Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 септ. 2005, 23:04 ч.
  • Преглеждания  2 134  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 4 970
мъжа ми постоянно мъкне пиле6ки пържоли с килограми(негов приятел му ги дава на складови цени).Пържолите са от бяло месо ,моля ви ако някои знае разли4ни рецепти за тях да ми пи6е,фризера ми е пълен ,а ми писна само да пържа да пека .благодаря предварително Hug  bouquet

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 4 250
Последно време правя едни странотни пражолки със соев сос  Mr. Green
В една тавичка нареждам намазаните със соев сос пързоли и наливам съвсем малко водичка   chef Стават много хубави, а отделно за гарнитура варен ориз с гъбен сос или картофено пюре.Лесно и бързо   Peace

# 2
  • Мнения: 4 364
мъжа ми постоянно мъкне пиле6ки пържоли с килограми(негов приятел му ги дава на складови цени).Пържолите са от бяло месо ,моля ви ако някои знае разли4ни рецепти за тях да ми пи6е,фризера ми е пълен ,а ми писна само да пържа да пека .благодаря предварително Hug  bouquet

Пилешки гърди с кашкавал

2 бр.пилешки гърди,2 белтъка,100г настърган кашкавал,галета,2 зрели домата,2 клончета пресен босилек,зехтин,сол и черен пипер.
Месото се разрязва на 8 парченаца.Кашкавалът се смесва с галетата и малко смлян черен пипер,а белтъзите се разбиват с щипка сол.Филетата се посоляват,потапят се в разбития белтък,а след това - в кашкавалената смес.Запържват се до златисто от двете страни и се оставят да се отцедят върху салфетки.Разпределят се по порции и се сервират с доматени резенчета и с листенца босилек,подправени с олио и сол.Вместо галета ,може да се картофено пюре на прах.
(рецептата съм я взимала преди доста време от форум в дир.бг и приготвям често)

Пиле чахохбили

Рецептата е грузинска, оттам е името.
8 пилешки пържолки се измиват и подсушават много добре. Изпържват се в 2-3с.л. масло до хрупкавост. Вадят се от тенджерата, добавят се още 2с.л. масло и 3-4 глави лук на полумесеци. Пържат се 10-ина мин. Добавя се 1с.л брашно и се пържи 2-3мин да стане кремаво. Добавят се 6-7 обелени и наситнени домата, 2с.л. лим. сок, 1/4ч.ч. сухо бяло вино и като кипне се добавя месото намалява се котлона, захлупва се и се задушава кротко 10мин. Добавят се 2с.л. дом. пюре и не повече от 1/4ч.ч. пилешки бульон, може от кубче и пак 10 мин под капак се задушава. Добавя се 1/2ч.л. лют червен пипер, още 5мин се задушава. Сваля се от котлона, добавя се 1 скилидка пресован чесън, разбърква се, ръси се с магданоз, захлупва се за 5-10мин и се сервира с тънки резенчета лимон.
В оригиналната рецепта се слагат и босилек и естрагон.

П.С. Пусни един сърч в google.com, пълно е с рецепти.







# 3
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Начукваш ги на тънко и завиваш рулце с ивички кашкавал и кисела краставичка. Пече се на скара първо от завитата страна, обръщаш когато рулцето побелее отстрани. Същите рулца могат да се завият в було и де се опекат във фурната. Гледах веднъж Звездев пече подобни рулца във фурна като ги поля с разтворена гъбена крем-супа. Що и на мен не ми е пълен фризера с филенца  #Cussing out

# 4
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз разрязвам филето по дължина, но не до край, така че да се получи тънка и голяма пържолка (дано го обясних разбираемо Embarassed). Поръсвам ги с червен пипер, риган, сол и соев сос. Оставям ги да "отпочинат" за около час и ги пека на скара, като ги мажа със зехтин при обръщането.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 4 970
Благодаря ви много моми4ета   bouquet о6те от днес запо4вам да пробвам рецептите,сигурна съм 4е 6те ни харесат зву4ът много вкусно  chef 6те ви похваля пред мъжа ми  smile3525

# 6
  • ново
  • Мнения: 1 235
Пилешко филе със зеленчуци

500 г. пил. филе, 1 голяма глава лук, 150 г. гъби, 1 пакет /400 г./ замразени зеленчуци /аз взимам микс Ацтек - морков, грах, царевица/

Нарязва се месото на малки парченца, прибавям малко соев сос, бяло вино и подправки, оставя се за 1 - 2 часа.
Изцежда се месото и се задушава в мазнина за около 10 - 15 мин, прибавя се лука, нарязан на филийки. Като поомекне лука, се прибавят гъбите и предварително сварените замр. зеленчуци. Оставя се още 5 мин. Подправки по твой вкус.  bouquet

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Има много вкусни рецепти "Ястия с пиле" в демо версията на готварската книга.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 529
Мариновано филе с яйца

Пилешкото филе се нарязва на хапки и се маринова в лимонов сок, сол, горчица, счукан чесън, соев сос, олио, прясно млако (ако има), черен пипер. Хубаво се обърква с ръце да попие и се оставя да почине няколко часа (ако е за цяла нощ, още по-добре).
Приготвяне: маринованите хапки се задушават в олио до готовност (около 10 мин) - в началото на силен огън, после се намаляма. След това се чукват няколко яйца (като при миш-маша) и след около минута се отмества от огъна. Хапва се със салата. Става и за мезе, голяма вкусотия! 

# 9
  • Повече в София и по-малко в Бургас
  • Мнения: 149
мъжа ми постоянно мъкне пиле6ки пържоли с килограми(негов приятел му ги дава на складови цени).Пържолите са от бяло месо ,моля ви ако някои знае разли4ни рецепти за тях да ми пи6е,фризера ми е пълен ,а ми писна само да пържа да пека .благодаря предварително Hug  bouquet

Eееех, пилешки пържолки!!!!
Откакто съм бременна ми се яде само пилешко и по малко рибка.....(другите меса почти ме отвращават) Sick
Сещам се за една рецепта:
Пилешкото месо се слага в тава с черррррно пиперче Laughing и лук на едро
Отгоре слагаш една кутийка майонеза (по-добре да е light)
накрая настъргваш кашкавалче.......нищо друго не се слага....
Пече се докато си решиш (а може и с капак  отгоре)
Става супер вкуснотийка
 eat - да ви е сладко

# 10
  • Мнения: 2 952
вземи да смелиш малко и си направете кюфтенца ....може  да  смесиш с телешко месо......направи си кайма  с подправки ,както си се правиМоже от каймата да  направиш Руло с варени  яйца вътре...може на принцески  с кайма..... в мусаката ... Супа топ4ета ...абе  като кайма ...не само на месо както си е .

# 11
  • Варна
  • Мнения: 159
Правиш разрез в пържолката като джобче и пъхваш вътре топено сиренце или Моцарела или просто кашкавалче. И после или зашиваш или просто захващаш с клечки за зъби и по твой избор... на скарата или в тигана запържени.

# 12
  • Мнения: 2 096
Майка ми прави много вкусни печени пилешки филенца с горчица и кесело мляко. Не изглеждат особено апетитни, но са много вкусни, а комбинацията между к.млеко и горчицата е супер.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт