Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора
Моля за вашето мнение - Гарднерелата по полов път ли се пренася или не?
Моя лекар каза, че се пренася основно по полов път.
Аз обаче четох и доста неща /не форуми, става въпрос за статии и глави от учебници/, че не се пренася по полов път.
Вие какво знаете?
Цитирай


Аз също съм чувала че се предава и по полов път.
Цитирай


Мен по-скоро ме интересува дали има вариант да бъде пренесена по неполов път...и каква е вероятността да бъде пренесена по неполов път.
Защото според това, което четох, при 50% от жените тази бактерия я има, но при определни обстоятелства количеството й нарасва и от там се получават инфекциите.
А според моя лекар се пренаса само по полов път. Имало вероятност да бъде пренесена от плажна хавлия примерно, но тя била нищожна..
Цитирай


Защото според това, което четох, при 50% от жените тази бактерия я има, но при определни обстоятелства количеството й нарасва и от там се получават инфекциите.

Точно така е.
Във влагалището има различни бактерии, които при определени обстоятелства водят до инфекция без да са полово пренесени.
Цитирай


Аз точно от това се лекувам в момента и заключението от микробиологията ми е: "Подчертано изразена бактериална вагиноза от смесен тип:  Gardnerella/Bacteroides морфологии" и
Микробиологична диагноза: Бактериална вагиноза.
Съответно лечението ми е: Флажил 2 х 2 табл. от 250 мг и 1 табл. вечер от вагиналните Флажил, това 10 дни, после Полижинакс и после Лактажин вагинално.
Нарушена ми е микрофлората - липсват лактобацили и оттам се получават инфекции. Трябва да се лекува инфекцията първо, а след това следва да се прилагат и вагинални таблетки за възстановяване на лактобацилите.
Но сексуалният партньор и той трябва да се лекува с Флажил, дори и да не проявява симптоми. Те мъжете са приносители. Ако не се лекува, и ти няма смисъл да се лекуваш.
Цитирай


Milenna, интересува ме успя ли да се излекуваш с така назначеното ти лечение? Аз също имам доста големи количества анаеробни бактерии според МБ и съответно неприятно подуване и мирис след полов контакт, но незнам защо всички генеколози ме успокояват че нищо ми няма и не ми назначават никакво лечение  #Crazy #Crazy
Моля те пиши дали ти помогна Флажила и мога ли да си го купя без рецепта?
Цитирай


Смени си гинеколога.Редно е при подобни резултати от микробиология да ти назначи лечение,а не да пиеш каквото пише по форумите.
Цитирай


1-6 от 6 отговора