Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 авг. 2009, 15:22 ч.

Консервиране на тиквички ?!

  • 16 738
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 110
Моля , Praynigнякой да ми даде идея и рецепти за консервиране на  тиквички ! Тази година ми се родиха много от този вид:
http://1.bp.blogspot.com/_1b_dfRn_-ls/SnOxirC5E6I/AAAAAAAACmw/Mf … apture1+++++a.jpg
Това се едни по-големи кръгли и още едни дълги без семки за пържене. Почти всеки ден хапваме пържени или печени с ориз Crossing Arms,кайма,сирене....но количеството е голямо и моля, ако някой знае рецепта за съхраняването им зимата да ми сподели   chef?!

# 1
  • Мнения: 143
Може да ги замразиш на половинки или на кубчета. После ще стават за печене, пълнене, супи и яхнии.
За пържене на колелца, поръсени със сол и отцедени преди да се замразят, май също стават, но аз не съм пробвала.

# 2
  • Мнения: 2 110
Аз се притеснявах за замразяване дали няма да потъмнеят или как ще се получи понеже имат високо съдържание на вода ?!  С какво се отделят една от друга парчетата ,за да не се залепят или е достатъчно както казваш ти да се отцедят?

# 3
  • Мнения: 143
При мен не потъмняха. Замразявала съм от всички видове тикви и тиквички. Но после не съм ги пържила.
Предполагам, ако ги измиеш, за да се отлепят една от друга и след това подсушиш със кърпа, ще могат да се изпържат после.
Тук из форума четох(но не мога да намеря къде  Confused ), че замразяват и направо изпържени.

# 4
  • ~*iN a FaIrYtaLe*~
  • Мнения: 407
Цитат
Тук из форума четох(но не мога да намеря къде   ), че замразяват и направо изпържени.

И вкъщи така сме опитвали да съхраним тиквички във фризера, но именно поради високото съдържание на вода, опитите ни са се оказвали неуспешни.
Изпържени патладжани обаче могат да бъдат замразени.

# 5
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 183
можеш да ги съхраниш като ги направиш като кисели краставички,стават много вкусни!говоря за общоизвестните тиквички,не вярвам тези да се различават много от тях!

# 6
  • Мнения: 2 110
Благодаря  на всички ! Hug
Значи ще търся рецепта за кисели краставички !

# 7
  • Zlatograd
  • Мнения: 189
Обикновените тиквички ги изпържвам, изчаквам да изстинат, добавям нарязан копър и магданоз, слагам в пликче и хоп във фризера. През зимата изваждам пакетчето, врътвам за малко в МВ, слагам ги в купа, нарязвам чесън, заливам с кисело мляко и хоп на масата.

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 52
Майка ми ги правеше нарязани на шайби, в буркан с вода и 2 аспирина, и сварени за 5 минути само за капачка. После стават и за пържене и за готвене, а ако искаш само за готвене може и направо на кубчета.

# 9
  • Мнения: 4
Здравейте! Мисля да замразя тиквички и на шайби и на кубчета. Предполагам, че зимата като се извадят и се размразят тези на шайбите, ще си се отлепят нормално. Вие какво ще кажете?

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 14:22 от vasi82

# 10
  • София
  • Мнения: 1 310
Благодаря  на всички ! Hug
Значи ще търся рецепта за кисели краставички !

Мариновани тиквички Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 375
аз ги пържа и след това във фризера, иначе на колелца после не стават за пържене

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт