Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора
Моля , Praynigнякой да ми даде идея и рецепти за консервиране на  тиквички ! Тази година ми се родиха много от този вид:
http://1.bp.blogspot.com/_1b_dfRn_-ls/SnOxirC5E6I/AAAAAAAACmw/Mf … apture1+++++a.jpg
Това се едни по-големи кръгли и още едни дълги без семки за пържене. Почти всеки ден хапваме пържени или печени с ориз Crossing Arms,кайма,сирене....но количеството е голямо и моля, ако някой знае рецепта за съхраняването им зимата да ми сподели  chef?!
Цитирай


Може да ги замразиш на половинки или на кубчета. После ще стават за печене, пълнене, супи и яхнии.
За пържене на колелца, поръсени със сол и отцедени преди да се замразят, май също стават, но аз не съм пробвала.
Цитирай


Аз се притеснявах за замразяване дали няма да потъмнеят или как ще се получи понеже имат високо съдържание на вода ?!  С какво се отделят една от друга парчетата ,за да не се залепят или е достатъчно както казваш ти да се отцедят?
Цитирай


При мен не потъмняха. Замразявала съм от всички видове тикви и тиквички. Но после не съм ги пържила.
Предполагам, ако ги измиеш, за да се отлепят една от друга и след това подсушиш със кърпа, ще могат да се изпържат после.
Тук из форума четох(но не мога да намеря къде  Confused ), че замразяват и направо изпържени.
Цитирай


Цитат
Тук из форума четох(но не мога да намеря къде   ), че замразяват и направо изпържени.

И вкъщи така сме опитвали да съхраним тиквички във фризера, но именно поради високото съдържание на вода, опитите ни са се оказвали неуспешни.
Изпържени патладжани обаче могат да бъдат замразени.
Цитирай


можеш да ги съхраниш като ги направиш като кисели краставички,стават много вкусни!говоря за общоизвестните тиквички,не вярвам тези да се различават много от тях!
Цитирай


Благодаря  на всички ! Hug
Значи ще търся рецепта за кисели краставички !
Цитирай


Обикновените тиквички ги изпържвам, изчаквам да изстинат, добавям нарязан копър и магданоз, слагам в пликче и хоп във фризера. През зимата изваждам пакетчето, врътвам за малко в МВ, слагам ги в купа, нарязвам чесън, заливам с кисело мляко и хоп на масата.
Цитирай


Майка ми ги правеше нарязани на шайби, в буркан с вода и 2 аспирина, и сварени за 5 минути само за капачка. После стават и за пържене и за готвене, а ако искаш само за готвене може и направо на кубчета.
Цитирай


Здравейте! Мисля да замразя тиквички и на шайби и на кубчета. Предполагам, че зимата като се извадят и се размразят тези на шайбите, ще си се отлепят нормално. Вие какво ще кажете?
« Последна редакция: Нед., 04 Окт. 2009, 14:22 от vasi82 »
Цитирай


Благодаря  на всички ! Hug
Значи ще търся рецепта за кисели краставички !

Мариновани тиквички Peace
Цитирай


аз ги пържа и след това във фризера, иначе на колелца после не стават за пържене

Цитирай


1-11 от 11 отговора