Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 137
Опитни мами, предстои ни за първи път да имаме зима с бебе и майка ми и баща ми произвеждат домашни плодове и зеленчуци. Затова се замислям как да приготвим за зимата, за да може да се дават на бебо като нектар или да се добавят в пюре.
Конкретно ме интересува как се приготва:
-нектар от праскови в шишета (без или със захар за бебе на 7-8 месеца), вари ли се, сурови ли плодовете се пасират
-червни чушки, моркови, тиквички, зелен боб  в бурканче - без сол не знам дали няма да се "експлоадират ",затова питам

Благодаря ви много!
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Нашите баба и дядо също произвеждат плодове и зеленчуци.Всяка година правим чист нектар от праскови без захар защото в семейството имаме диабетик.Това лято приготвихме повече за да има и за новия член на семейството Very Happy.Пасираме прасковите наливаме ги в бутилки и ги варим 20 минути.Направих и замразен нектар за да има повече запазени витамини,налях го в пликчета ,а тях подредих в кутия и ги замразих.Зеленчуците,за които питаш аз реших да ги замразявам защото ме е страх да не се развалят в буркани.  chef
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
алекс е напълно права - прасковите са един от най-добрите за консервиране плодове. Без захар, изцеден сок или пасирани  - с тази стерилизация остават същите на вкус и също толкова полезни Smile
за останалите зеленчуци - не е нужно да се слага сол, но и аз бих заложила по-скоро на замразяването.
Цитирай

София

Мнения: 11 065
Червени чушки и тиквички аз замразявам, но не знам дали имаш достатъчно място във фризер.
Морковите много добре можеш да съхраниш заровени в кашон с пясък или пръст, който да държиш в мазето, например (свекърва ми ги държи заровени направо в земята в градината си). Изобщо не мърдат-остават сочни и хрупкави все едно са извадени съвсем наскоро.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.