Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 септ. 2005, 23:44 ч.
  • Преглеждания  6 997  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 6 596
Дайте рецепти...какво мога да приготвям освен не особено сполучлив хляб?.......сладкиши?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 655
Почти във всяка рецепта може да се замени брашното с пълнозърнесто такова. Приготвям ето тези курабийки като замествам брашното с пълнозърнесто, също мързеливките на vilito, кифлички. При последните две рецепти използвам 1/2 от необходимото количество бяло, а останалото количество - пълнозърнесто.

# 2
  • Мнения: 6 596
Благодаря ти много.......ще ги пробвам тези рецепти.......ЕЕЕЕХ, най- накрая някой да ми отговори......Благодаря Hug

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 616
А откъде може да се купи пълнозърнесто брашно? Аз толкова отдавна искам да имам един пакет и такова удома,ама идея нямам откъде да си купя, а в супермаркетите май не съм виждала!

# 4
  • Мнения: 6 596
Има ги в Билла, Хит и по диетичните магазини....и в Метро

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 616
Май във Варна само Метро има, благодаря ти, ще потърся!

# 6
  • Мнения: 6 395
аз само палачинки правя с нормално брашно, иначе за всичко друго използвам пълнозърнесто  Wink мисля че няма разлика в вкуса / или ние сме свикнали вече  Thinking/

# 7
  • София
  • Мнения: 750
ПАНКЕЙК ОТ КАРТОФИ

2 чаени чаши смачкани на пюре варени картофи
1 голямо или 2 по-малки яйца
6 супени лъжици пълнозърнесто брашно
1 1/2 супени лъжици с връх нарязан на ситно лук (най-добре е с пресен)
сол и черен пипер на вкус
олио  и масло за пържене

Картофите се размачкват с яйцето, брашното и лука до еднородна смес, която се подправя с пипера и солта.
Сгорещявате мазнината за пържене и в нея се пържат панкейковете, които се оформят, като се гребва супена лъжица от сместа, пуска се тигана и леко се притиска отгоре, за да стане плоска. След като се изпържи и то двете страни, панкейкът се оставя върху салфетки (от по-твърдичките), за да се отцеди малко от мазнината.

Сервира се като гарнитура или със сирене.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 2 616
Аз пак да питам, че хич не съм в час, пълнозърнестото и типовото брашно едно и също нещо ли са?

# 9
  • Мнения: 6 596
Не е едно и също....търси брашно грахам Simple Smile

# 10
  • Варна
  • Мнения: 2 616
Не е едно и също....търси брашно грахам Simple Smile


Добре, че ви има вас, че иначе не се знае какви ще ги замъкна удома  newsm62

# 11
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Има готова брашнена смес за селски хляб,грахам и т.н.Фирмата е ТЕХРА ООД

Ето и рецепта за питки

За 1 кг брашно
1 пълна ч.л сол
1 пакетче мая или 2 суха
2 с.л масло или маргарин
около 500 мл.вода

Замесва се оставя се да втаса около 20 минути,оформят се питки и пак се оставя да втаса.Пекат се за около 30 минути при 180 градуса.
http://snimka.bg/album.php?album_id=21776&photo=25

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт