Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-37 от 37 отговора

Universe

Мнения: 1 503

Продукти:
2 яйца
1 ч. чаша кисело мляко
1/2  ч. чаша разтопено масло /олио /
2      суп. л. захар
2 бр.ванилии /или 1 ч. л. ванилова есенция/

2      ч. чаши брашно
1/2   ч. л. сол
1/2   ч. л. сода /загасена с оцет или лимонов сок/
1      ч. л. бакпулвер

Приготовление:
В купа се разбиват добре /може и на ръка/ -  киселото мляко, яйцата, маслото /олиото/, захарта и ванилията. Брашното се пресява  и се смесва със солта, содата и бакпулвера.
Сухите съставки добавете към мокрите и объркайте с вилица. Полученото тесто е меко, не  е гладко, стои на бучици, но това да ни Ви притеснява, защото последните се стопяват от само себе си при втасването/.
Втасва - 15-20 минути /докато Вие си приведете в ред работния плот 35/
Оформете бухтите с помощта на супена лъжица и пържете в намаслен тефлонов тиган на по - слаб огън, за да не останат сурови вътре  /въпреки че и така са ядливи Wink/

Забележка - не се пържат в много мазнина, защото  я "изпиват" и стават неприятно тежки   Mr. Green

 cook Сервирайте с пудра захар или с мед и бон апети  1dating


П.П. В тестото можете да сложите и стафиди   Peace


« Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 02:48 от lenny_pld »
Цитирай

София

Мнения: 396
Леле засрамих се има няма от 5 6 месеца не съм правила бухти,още утре ги спретвам.От баба ми знам една рецепта.
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
1 яйце
брашно колкото поеме
пудра захар за поръсване
това е доза за 3 ма или 4 ма души зависи кой колко яде
В купа изсипвате брашно и правите кладенче,чупите яйцето,разбърквате киселото мляко със содата и изчаквате да шупне.Изсипвате и обърквате,добавяте още брашно.Да става за точене.Аз разточвам на един лист голям дебел не повече от 0.05 мм и режа на лени от там на триъгълници.Пържа в гореща мазнина,слагам в купа и поръсвам.Не обичам течните,че стават много мазни(демек поемат много мазнина).Да ви е сладко.
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Ето и моите бухти,винаги стават мекички и бухнали.С мед или със сладко бързо се изяждат.
http://media.snimka.bg/4054/014363196.jpg
Рецептата е много проста:
кисело мляко 300г се обърква с 1ч.л.сода.След като шупне се прибавят 2 яйца,1ч.ч. захар,1 ванилия и брашно за меко тесто.Отпочива замесеното тесто около 15-20 минути,разточва се и се режат бухтичките,моите са триъгълници.Пържат се в сгорещено олио до златисто,може да се поръсят с пудра захар.
Да ви е сладко!!!
Цитирай

Шумен

Мнения: 425
Тази сутрин правих бухтичките по рецептата на Лео,но защо станаха много плътни отвътре?.Спазих точно рецептата/Сложих 2 1/2 ч.ч брашно./ newsm78
Цитирай

Universe

Мнения: 1 503
Тази сутрин правих бухтичките по рецептата на Лео,но защо станаха много плътни отвътре?.Спазих точно рецептата/Сложих 2 1/2 ч.ч брашно./ newsm78
А моите станаха твърди направо  Thinking  Вероятно е такава рецептата, но на визия ги докарах   Wink
Цитирай

София

Мнения: 396
Опитай с рецептата на баба,по лесно е и са меки само дето разточваш,гледай да не е на камък тестото.Рецептата е малко по нагоре
Цитирай


Мнения: 432
А какво ще рече токани?  Blush

Какво означава токани? Ще ти кажа какво е токана жена /напудрена,с червилце, хубаво облечена, с готини аксесоари, ....,
а ти ще си представиш какво означава токана бухтичка ... Оставам на въображението ти ...
Цитирай


Мнения: 1 800
А какво ще рече токани?  Blush

Какво означава токани? Ще ти кажа какво е токана жена /напудрена,с червилце, хубаво облечена, с готини аксесоари, ....,
а ти ще си представиш какво означава токана бухтичка ... Оставам на въображението ти ...

Ще рече ,че не са токани,а точени с точилка Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
30-37 от 37 отговора