Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 авг. 2009, 16:00 ч.
  • Преглеждания  57 894  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 747
Ако знаете марината за крехко, вкусно и сочно пилешко месце, бихте ли я споделили с мен?
Благодаря Ви   bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 341






Аз заливам месото със соев сос + лимонов сок и престоява така поне 2-3 часа.

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 747
аз само със соев сос.
Но потъмнява месото и не е така крехко, като това, което ям по заведенията.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 440
аз само със соев сос.
Но потъмнява месото и не е така крехко, като това, което ям по заведенията.
Ами не е толкова крехко, щото по заведенията го киснат в крехкотин и разни други химии.
За печене на скара ли ти трябва или за фурна?

# 4
  • софия
  • Мнения: 62
здравейте, не знам дали все още те интересува, но за моето "крехко пилешко" разбивам един белтък + 1 лъжица нишесте - за предпочитане натурално

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy

# 6
  • Мнения: 342
Ако имам време го накисвам от предния ден в прясно мляко и подправки - каквито обичате.
Сигурно и няколко часа ще му са достатъчни. Става много крехко и сочно отвътре. Важно е също и как ще бъде приготвено. Правя го на грил-тигана - силно сгорещен и намазан леко с мазнина. Запечатва се отвън и отвътре е крехко. Освен това не му е нужна дълга термична обработка, иначе изсъхва.
Успех Peace

# 7
  • Мнения: 1 798
Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy
Да,става страхотно Peace

# 8
  • Софийското дъно на световните гащи:)
  • Мнения: 2 125
Аз правя следната марината - майонеза, 1-2 ч.л. горчица и капвам соев сос. Прибавям подправка за пържоли (на Кotanyi), вегета или универсална подправка към всичко. По принцип, колкото повече стои месото в маринатата - толкова по-добре. Пече се или на грил тиган или на барбекю. Месото става наистина сочно и остава крехко  Peace

Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy
Да,става страхотно Peace

Да питам, какви са пропорциите за тази марината?

# 9
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 586
Аз правя моята марината за пиле с кисело мляко,соев сос,чесън на прах,горчица,Пикантина за пиле,малко бяло вино,чер пипер,розмарин.Престоява така една нощ и на следващия ден си го правя по различни начини,дали с топено сирене дали печено или панирано, но месото по този начин стои крехко

# 10
  • Мнения: 1 798
Аз правя следната марината - майонеза, 1-2 ч.л. горчица и капвам соев сос. Прибавям подправка за пържоли (на Кotanyi), вегета или универсална подправка към всичко. По принцип, колкото повече стои месото в маринатата - толкова по-добре. Пече се или на грил тиган или на барбекю. Месото става наистина сочно и остава крехко  Peace

Аз правя със соев сос,мед и малко  водка -става  Crazy
Да,става страхотно Peace

Да питам, какви са пропорциите за тази марината?
1с.л- мед,сокът от 1/2 лимон,1 с.л. водка,2с.л.-соев сос.
Черен пипер и сол на вкус.Това при мен е за около 1кг.месо.Заливам месото и слагам да престои 1час с маринатата.

# 11
  • Софийското дъно на световните гащи:)
  • Мнения: 2 125
delicate, много благодаря Hug

# 12
  • Montreal
  • Мнения: 1 071
За мариноване най-често като основа ползвам прясно мляко. Разбърквам в една купичка сол, бял пипер, горчица, лимонов сок или винце бяло, или водка, мъничко сушен босилек, слагала съм и мед, добавяла съм и кисело мляко. Соев сос също, но той оцветява, да. С четка намазвам добре месото и го нареждам в плитка тавичка. Оставям малко да престои, после заливам с млякото и покривам с нещо. Един - два пъти обръщам месото. А за по-лесно разбърквам всички съставки заедно с млякото и заливам.

# 13
  • Мнения: 1 167
Правя няколко различни маринати Simple Smile
1. 1с.л. соев сос + 1с.л. мед + 1. с.л. водка(или бяло вино)+1с.л. горчица + къри сол, 
2. Или вечер мажа пилешките пържолки с майонеза+горчица + къри и  на следващата вечер ги пека на скарата Simple Smile

# 14
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 085
2. Или вечер мажа пилешките пържолки с майонеза+горчица + къри и  на следващата вечер ги пека на скарата Simple Smile
Това ми харесва,ще се пробва Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт