Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 238
Че нещо не мога да си ги представя...
Намерих една рецепта в една книга, но никога не съм опитвала и не съм видала какво представляват...Дамо по съставките гледам, че наподобяват нашенските бухтички, само дето тия са печени във фурната. Та я ме светнете който знае Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ние имаме ли нещо подобно в България?
Сори за готварската тема, ама нали тука сме мамчета в различни страни, та рекох че ще е подходящо да попитам... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
П.С От утре има 3 седмици отпускаааааааааааааааааа newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm68 newsm68 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm74 newsm74 newsm74 smile3558 smile3558 smile3558
Пак ще ви досаждам Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink
Че що издънки се събраха за разправяне... Confused Confused Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Цитирай

UK

Мнения: 1 300
На мен по ми приличат на курабийки,ама са вкусни де  chef
Цитирай

Лондон

Мнения: 948
На мен са ми сухи; наистина са като курабии

Все ги сервират с чай и масло/бита сметана/конфитюр.  High tea...
Цитирай

Дубай, ОАЕ

Мнения: 934
ми едно такова кръгло, тестено и леко сладко, със стафиди вътре. Майка ми прави нещо подобно, но със сирене, и го нарича питчици, но дали е общоприето българско, знам ли. Няма начин да няма нещо подобно и в Бг... щото у нас е пълно с разни кифлести, тестени работи - ма кой да ги знае всичките!
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Че нещо не мога да си ги представя...
Намерих една рецепта в една книга, но никога не съм опитвала и не съм видала какво представляват...Дамо по съставките гледам, че наподобяват нашенските бухтички, само дето тия са печени във фурната. Та я ме светнете който знае Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Ние имаме ли нещо подобно в България?
Сори за готварската тема, ама нали тука сме мамчета в различни страни, та рекох че ще е подходящо да попитам... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
П.С От утре има 3 седмици отпускаааааааааааааааааа newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm68 newsm68 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68 newsm74 newsm74 newsm74 smile3558 smile3558 smile3558
Пак ще ви досаждам Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink
Че що издънки се събраха за разправяне... Confused Confused Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

За мен са обикновени курабийки (чаени им казваше баба ми). Дъщеря ми ги обожава! Дори съм решила да се уча да ги правя за училище. Ако имаш рецепти, давай! Ще консултирам свеки, тя е добра кулинарка и има изпитани рецепти.
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Еййй, че драго ми стана да те видя тук Торне!  Hug Love
Мързеливките от готварския, дето и тук бяха скоро коментирани, и аз ги правя и моят мъж им вика scones. По принцип scones могат да бъдат и сладки и солени. Аз лично предпочитам солените, като в тях може да се сложи сиренце, кашкавал, разни зелении, бекон (шунка) и т.н. Ако искаш да изрова малко рецепти?
Цитирай

Това в общи линии представляват. На вкус  newsm78, ми....нещо като курабии, но по-рехави някак си и не толкова сухи като тях
Цитирай
Ето една рецепта на солени Сконс с кашквал (cheddar cheese)

2 ч.ч - брашно
1/2 ч.л - сол
2 и 1/2 ч.л - бакпулвер (baking powder)
4 с.л  - кр.масло
1 ч.ч настърган кашкавал (в случая Чедър, може би става и с друг)
2/3 ч.ч - пр.мляко

Разбъркват се заедно брашното,солта и бакпулвера. Добавя се маслото, докато се получи нещо наподобяващо на трохи хляб. Добавя се кашвала. Внимателно и постепенно започва да се добавя млякото като постоянно се разбърква със заоблен (не остър) нож, докато тестото стане меко и лесно за моделиране. Разточва се върху повърхност посипана с брашно. Тестото се разделя на две и се разточва на дебелина около 2см . Кръговете се разрязват на 6 тригълника и се слагат да се пекат в напръскана с масло тавичка (аз слагам кухненска хартия). Отгоре се набоцкват с вилица и се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 12-15 минути. Охлаждат се леко преди да се сервират

Сладкият вариянт е същият но не се слага кашкавал, а може да се сложат стафиди
Цитирай


Мнения: 1 238
Тинка, не мога просто да не похваля рецептата ти!
Одеве ги забърках и преди малко ги изкарах от фурната. Оли сега седи и гризе Laughing Laughing Laughing LaughingМноооооооого и харесват! А само как хубаво се размириса в апартамента...На баница! Дали пък не може да се направят със сирене също или тестото ще стане лепкаво(имам предвид като се опече newsm78 newsm78 newsm78 newsm78)...
Аз обаче нямах Чедър и ги направих с Ементал, но си станаха страхотни.

П.С това го писах сутринта, но го изпращам чак сега... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Цитирай
Радвам се, че са ти харесали.
Не знам дали няма да стане със сирене, но нищо не прече и да се пробва Wink Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.