Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 026
Дайте рецепти...какво мога да приготвям освен не особено сполучлив хляб?.......сладкиши?
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Почти във всяка рецепта може да се замени брашното с пълнозърнесто такова. Приготвям ето тези курабийки като замествам брашното с пълнозърнесто, също мързеливките на vilito, кифлички. При последните две рецепти използвам 1/2 от необходимото количество бяло, а останалото количество - пълнозърнесто.
Цитирай


Мнения: 6 026
Благодаря ти много.......ще ги пробвам тези рецепти.......ЕЕЕЕХ, най- накрая някой да ми отговори......Благодаря Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
А откъде може да се купи пълнозърнесто брашно? Аз толкова отдавна искам да имам един пакет и такова удома,ама идея нямам откъде да си купя, а в супермаркетите май не съм виждала!
Цитирай


Мнения: 6 026
Има ги в Билла, Хит и по диетичните магазини....и в Метро
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Май във Варна само Метро има, благодаря ти, ще потърся!
Цитирай


Мнения: 6 395
аз само палачинки правя с нормално брашно, иначе за всичко друго използвам пълнозърнесто  Wink мисля че няма разлика в вкуса / или ние сме свикнали вече  Thinking/
Цитирай

София

Мнения: 750
ПАНКЕЙК ОТ КАРТОФИ

2 чаени чаши смачкани на пюре варени картофи
1 голямо или 2 по-малки яйца
6 супени лъжици пълнозърнесто брашно
1 1/2 супени лъжици с връх нарязан на ситно лук (най-добре е с пресен)
сол и черен пипер на вкус
олио  и масло за пържене

Картофите се размачкват с яйцето, брашното и лука до еднородна смес, която се подправя с пипера и солта.
Сгорещявате мазнината за пържене и в нея се пържат панкейковете, които се оформят, като се гребва супена лъжица от сместа, пуска се тигана и леко се притиска отгоре, за да стане плоска. След като се изпържи и то двете страни, панкейкът се оставя върху салфетки (от по-твърдичките), за да се отцеди малко от мазнината.

Сервира се като гарнитура или със сирене.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Аз пак да питам, че хич не съм в час, пълнозърнестото и типовото брашно едно и също нещо ли са?
Цитирай


Мнения: 6 026
Не е едно и също....търси брашно грахам Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Не е едно и също....търси брашно грахам Smile


Добре, че ви има вас, че иначе не се знае какви ще ги замъкна удома  newsm62
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Има готова брашнена смес за селски хляб,грахам и т.н.Фирмата е ТЕХРА ООД

Ето и рецепта за питки

За 1 кг брашно
1 пълна ч.л сол
1 пакетче мая или 2 суха
2 с.л масло или маргарин
около 500 мл.вода

Замесва се оставя се да втаса около 20 минути,оформят се питки и пак се оставя да втаса.Пекат се за около 30 минути при 180 градуса.
http://snimka.bg/album.php?album_id=21776&photo=25
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.