Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 59 отговора
Здравейте, моля ако някой е на ясно да пише - имам диагноза "съмнение за скъсан минискус на дясно коляно", ортопеда в Горна Баня препоръча веднага артроскопия, но доколкото разбрах възтановяването е в рамките на 1 месец и също така много хора се оплакват след това от пълнене на коляното с течност.Варианта е ЯМР, който може да диагностицира на 100% дали е минискус или връзките в коляното, но направления не се дават лесно ....личната лекарка каза,че се пишело специално искане до ЗК за разрешение ooooh! Споделете цена на това изследване не по ЗК.
Цитирай


Все пак за коя част на България се интересувате, ако е за София, ЯМР има в Токуда, Военномедицинска академия (в момента не мога да вкл, дали имаше още някъде . За цена предполагам, че за всяка част на тялото си има различна цена и по тел ще кажат стойността на услугата.

Проблема е, че първо се запазва час и после се взима направление, защото талона може да изтече. Часове се записват за повече от месец напред.
Цитирай


в София има по4ти на всякъде- МА.Военна-едни от най-добрите, Правителствена.Св. Анна,Токуда на 100% на тези места но има и още.
Цените са от 150 на горе - в зависимост от това какво се снима с контраст ли е без и така....
Цитирай


С направление ми обясниха че е мисията невъзможна....не дават направления и това е, лекарката каза плащай си и си прави изследването нищо, че си осигурена ако искаш да си решиш проблема ще си платиш.....
Благодаря Ви за отговорите:)
Цитирай


ми ще пратя знаещи мами в темата, които са минали по този път.
Цитирай


Звъни във ВМА, там има дни от месеца, в които е с направление, има дни, в които е без направление.
Около 400 лева май беше, вече не си спомням. Говоря за мозъчно черепно ЯМР.
Не видях от кой край си, има и в доста други градове.
Цитирай


Ako специалиста прецени ,че ЯМР е спешно и належащо изследване ,трябва да издаде становище молба до РЗОК и от там решават дали да ви отпуснат направление ,но почти няма отказ ,щом дадения специалист е решил необходомоста от това изследване!
Както са казали и по горе ,за различните части на тялото цената е различна.
ТЕЛ. за записване: Токуда болница:2 403 400
ВМА -02/922 6020 ,но много трудно можете да се свържете ,тъй като няма постоянен дежурен на телефона!
Правителствена или болница Лозенец- 02/960 7684
В тези болници ЯМР е с добра разделителна способност,т.е. прави по точни ,,разрези" на дадения орган за изследване.
Ако сте сигурни за направлението можете да направите и уговорка ,да си направите даденото изследване а след това да предствите направление!
Цитирай


принципно трябва да ти дадат направления-въпреки, 4е аз имам 8 ЯМР и 4 скенера и само за единия път ми дадоха направление,не можех да 4акам , а имах късмет 4е можех и да си платя .
искай си
Цитирай


В онкологията в София ЯМР, но за глава е 400 лева.
Цитирай


Погледнете ето този център в София:
www.provita-bg.net

Правят доста неща, можете да попитате по тел , минават и по здравна каса някои изследвания, не знам точно кои и какъв е реда,..
Можете да отидете и без направление, срещу заплащане. Намира се в Овча купел

Успех!  Hug
Цитирай


ЯМР има и в Пирогов, но в момента нямам координати.
Цитирай


Дано да си направила вече изследването и все пак за ЯМР на коляното (поради същите съмнения за минискуса) във ВМА ми взеха 310лв. без направление, защото не ми се чакаше повече. Иначе здравната каса май дава около 160лв. за това изследване и ако е с направление излиза 150лв.  В двора на ракова болница правели ЯМР, което било що годе качествено и струва 280лв.(без направление), но във ВМА е най-качествено и две мнения не съм чула по този въпрос.
Цитирай


......но във ВМА е най-качествено и две мнения не съм чула по този въпрос.

Напълно съм съгласна. И техниката, и специалистите са №1 Peace
Цитирай


......но във ВМА е най-качествено и две мнения не съм чула по този въпрос.

Напълно съм съгласна. И техниката, и специалистите са №1 Peace

Не го приемайте като заяждане, защото знам, че ще скочите, но това, че вие сте доволни от даден специалист не означава, че техниката е номер 1... Съмнявам се да се занимавате с образна диагностика, за да сте наясно какъв MRI е добър, но щом сте доволни, поздравления на колегите  bouquet
Цитирай


Няма защо да скачам. Very Happy  Всъщност правилно- техниката може да е не е най-новата на пазара, но вярвам ще се съгласиш с мнението, че и най-добрата техника не може да замени опитния специалист. Т.е, това, което имам предвид е, че техниката е на много добро ниво, и в комбинация с най-добрите специалисти се получава и крайният резултат, а именно- най-доброто.
Цитирай


1-14 от 59 отговора