Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 авг. 2005, 16:06 ч.

Aбдоминална бременност

 • 1 855
 • 6
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 3 123
Търся информация по един рядко срещан проблем и питам и вас:

Знаете ли нещо повече за абдоминална бременност? Това е бременност, при която плодът се развива в коремната кухина, извън матката и маточните тръби.
Търся информация и в търсачките, но нищо не намирам.
Трябва ми спешно, защото има съмнения за такова нещо при мен.

Благодаря ви предварително за всякакво инфо.

Последна редакция: вт, 30 авг 2005, 08:48 от Тaня

# 1
 • На пода
 • Мнения: 4 399
Пусни едно търсене в Google на английски: abdominal pregnancy. Излизат много неща. Опитай също и с abdominocyesis.

Ето ти една дефиниция An ectopic pregnancy developing in the peritoneal cavity, usually secondary to an early rupture of a tubal pregnancy. Also called abdominocyesis.


Последна редакция: пн, 29 авг 2005, 22:54 от Vjara

# 2
 • Мнения: 4 212
Търся информация по един рядко срещан проблем и питам и вас:

Знаете ли нещо повече за абдоминална бременност? Това е бременност, при която плодът се развива в коремната кухина, извън матката и маточните тръби.
Търся информация и в търсачките, но нищо не намирам.
Трябва ми спешно, защото има съмнения за такова нещо при мен.

Благодаря ви предварително за всякакво инфо.
намерих нещо, което   ....за съжаление никак не е хубаво. Знам какво изпитваш, но ще ти го преведа, трябва да го знаеш. Лутането на толкова медици около теб е обяснимо. Дано се окажат фалшиви тревоги.
" Такива слу4аи на абдоминална бременност в целия свят наброяват не пове4е от 300. За съжаление смъртността при плода е близо 90 %. Смъртността при майката е 90 пъти по голяма от тази на нормалните бременности. Абдоминалната бременност е тогава когато се намери 4рез ехография те4ност в корема и малък мехур до десният или левият яй4ник. В зависимост от географската ширина и на4ина на здравословен живот оживяват 1 на 10 000, 1 на 3 337 според Beacham и 1 на 550 000 според Cattaneo y Sievers . Наред с вси4ките усложнения се изявява и hemoperitoneo, остра анемия, белодробен емболизъм, инфекция,  вътрешносъдов разпръснат съсирек и образуване на вътрешно 4ерво(фастула).
От 1939 до 1999 година са наблюдавани 39 слу4ая на абдоминална бременност от които 11 са стигнали до края на термина. Диагностицирането има едно доста голямо ниво на съмнение, в смисъл, взети предвид клини4ната кръвна картина, лабораторни и физи4ески изследвания и ехография, като тя е най показателна за да се намери плода и плацентата извън матката.

схема която показва мястото на импланиране. Дъното на сак Дъглъс, външна(повърхностна) предна лява на ануса . Горен изглед.


схема показваща мястото на имплантацията.

# 3
 • Мнения: 4 212
Светли,
намерих следен и описан слу4ай за абдоминална бременност. Освен вси4ко, останах като втрещена, защото , ако е лоялно да спомена моя слу4ай, преживях нещо подобно. Не само като иднети4ен слу4ай, макар 4е моето бебе беше в матката,прекарана много тежка бременност, но и за крайният резултат. Ако искаш, ще ти го преведа, има и снимки от ехограф, които аз не мога да раз4ета, предполагам специалисти го правят.
Разбира се, трябва да ти се направят вси4ки изследвания, да се разбере какво то4но има и тогава да се взимат решения.
Желая ти успех.

# 4
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Svetli, това наистина звучи сериозно.
Не мога да давам съвети, но предполагам си ходила при поне още един лекар, който да изкаже такова предположение.
Ще стискам палци силно да не се окаже това

# 5
 • Мнения: 4 321
Силно се надявам да няма такъв проблем при теб. Стискам ти палци.

В българските сайтове и аз не намерих почти никаква информация за това, но както ти каза и Вяра - пробвай на английски. Има много информация, но за съжаление - никак не е хубава Sad

УСПЕХ !!!

# 6
 • Варна
 • Мнения: 3 123
Благодаря ви за помощта, май шашкането е напразно - изглежда не е това диагнозата. Вече писах в Искам бебе, ако има любопитни да прочетат там, за да не повтарям всичко на 2 места  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт