Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора
Здравейте!Майка ми от скоро е в САЩ,омъжена вече.В България е разведена и аз съм нейна дъщеря и ми прати покана да замина при нея и сега чакаме да ни кажат отговор.Въпросът ми е като ме викнат на интервю,какви въпроси ще ми задават и ще е по-добре ли ако говоря на английски?И ако започна на английски да говаря и нещо запецна какво става???А и само да оточня непълнолетна съм и имам пълномощтно от баща ми да пътувам и то трябва ли да се преведе и трябва ли и от майка ми да имам за да пътувам сама??Благодаря предварително..
Цитирай


За туристическа виза ли ще кандидатстваш? Не зная дали някой би могъл да ти каже точно какви въпроси ще ти зададът, но аз мога да ти кажа например какво са питали моите родители когато кандидатстваха за виза. Например с какво се занимаваш в БГ, защо искаш да отидеш до САЩ, за колко време и какво ще правиш там. Също може да ти зададът въпроси за майка ти и съпруга и, като например тя от кога е там, какво работи и тем подобни. Дали да проведеш интервюто на български или английски зависи от теб и не би трябвало да влияе на интервюиращия, но ако говориш много добър английски ставаш подозрителна че може да останеш и да работиш в САЩ. Така че прецени си добре. На въпросите отговаряй кратко и точно без много дълги обяснения. Също се подготви добре с документация доказваща стабилни връзки от твоя страна с БГ, което за непълнолетен човек не знам до колко е възможно.
За пълномощните не мога да дам мнение, не съм запозната.
Да не те отчайвам но шанса да ти откажат е доста голям според мен. Дано не съм права и изкараш късмет. Успех!
Цитирай


Аз имам покана от майка ми тъй като тя ми е попечител и тук баща ми нито го виждам нито ми дава издръжка...А тук живея с баба ми и дядо ми и няма как вече да ме издържат и затова тя иска да отида при тях!Незнам какво трябва да им доказвам при такова положение?
Цитирай


Za kakva viza kandidatstvash zavisi ot statuta na maika ti (citizen or not).

Ako ne e citizen: http://www.usvisa.com/v_visa.shtml  (proveri tuka)

Ako e citizen, ima drug tip viza za detsa pod 21. Vij sushtiya site.
Цитирай


betyrk аз останах с впечатлението че искаш просто да отидеш за малко на гости на майка си, но явно ситуацията не е такава. Пикси ти е дала сайтовете където да прочетеш за визите и да прецениш коя е за твоя случай.
Цитирай


Betyrk, много ама много е важно да уточниш за каква виза кандидатстваш. Майка ти не може да ти прати покана да отидеш да живееш при нея. Може да ти прати покана да я посетиш (максимум 6 месеца последователни, ако не се лъжа). Ако тя има американско гражданство или зелена карта и ти си под 21 години, тя може да подаде документи за зелена карта и за теб (само в такъв случай реално можеш да отидеш да живееш при нея постоянно).

Ако отидеш на интервю за туристическа виза и им изтърсиш, че заминаваш да живееш при майка си, виза никога няма да ти дадат. Ако тя, не дай Боже, ти е пратила покана, в която пише "искам детето ми да дойде да живее при мен", също няма да видиш виза. Не е това каналният ред, по който да заминеш за постоянно.

Ако дадеш повече подробности за ситуацията, може да сме в състояние да те насочим.
Цитирай


Ами вижте сега тя има зелена карта и сигурно и за мен е подала документи за зелена карта незнам точно,но отивам при нея защото баща ми тук не се интересува от мен!Реално аз тук съм без родител и затова целта е да отида при нея като тя ми е попителя и трябва да съм при нея защото съм непълнолетна!Незнам каква ще ми е визата някаква мисля че с цел събиране на семейства се казва,но въпросът ми е какво ще ме питат мен на това интервю..?Трябва да им доказвам че ще върна ли какво..?
Цитирай


А, е това ни трябваше като информация. Щом майка ти е подала документи за постоянно пребиваване за теб, интервюто е чиста формалност. Няма какво да доказваш - ти не отиваш за малко, че да доказваш, че ще се върнеш, ти отиваш завинаги. В такъв случай няма значение дали говориш английски даже. Не съм сигурна какво ще те питат - може евентуално да ти задават няколко въпроса, за да потвърдят, че ти си лицето, за което е подадена молбата. Пак повтарям - в твоя случай интервюто е формалност. Викат те да те видят, че си реално съществуваща личност, така да се каже. Няма от какво да се притесняваш. На интервюто ще присъства преводач задължително (може да не я видиш, тя ще седи зад гишето отстрани на интервюиращия) - ако се притесниш и нещо не разбираш или не се сещаш как да го кажеш, кажи, че имаш нужда от помощ от преводача и тя ще ти помогне.

Нищо страшно няма да те питат, не се притеснявай Smile
Цитирай


Благодаря наистина много ми помогнахте!Благодаряяяя супер сте!!!Много късмет и здраве и усмивки ви пожелавам!!
Цитирай


здравейте знам ,че темата е малко по-различна, но искам да попитам ако съм непълнолетна и кандидатствам за туристическа виза за сащ, трябва ли да се ява на интервю. И ако срока на поканата ,която съм получила изтече  мога ли пак да замина (ако вече съм получила виза).
Ако знаете нещо, моля отговерете!
Цитирай


Евка, дали да се явиш на интервю ще реши служителят от посолството, който ти обработва документите. Ако искат да те видят, ще те повикат на интервю - това няма нищо общо с възрастта ти. Ако си непълнолетна, по време на интервюто трябва/можеш да имаш пълнолетен придружител (родител или попечител).

Ако срокът на поканата ти изтече, това не е причина да не можеш да заминеш, стига визата ти да е още валидна. Хубаво е, обаче, когато заминаваш, домакините ти да ти пратят някакво потвърждение, че отиваш при тях - един разпечатан имейл, в който се споменава името и адресът на хората, при които отиваш, е достатъчен. По принцип това не е изискване, просто допълнителна застраховка в случай, че попаднеш на имиграционен служител в лошо настроение.
Цитирай


Благодаря,за бързия отговор!Знам ,че въпроса е малко тъпичък ,но за колко време ориентировъчно се изкарва туристическа виза.Аз искам, да пътувам през лятната ваканция (юли,август) и не съм на ясно,кога  ще е прекалено рано да подам документи и кога прекалено късно, а и билет трябва .Знам че престоя в сащ се определя от от имигрантските власти при влизане в страната,но колко най-малко може да ми дадът- 2 седмитци... по-малко?EmbarassedСъжелявам ,за изтърканите въпроси ,но няма кой друг да попитам!
Цитирай


Евка, документи за виза се подават преди да си купиш билета (можеш да си направиш резервация, но в никакъв случай не плащай билет преди да си получила виза). За колко време ще получиш визата зависи от натоварването на графика за интервюта и от много други фактори. Погледни сайта на американското посолство, ето тук има подробна информация, включително колко се чака за насрочване на интервю (към момента е 6 дни за туристическа виза): http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/to_apply2.html

Ориентировъчно бих те посъветвала да си подадеш документите за виза около два месеца преди да тръгнеш (примерно, началото-средата на май). Така имаш достатъчно време да си вземеш визата и да си купиш самолетен билет преди да са започнали високите летни цени.

Колко време ще те оставят в Щатите зависи изцяло от имиграционния офицер, който ще ти сложи печата в паспорта. Впечатлението ми е, че обикновено се дават 6 месеца. Колко най-малко могат да ти дадат - нямам представа. Струва ми се, че по-малко от две седмици няма да е, но не знам със сигурност.

Цитирай


Най-малко дават 1 месец на туристическа виза, но наистина зависи от имиграционните на границата. При непълнолетни, винаги се изисква пълнолетен придружител.
Цитирай


тая държава има мн странна имиграционна политика  ooooh! как така легално пребиваваща там майка не може да вземе непълнолетното си дете при нея  Rolling Eyes
Цитирай


1-14 от 16 отговора