Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 6 210
Ако може някой да ми каже как го правят това пиле фрикасе в Кенар. Много е вкусно. А белия сос е уникален
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Не знам как го приготвят в Кенар ,но ще ти кажа аз как го приготвям,ако те заинтересува-пробвай го!
Едно пиле или избрани по твой вкус  порцийки от него се сваряват -до разваряване/поне аз така го предпочитам/в леко подсолена вода,като през цялото време се отпенва. Накрая се изважда пилето/порциите и се прецежда бульона.В един по-дълбок съд запържваш в малко мазнина-масло илио олио ,по-добре е с първото 2-3 лъжици брашно до златисто. Прибавяш сока от 1/2 лимон като си го дръпнала от котлона и бъркаш непрекъснато,1/2 ч.ч. прясно мляко и от бульона 1 до 2 ч.ч. Слагаш пак на котлона и бъркаш непрекъснато докато започне да се сгъстява и да не стане на бучки,после слагаш порцийките обратно вътре във фрикасето за да поемат малко от аромата на соса .Ако е нужно посоляваш и го сервираш топло с резен лимон на ръба на чинийката.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.