Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора
Здравейте!Реших да пусна тази тема т.к. съм доста разтревожена от резолтата който показа цитонамазката ми взета преди 14 дни!Редовно правя това изследване и винаги всичко е било наред.Сега съм озадачена-нямам никакви симптоми за някакво нарушение-редовен и нормален цикъл,никакви болки,нито пък течение  Confused Направих си гинекологичен преглед и това изследване за първи път от 4 години при различен доктор-т.е. не при този който следеше бременоста ми,израждаше сина ми и след това контролираше и следеше здравословото ми състояние.Утре ще ходя при "моята докторка"д-р Красимира Жекова на която имам пълно доверие!Тя ще ми пусне отново проба цитонамазка.Надявам се поне да ми разясни точно картинката-нещо което днес докторката при която направих изследването не направи-това ме притеснявай най много-неизвестността от положението!
Истината е такава,че бих искала да чуя вашето мнение-на препатили жени!
Цитирай


Редовността на цикъла няма нищо общо с резултата от цитонамазката. Тя показва измененията на клетките на маточната шийка.
Повтори цитонамазката и виж резултатът, но го направи по-бързо.
Цитирай


ronkis , има тема по проблема. Там ще намериш много отговори. Но най-накратко - резултата от цитонамазката няма нищо общо с липсата на оплаквания от твоя страна.
Цитирай


Спокойно ,само не изпадай в паника.Моята цитонамазка беше 3б група-казаха рак.От тогава са минали 7 месеца,толкова продължи и лечението ми .Всичко се оправя щом е хванато в началото.Вярно е,че отнема много време,азз мислех,че никога няма да ми се подобрят резелтатите,но след 7 месеца вече съм добре.Друго което искам да кажа е,че е много важно при кой лекар си,защото повечето прибягват до кардинални решения,а те не са наложащи.При мен беше толкова дълго,защото се лекувах с много лекарства и билки,и това даде голям резултат.Ако си от София,а дори и да не си ,защото аз съм от Бургас,ще ти дам координати,ако желаеш,на лекаря който ме лекуваше.Той спасява човешки животи.
Цитирай


Трета А група говори за инфекция някаква. Освен цитонамазка, правиха ли ти микробиология?
Освен да си направиш втора цитонамазка в др.лаборатория, можеш да си направиш и микробиология на влагалищен секрет. От инфекция и възпаление се получава трета А група, след нужното лечение според микробиологията, резултата ще ти е 1-ва група. Направи това, което те посъветвах и ще видиш, че е така. Минала съм го това.
Цитирай


Не съм правила микробиология!Днес ще попитам за това!Poliii,кажи ми лекаря ти,моля те!Аз имам доверие на моята,но все пак.Ще пиша какво става след днесшния преглед!
Цитирай


ronkis , видях, че не си влизала в другата тема.Сигурно си уплашена и не ти се чете повече.Ако е възпаление - добре. Но може и да не е. Затова, за свое спокойствие, задължително иди да те видят на колпоскоп и след това пусни нова цитонамазка.В такъв случай колпоскпът е задължителен.Едва след това ще имаш действителна представа за състоянието си.Не си заравяй главата в пясъка. Тия проблеми, хванати навреме се лекуват.А може и да само възпаление, но си длъжна да провериш.Има много инфо на първата страница на темата.

    newsm10
Цитирай


Трета А група, ако са верни изследванията, щото лабораториите правят грешки понякога, говори за инфекция. Прави се лечение, но е добре да се види каква е точната инфекция и съобразно това да се изпишат лекарствата. След лечението /стриктно спазено/ се прави контролна цитонамазка и ако вече пак е 3-та група, се взема материал за изследване.
Ама нека момичето да отиде на друг лекар и да направи ново изследване.
Цитирай


Ето ме пак в щастлив вид.Бях при моята гинеколожка,видя внимателно резолтатите,направи ми обстоен преглед и заключи,че няма повод за притеснение.Най обикновено възпаление,което ще оправиме само с глобули.Няма да пие АБ,даже и не сметна за необходимо да ми пуска пак цито.След месец ще отида при нея да пусне едно контролно цито,но иначе шийката ми е перфектна,нямам ранички,нямам кисти...нищо!Всичко си е нормално!Попитаме дали съм карала някакъв вирус или грип или нещо да съм била болна......и т.к. отговора ми беше НЕ ми каза,че най вероятно имунната ми с-ма е занижена и съм уязвима.Много съм щастлива,че всичко е ОК.Или поне,че на пръв поглед нещата са така!След месец пак ще направиме изследвания и ще видиме.Но аз вярвам,че съм здрава!Благодаря на всички ви за добрите думи,наистина форума действа добре и е от полза на хората и тяхните проблеми.Много здраве за всички ви ви желая  bouquet
Цитирай


Казах ти, че е така и няма място за притеснение. Изпълни лечението, както е предписано и всичко ще е оки.
Цитирай


 Hug дано...доста се притесних,но по скоро от неизвестното
Цитирай


На мен ми излезе IIIА група и ми препоръчаха да си напрявя тест за HPV.Мисля , че е важно.В сряда отивам и ще искам и колпоскопия , макар че на изследването от цитонамазката пише колпоскопия по преценка на лякаря.от прочетеното тези дни разбрах , че това трябва да се прави задължително заедно с цитонамазката даже.И при мен не откриха при обикновения преглед раничка , но не смятам да лежа на това ухо.Ако имам HPV искам да го знам.Щом 70% от жените го имат , най-вероятно и аз да съм от този процент , но искам да знам и да се предпазя.Наистина не е страшно ако се знае навреме , така че не се шашкай  Wink Твоя си работа дали да приключиш до тук , аз само казвам как е при мен.И глобулки ми изписаха.Слагам ги , не пречели на взимането на материал за теста за тови вирус.
Цитирай


KokonaBonbona , радвам се, че ти си решила да не приключваш до тук. Опитах се да обясня на ronkis  какво трябва да направи, понеже съм минала по тоя път и защото тя търси помощ тук. Дали ще се вслуша, вече си е нейна работа. Не съм съгласна обаче, че най-важното е да се изследваш за вируса. Писано е много по въпроса. Какво ще промени това, че ще знаеш дали го имаш? Само ще дадеш доста пари.Прочети повече затова, има момичета доста компетентни по въпроса. Виж, за колпоскопа е задължително.Успех!
Цитирай


KokonaBonbona , радвам се, че ти си решила да не приключваш до тук. Опитах се да обясня на ronkis  какво трябва да направи, понеже съм минала по тоя път и защото тя търси помощ тук. Дали ще се вслуша, вече си е нейна работа. Не съм съгласна обаче, че най-важното е да се изследваш за вируса. Писано е много по въпроса. Какво ще промени това, че ще знаеш дали го имаш? Само ще дадеш доста пари.Прочети повече затова, има момичета доста компетентни по въпроса. Виж, за колпоскопа е задължително.Успех!
Не съм писала , че е най-важното Smile разбира се , че трябва да се напряват и други изследвания и да се следи работата по-често.А ако имам този вирус трябва задължително да си вдигна имунитета и да започна да мисля и за спирането на цигарите най-после.Да ,  влизам в час вече.Цари масово информационно затъмнение.Добре , че е интернет.
Цитирай


Ами мисля за сега да не се задълбавам повече.Слагам си глобулките и след месец пак на цито да видиме!За сега съм спокойна.....
Цитирай


1-14 от 23 отговора