«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

в града на младостта

ћнени€: 96
здравейте. »ска ми се да сготв€ слав€нски гювеч, може ли да ми дадете н€кои предложени€ как да го приготв€. »мам в наличност месо от заек дали ще се получи с това месо.? Ѕлагодар€ bouquet
÷итирай

USA

ћнени€: 1 777
— вс€какво месо става.јз го приготв€м така

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88831.html#msg88831

÷итирай


ћнени€: 1 800
јз по същи€ начин като  Pety ,но добав€м и тиквичка Crazy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 453
Значи то нали си се готви демек само с ориз, чушки, домати на фурна. Ама сега през лятото тургам и тиквички, моркови, сини домати и гъби и  гледам, че никой у нас не се сърди.

Инак вариантите са два. Готвиш директно в тавата или първо пък задушаваш всичко в по-голяма тенджерка и после изиспваш в тавата да се запече.

Като допълнителна екстра (което не е към оригиналната рецепта, не е задължително и е вид модификация) може да направиш една заливка от пасирани сварени картофи, малко кисело мляко, кашкавал и индийско орехче.

А за заека ще стане, но моето лично мнение е предварително да го свариш.
÷итирай

в града на младостта

ћнени€: 96
Ѕлагодар€  за отговорите bouquet”тре ще го приготв€ по рецептата на Pety,
÷итирай


ћнени€: 6 478
ќще един вариант на слав€нски гювеч, но с кайма, който правих наскоро, съвсем не е лош.

ѕродукти:

300 гр телешка кайма
1-2 глави лук
1-2 пиперки
2-3 домата
1 каф€на чашка ориз
1-2 с.л. краве масло
1 с.л олио
магданоз, сол

«адушаваме в смесените мазнини и малко вода ситно нар€заните измити и почистени зеленчуци (без доматите) и каймата. ѕостепенно добав€ме ориза и настърганите домати. «аливаме €стието с вода, посол€ваме на вкус и печем в умерена фурна, докато получи пикантна коричка.

от книгата Ѕългарска кухн€.
÷итирай

¬ сърцето на живота!

ћнени€: 3 086
–ецептата на Ћабрекс много ми харесва Very Happy
÷итирай

¬арна

ћнени€: 725
ћда,даже имам много хубава телешка кайма в момента...
ѕредложението на д€до хаджи€ със заливката също ми се стори интересно и мисл€ да го пробвам.
 ъм авторката-ако месото е пр€сно и е от младо зайче,може да не вариш предварително.ѕърво ще го задушаваш в тенджера,после ще се вари още в гювеча-н€ма да остане сурово.јко го свариш пък,ще го сложиш в манджичката обезкостено(може би),което си е ок-аз предпочитам месца без кокали и в повечето случаи готв€ така.
÷итирай


ћнени€: 1 236

 ато допълнителна екстра (което не е към оригиналната рецепта, не е задължително и е вид модификаци€) може да направиш една заливка от пасирани сварени картофи, малко кисело мл€ко, кашкавал и индийско орехче.


“ова ще го пробвам, тоже обещавам снимков материал  Very Happy (в момента в хладилника липсва киселото млекце)

здравейте. »ска ми се да сготв€ слав€нски гювеч, може ли да ми дадете н€кои предложени€ как да го приготв€. »мам в наличност месо от заек дали ще се получи с това месо.? Ѕлагодар€  :bouquet:

ўе се получи страхоти€  chef «адушаваш зайчето - ако се свари ще е по-безвкусно. Ќаправо бутваш зайо в гювеча, с олио, чер пипер и чаша вода, опваш едно фолио отгоре като капак (ако н€маш гювеч с капак), и затвар€ш във фурната на умерен огън догато се приготви. “огава добав€ш останалите продукти, за оризеца още водичка може да тр€бва.   јко не те мързи, можеш продуктите да ги слагаш и в последователност.
ƒокато се готви да не забравиш да изстудиш бутилка б€ло вино  Laughing
÷итирай


ћнени€: 6 277
Брей, аз винаги съм знаела Славянски гювеч постен, без месо  Thinking  Аз съм го правила с ориз, домати, пипер, грах и моркови. Всичко на ситно нарязано, доматите настъргани, граха замразен, ориза суров. Слагам подправки, повечко олио, вода и директно в тава да се пече. Много ни харесваше навремето, но от години не съм правила.

забравила съм да напиша и лук! винаги с лук.
« ѕоследна редакци€: вт, 14 юли 2009, 11:56 от pina »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 152
јз също си мислех, че е постен, но като гледам рецептите тук са с месо  newsm78  ј иначе и аз като д€до ’аджи€ слагам освен ориз, домати, чушки, грах и тиквички и картофи.
÷итирай

јх, морето

ћнени€: 374
јз пък винаги съм го правила със свинско, но онзи ден купих пилешко и го направих с него. ≈стествено, стана много добре, така че и със заешко ще е хубаво. “ова ми е едно от любимите български €сти€. ѕоследни€ път сложих и две тиквички, които не присъстват в оригиналната рецепта, но ми сто€ха в хладилника и реших да ги оползотвор€. ќризчето стана толкова вкусно, че можех да €м и само него.
—коро може да пробвам и рецептата, ко€то е дала Ћабрекс. «вучи интересно.  thumbsup
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 326
” нас майка ми го готвеше само в тенджера и то със свинско месо. “.е месо, ориз, домати, чушки, лук.
÷итирай

Ќай-зелени€т остров

ћнени€: 42
Labrex, много благодар€ за рецептата. ѕолучи се неверо€тно €стие. јз прибавих и малко чесън.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора