Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

в града на младостта

Мнения: 96
здравейте. Иска ми се да сготвя славянски гювеч, може ли да ми дадете някои предложения как да го приготвя. Имам в наличност месо от заек дали ще се получи с това месо.? Благодаря bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
С всякакво месо става.Аз го приготвям така

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88831.html#msg88831

Цитирай


Мнения: 1 800
Аз по същия начин като  Pety ,но добавям и тиквичка Crazy
Цитирай

София

Мнения: 1 545
Значи то нали си се готви демек само с ориз, чушки, домати на фурна. Ама сега през лятото тургам и тиквички, моркови, сини домати и гъби и  гледам, че никой у нас не се сърди.

Инак вариантите са два. Готвиш директно в тавата или първо пък задушаваш всичко в по-голяма тенджерка и после изиспваш в тавата да се запече.

Като допълнителна екстра (което не е към оригиналната рецепта, не е задължително и е вид модификация) може да направиш една заливка от пасирани сварени картофи, малко кисело мляко, кашкавал и индийско орехче.

А за заека ще стане, но моето лично мнение е предварително да го свариш.
Цитирай

в града на младостта

Мнения: 96
Благодаря  за отговорите bouquetУтре ще го приготвя по рецептата на Pety,
Цитирай


Мнения: 6 912
Още един вариант на славянски гювеч, но с кайма, който правих наскоро, съвсем не е лош.

Продукти:

300 гр телешка кайма
1-2 глави лук
1-2 пиперки
2-3 домата
1 кафяна чашка ориз
1-2 с.л. краве масло
1 с.л олио
магданоз, сол

Задушаваме в смесените мазнини и малко вода ситно нарязаните измити и почистени зеленчуци (без доматите) и каймата. Постепенно добавяме ориза и настърганите домати. Заливаме ястието с вода, посоляваме на вкус и печем в умерена фурна, докато получи пикантна коричка.

от книгата Българска кухня.
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 086
Рецептата на Лабрекс много ми харесва Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 751
Мда,даже имам много хубава телешка кайма в момента...
Предложението на дядо хаджия със заливката също ми се стори интересно и мисля да го пробвам.
Към авторката-ако месото е прясно и е от младо зайче,може да не вариш предварително.Първо ще го задушаваш в тенджера,после ще се вари още в гювеча-няма да остане сурово.Ако го свариш пък,ще го сложиш в манджичката обезкостено(може би),което си е ок-аз предпочитам месца без кокали и в повечето случаи готвя така.
Цитирай


Мнения: 1 236

Като допълнителна екстра (което не е към оригиналната рецепта, не е задължително и е вид модификация) може да направиш една заливка от пасирани сварени картофи, малко кисело мляко, кашкавал и индийско орехче.


Това ще го пробвам, тоже обещавам снимков материал  Very Happy (в момента в хладилника липсва киселото млекце)

здравейте. Иска ми се да сготвя славянски гювеч, може ли да ми дадете някои предложения как да го приготвя. Имам в наличност месо от заек дали ще се получи с това месо.? Благодаря  :bouquet:

Ще се получи страхотия  chef Задушаваш зайчето - ако се свари ще е по-безвкусно. Направо бутваш зайо в гювеча, с олио, чер пипер и чаша вода, опваш едно фолио отгоре като капак (ако нямаш гювеч с капак), и затваряш във фурната на умерен огън догато се приготви. Тогава добавяш останалите продукти, за оризеца още водичка може да трябва.   Ако не те мързи, можеш продуктите да ги слагаш и в последователност.
Докато се готви да не забравиш да изстудиш бутилка бяло вино  Laughing
Цитирай


Мнения: 6 749
Брей, аз винаги съм знаела Славянски гювеч постен, без месо  Thinking  Аз съм го правила с ориз, домати, пипер, грах и моркови. Всичко на ситно нарязано, доматите настъргани, граха замразен, ориза суров. Слагам подправки, повечко олио, вода и директно в тава да се пече. Много ни харесваше навремето, но от години не съм правила.

забравила съм да напиша и лук! винаги с лук.
« Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 11:56 от pina »
Цитирай

София

Мнения: 152
Аз също си мислех, че е постен, но като гледам рецептите тук са с месо  newsm78  А иначе и аз като дядо Хаджия слагам освен ориз, домати, чушки, грах и тиквички и картофи.
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
Аз пък винаги съм го правила със свинско, но онзи ден купих пилешко и го направих с него. Естествено, стана много добре, така че и със заешко ще е хубаво. Това ми е едно от любимите български ястия. Последния път сложих и две тиквички, които не присъстват в оригиналната рецепта, но ми стояха в хладилника и реших да ги оползотворя. Оризчето стана толкова вкусно, че можех да ям и само него.
Скоро може да пробвам и рецептата, която е дала Лабрекс. Звучи интересно.  thumbsup
Цитирай

София

Мнения: 9 590
У нас майка ми го готвеше само в тенджера и то със свинско месо. Т.е месо, ориз, домати, чушки, лук.
Цитирай

Най-зеленият остров

Мнения: 43
Labrex, много благодаря за рецептата. Получи се невероятно ястие. Аз прибавих и малко чесън.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора