на 11 "открих" късните програми по телевизията. Да ви кажа честно, отвратих се и до ден днешен изпитвам погнуса към подобни продукции. Нито съм си увредила психиката, нито съм преспала с първия срещнат на 13 години! В днешно време е невъзможно детето ви да не се сблъска с такива неща и си мисля, че ако домашното възпитание е на ниво опасност от извращения няма. По принцип момчетата ги влече повече, но както са споделяли мои познати мъже, интресът постепенно намалява, особено ако се занимават с нещо друго и си имат приятелка. Важното е да не се изпусне и да си остане цял живот с порното и погрешните представи за живота и любовта.

# 98
 • Мнения: 1 827
Интереса към порното отминава. Всяко чудо за 3 дни. Сега му е интересно, след месец друго ще му е интересно...

Не говори глупости, моля те. Интереса към порното не отминава, прераства в пристрастяване, а след това в желание реално да задоволява потребностите си по начини които е гледал. Защото малко или много подсъзнателно му се внушава, че еди кое си носи невероятно удоволствие, а на него не идва на ума, че хората от филма играят роля или са употребили наркотици.
Поне при моят син премина бързо. Пък и роля на родителите е да поговорят за какво иде реч.
Това, че е спрял да ти споделя, не означава, че му е минало.

# 99
 • Мнения: 7 189
Чудя ви се какви са тези трагедии, дето ги правите и какво толкова му обсъждате newsm78 По цял свят момчетата ги влече да гледат порно, а днес порното е общодостъпно. 99,99% от мъжовете са гледали порно и нищо не им е станало. Не се бойте, че ще си увредят психиката, нищо няма да им стане. Малък процент са тези, които се пристрастяват до извратеност, но те по принцип са си с дефекти в психиката, а не са увредени от порното. И не мисля, че са нужни кой знае какви раговори или наблягане на нещата. Достатъчно е да се сподели мимоходом, че и порното е "като на кино" и няма много общо с реалната практика. А ако хванете наследника, че е гледал, просто си затворете очите и не дълбайте много. Ми расте момчето. Няма цял живот да е бебе я Twisted Evil.

# 100
 • Мнения: 16 210
Преувеличавате...Аз се добрах до порно списание за пръв път в 4 клас, а на 11 "открих" късните програми по телевизията. Да ви кажа честно, отвратих се и до ден днешен изпитвам погнуса към подобни продукции. Нито съм си увредила психиката, нито съм преспала с първия срещнат на 13 години! В днешно време е невъзможно детето ви да не се сблъска с такива неща и си мисля, че ако домашното възпитание е на ниво опасност от извращения няма. По принцип момчетата ги влече повече, но както са споделяли мои познати мъже, интресът постепенно намалява, особено ако се занимават с нещо друго и си имат приятелка. Важното е да не се изпусне и да си остане цял живот с порното и погрешните представи за живота и любовта.

Горе- долу и аз така.
Въпросът е да се обясни на дете какво е секс, какво е еротика и какво е порнография. Да може да стъпи на някаква основа и да определи за себе си пошлото и грозното, да ги отдели от нормалното.
Да се смята, че на възраст 11 години едно дете не е чувало за секс и не се вълнува от въпроса е съвсем нереално.

# 101
 • София
 • Мнения: 36 893
Едно е да е чувало за секс и да се вълнува от въпроса, друго е на единайсет да чака нощем да започне порното!
Точно, че другият вариант е погнусата. Вероятно има неща, които една жена би се замислила дали да ги направи, като има спомен как са изглеждали в порното.
И моля, правете разлика между това как тези 99 процента от мъжете са имали достъп до порно! Сега е много леснодостъпно, може да се гледа денонощно, а не като преди двайсет години апокрифно!

# 102
 • Мнения: 16 210
Домашният достъп ми е лесно да контролирам. Външният и да искам- не мога.
Не виждам причина да се ужасявам чак толкова.

# 103
 • София
 • Мнения: 36 893
Ще ти кажа как - ти си на 21 и вероятно нямаш деца, а аз съм на 39 и имам две, дето влизат в пубертета! Като дойдеш на моята мяра, тогава ще ми хванеш вяра!  Peace

# 104
 • Видин
 • Мнения: 4 755
За какво освобождаване от напрежението говорите? Аз не правя секс заради напрежение  Rolling Eyes

# 105
 • Мнения: 8
Да споделя какво се случи при нас. В шести клас беше сина ми, когато някакъв съученик все се хвалел, че гледа порно и нашия попита толкова ли е интересно това порно. Тогава с мъжа ми му предложихме да седнем тримата да изгледаме един порно-филм и каквото не му е ясно - спираме филма, пита - обясняваме. Така в пускане и спиране изгледахме около половината филм, после явно нямаше нужда от обяснения, но по едно време, сина ми взе де се върти и каза, че му е скучно, попита дали винаги тези филми са едно и също. Казахме го да помисли какво толкова различно може да се покаже и той каза, че май нищо. Обяснихме, че тези филми се правят за пари, с монтажи и ефекти. Така приключи любопитството към порното и повече не се е появявало.

# 106
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Ето това имах в предвид, когато писах поста си. Че ако на детето нещата са му обяснени така както трябва, то и интереса няма да бъде толкова голям. Забраненият плод знаем, че е най-търсеният...

# 107
 • Мнения: 7 189
Ето това имах в предвид, когато писах поста си. Че ако на детето нещата са му обяснени така както трябва, то и интереса няма да бъде толкова голям. Забраненият плод знаем, че е най-търсеният...

Не мисля, че е редно на едно дете да му се обяснява от родителите защо чичкото си пъха онова нещо на леличката отзад, па после в устата, па после другаде, защо я пръска с белтъци по лицето, а тя се опитва да ги лови с устата и пр.  Това с обясняването и съвместното гледане са дивотии.

# 108
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Не пиша за съвместно гледане, а за обяснения. Обяснения за това, че едното е обич между двама, а другото РАБОТА или мръсен бизнес или там както му хареса на човек. Но когато детето разбере разликата между двете този неистов интерес от негова страна изчезва.И си мисля, че по-добре е да се розговаря с децата по тези въпроси у дома, а не да пристигат с информация от вън чули-недочули...Защото истинските "дивотии" ще дойдат точно от улицата...

# 109
 • Мнения: 1
Здравейте аз съм на 13г.За първи път гледах порно когато бях в детската градина казах на всички от градината лелките разбраха и казаха на майка ми.Мисля, че бях на 7 или 8 майка ми, ми каза, че това са били просто кукли аз бях малък и много не разбирах но като станах на 10,1 започнах да гледам порно без наще да знаят докато майка ми се къпеше аз гледах и ми беше много интересно започнах да усещам промени в тялото си беше много готино накрая дори и да нямах още сперматозоити.И сега 1,2 в седмицата гледам както и всички момчета.НЯМА МОМЧЕ на тази възраст което да не гледа порно и да не мастурбира!!!Казвам го защото повечето тук си мислят,че на 12,13 още се занимаваме е колички и си лягаме в 20:00. Rolling EyesВсичко се е променило вие като сте били на 12,13 сте нямали никаква представа за секс и такива работи първите целувки с език са били на по 16г а първия секс на 18.Всичко е променено разберете го днес на по 11,12 вече всички се натискат и целуват с език.Познавам толкова много момичета и момчета на по 14,15 който вече са го правили и искат още и още защото им харесва а вие тук пишете, че трябвало да се спре порното и не било нормално да го гледат.Всяко момче гледа порно!И на всяко момче му се прави секс не е като преди 20г на 13 да си лягат в 20:00 сега всичко е различно разберете го!!! hahaha

# 110
 • Мнения: 411
Разбрах ,че нашия гледа порно преди 2 години след като притеснена родителка ми звънна в 11 вечерта ,че моя и нейния син гледали порно.Не знаех как да реагирам,а мъжа ми вика изобщо да не го правя на въпрос ,защото и той е гледал порно дори когато е бил по-малък.Мисля ,че обелих няколко думи на сина си,но откровено казано никак не ми беше удобно да го направя.С това историята приключи ,но съм убедена ,че редовно си гледка ,защото е доста информиран по всички въпроси ,та остава и по това да не е.


Идеята да гледаме заедно порно и да си играем на въпроси и отговори в почивките от порното ,намирам за нелепа.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 23:22 от asya asya

# 111
 • Мнения: 5 577
Баси, много съм вехта вече, явно.
Никога не ми е минавало през акъла да седна да гледам порно със сина си, че и да му обяснявам.
А пък откъм разни смесени двойки, тройки и подобни направо се чувствам консервативна.

Признавам си, гледали сме с приятелки в ученическите години, но то определено не беше толкова хард тогавашното. По-скоро наистина от любопитство към секса, друга информация за секс нямаше, беше тема табу и в къщи, и в училище, навсякъде. Гледахме по-късно с цел запознаване с разни неща, та да не вземем да се изложим, като ни се случи Wink. Кискахме се като кифли, едновременно ужасени, засрамени, но и любопитни. Детски акъл. Със сигурност когато ми се "наложи" за първи път толкова ми бяха омекнали колената, че никакво порно не ми е минало през акъла.
Та горе-долу това е позицията, която бих защитавала.
Може и да бягам от отговорност, но предпочитам да си комуникира с баща си по този въпрос, някак ми се струва, че аз не мога да обясня достатъчно убедително на момчето си какво толкова му е хубавото/лошото на порното, че съучениците се събираха редовно "на порно". То не че баща му ще може.
Абе в общи линии съм подсигурила дома срещу леснодостъпно порно и толкова. И да му говоря, и да не му говоря, сигурна съм, че няма човек, който да не е гледал порно, а мъж, който е гледал само веднъж аз лично не познавам.
Андариел, какви огледалца бре, в нашето училище масово на мода беше "цомбенето". Mr. Green

# 112
 • Мнения: 4 937
Синът ми е във втори клас, и все още няма изявен интерес към междуполовото общуване. Дори когато гледаме някоя от сериите на Джеймс Бонд, като започнат любовните сцени, използва времето да отиде до тоалетната, да пие вода, или направо настоява да превъртим напред, "да не губим време".
Иначе по въпросите за разликите между половете, възпроизводството и т.н. разговаряме свободно и откровено от съвсем малък - винаги сме били на мнение с мъжа ми, че сексуалната култура се изгражда бавно и постепенно с годините, не е "великият разговор", който провеждаш със срам и смущение на някаква възраст, и смяташ, че си си изпълнил родителските задължения. Имаше един период от около година и половина, когато мъжът ми беше почти непрекъснато извън страната, и на практика го отглеждах сама. Когато баща му се върна, не пропусна да "свери информацията", и почти на всяко нещо е казвал "Да, и мама така каза"  Simple Smile  Сега също понякога пита мен за нещо, после пита баща си, после го обсъждаме всички заедно, и мисля, че се чувства спокоен, че получава едни честни отговори.

Като родител, мисля, че трябва да осигуря една абсолютно здравословна "медийна" среда на детето си у дома - по тази причина нямаме телевизор (а когато имахме, не сме ползвали кабелна), а компютърът се ползва предимно за игри, с контролирано време за употреба - свободни сърфирания из мрежата, скайпове, фейсбуци и прочие просто няма.

Говорили сме и за порнографията, и за насилието, и за трафика на хора, за проституцията, наркотиците; за педофилите и т.н. Илюстрираме разговорите си с предварително прегледани от нас клипове - от тези тип "рекламни" за превенция.

Естествено, в училище разговарят за какво ли не, включително и за орални ласки, но предимно деца от друга ... група, да кажем.
Приятелчетата на сина ми са със съвсем други интереси и теми на разговор, поне за момента (а наблюденията ми са много преки!), с останалите родители не откриваме никакви признаци, които да говорят за наближаваща "порно серия".

Така или иначе до 12 годишна възраст не смятам да остава без надзор, след това се надявам да има "натрупан" достатъчно разсъдък, че дори и да попадне на порно, да реагира "здравословно". Но продължавам да смятам, че ролята за благоприятна медийна среда е на родителите.

# 113
 • София
 • Мнения: 36 893
нова, сега се сещам, че май имаше такова нещо с цомбене и при нас. За мое щастие ме пропускаха, защото бях малко по-назад с материала и гледах лошо.

Само това оставваше, да гледам порно с детето си! Такъв бих му завъртяла зад врата, че да му пази влага и хич няма да ме интересува дали ще ме мрази цял живот. На нашия приятелите му са все още с толкова деттски акъл, че на тях в главите им са игрите и топката. Изобщо, в класа му всички момчета са от "задръстените", което много ме радва.

# 114
 • Мнения: 411
На нашия приятелите му са все още с толкова деттски акъл, че на тях в главите им са игрите и топката. Изобщо, в класа му всички момчета са от "задръстените", което много ме радва.
И нашия е от задръстените .Няма приятелка,цял ден е на компа,рядко излиза и изобщо ако не беше подадения сигнал от майката на приятеля му даже можеше и да се чудя дали изобщо проявява интерес към противоположния пол.
Приятеля му пък казал на майка си ,защото са евангелисти и си изповядал греха Joy Joy Joy

# 115
 • Мнения: 1
Видях, че темата е малко стара, но все пак искам да обясня на всички заблудени майки от форума Simple Smile Както вие сте се крили едно време от вашите, така го правят и сега децата ви. На 18 съм и съм абсолютно наясно как стоят нещата, поне при момчетата... на 10, максумум 11 вече абсолютно редовно си гледа порно, колкото и да ви е неприятно, много е вероятно и по-рано да го прави. Дали ще спирате кабелната, дали ще използвате програми, за да ограничавате достъпа му в интернет винаги има начин... а това за гледането с него, замислете се малко, какво очаквате да каже малкият... майка му стои до него, гледате порно, и той да се захласва и да пита разярено?!? Едва ли, ще му е толкова неудобно, че ще каже всички за да свършите по-бързо... другото което е, на 13-14-15-16-17-18 и т.н може да сте 100% сигурни, че системно гледа порно а и други неща прави. Не можете да спрете интереса. Малките са децата на интернет и са доста наясно, как да си трият историите и да не разбирате какво са правили те. Ако ограничите всичко вкъщи, ще го намерят навън. Не че по цял ден това ни е в главите, и че живеем за това, но си е 100% част от всяко момче. А и почти съм сигурен, че и при момичетата е същото.... така че примирете се и това е....

# 116
 • Мнения: 2
на мен са ми се случвали и по лоши неща само един хубав разговор и готово съвсем нормално е според мен

# 117
 • Мнения: 2
мисля че е нормално да му е любопитноо моя прекалява понякога макар че му обяснихме беше спрял но от скоро си има гадже и пак почна но вече е малко по голям от преди и с това гадже мисля че е нормално

# 118
 • Мнения: 106
Трябва да се говори с детето но не да му се вика а да му се обясни тихо и спокойно че децата не гледат подобни неща. По-голямата ми дъщеря стои пред компютъра по 30 минути на ден и си играе игри и гледа филмчета понякога. Порно сайтовете ми ги заключиха а каналите по телевизията сме ги разкодирали и няма от къде да види. Вземете мерки.  Peace

# 119
 • Мнения: 121
Със забрани не се постига нищо,забраненото винаги е по сладко! 

# 120
 • Мнения: 16 210
И с обяснението, как децата не били гледали такива неща, не става, особено при обсъжданата възраст, при която рядко има деца, над чиито глави някой виси постоянно. А това не е и нормално вече.
Да се мисли, че може да се избегне изобщо гледането на порно от тийнове и нагоре е наивно. А няма и смисъл- това е етап, през който минават.
Обясненията следва да са по- скоро в насока, че порното не еротика, нито секс и да се обсъждат границите на нормалното и прекаленото.

Видях, че темата е малко стара, но все пак искам да обясня на всички заблудени майки от форума Simple Smile Както вие сте се крили едно време от вашите, така го правят и сега децата ви. На 18 съм и съм абсолютно наясно как стоят нещата, поне при момчетата... на 10, максумум 11 вече абсолютно редовно си гледа порно, колкото и да ви е неприятно, много е вероятно и по-рано да го прави. Дали ще спирате кабелната, дали ще използвате програми, за да ограничавате достъпа му в интернет винаги има начин... а това за гледането с него, замислете се малко, какво очаквате да каже малкият... майка му стои до него, гледате порно, и той да се захласва и да пита разярено?!? .... Ако ограничите всичко вкъщи, ще го намерят навън. Не че по цял ден това ни е в главите, и че живеем за това, но си е 100% част от всяко момче. А и почти съм сигурен, че и при момичетата е същото.... така че примирете се и това е....
Peace
Точно така е.

# 121
 • Мнения: 2 161
та мисълта ми е кога дечицата ни се превръщат в големи жени и мъже?
Някои изобщо не се превръщат в мъже. Ти нали си мама на мъжа си?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт