Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 септ. 2005, 23:12 ч.

Печено пиле

  • 598
  • 8
  •   1
Отговори
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
знаете ли каква е тайната на печените пилета -с каква марина се правят

# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Аз преди да сложа пиленцето да се пече хубаво го намазвам с краве масло и след това с подправки, подходящи за него  chef

# 2
И след намазването го сложи върху един буркан пълен до половината с бира и печеш на не много силна, но предварително загрята фурна.

# 3
  • Мнения: 1 348
Аз мажа с горчица. Но не цяло пиле, обикновено вземам бутчета и ги пека така или го правя на пържолки. Стават вкусни и крехки от горчицата.

# 4
  • Швейцария, иначе от Пловдив
  • Мнения: 1 425
Аз го правя по следния начин: намазвам го цялото със зехтин, осолявам го хубаво, слагам малко червен пипер и розмарин - 2 стръка вътре. Печа във глинена тенджера с малко вода или бира. Час, час и половина на около 220 градуса.

# 5
  • Мнения: 3 359
За пилешко месо много подхождат:Чесън,соев сос,куркума морков,прясно мляко или бира/за мариноване/По добре ако става дума за пържолки,филенца,хапки,
защото успяват много добре да се овкусят...да ви е сладко 1dating

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз до омазвам цялото в майонеза -отвън и отвътре и го слагам в плик за печене.Затварям добре /без да го надупчвам/, поставям го в тавичка полегнало и наливам в тавата или в съда вода, като изври -пак добавям.Пека на слаба фурна,като се зачерви го обръщам и от другата страна!

# 7
  • Варна
  • Мнения: 159
Класиката в печенето на пиле е да се намаже със смес от червен пипер, сол, черен пипер и мазнина. Вариациите са многобройни. Аз му капвам и малко соев сос и го заливам с бира, да плува в нея дкато се пече.

# 8
  • Мнения: 2 161
В микровълнова с грил много успешно съм правила печено пиле,обаче хитът ми е пиле върху бутилка.Стъклена бутилка от газирана вода пълня с вода може и малко бира да се сложи.Пилето,предварително осолено го ...нахлузвам Embarassed върху бутилката.Отгоре го намазвам само с масло,червен пипер и го поливам със соев сос(последното не е задължително).Поставям бутилката с пилето вав тава,в която има налята вода.Пече се.След като се изпече става толкова крехко,направо се разпада.Супер препечено...Много внимателно се изхлузва от бутилката .Пробвайте Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт