Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 септ. 2005, 16:25 ч.
  • Преглеждания  6 509  Мнения  51  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Не мога да не се похваля Crossing Arms

Спечелих една от трите награди в конкурса на сп.Меню, за оригинална лятна рецепта (не, че рецептата е от най-летните).
Наградата е безплатен годишен абонамент на сп.Меню.

Ето, наградените рецепти:

http://--//--/recipe/

Рецептата е за пиле с майонеза. Незнам, защо рецептата не е публикувана цялата.

Ето я в оригинал:

Пиле с майонеза

пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрят месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.

Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!

Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).

Време за печене около 1ч. и 30 мин.

П.П. Радвам се, че спечелих, а на мен рядко ми се случва. Naughty

Успех на екипа и списанието!  bouquet

Реклама
# 1
  • In transit
  • Мнения: 2 529
Честито!! Радвам се за теб!  Hug Знам какво е защото и аз досега един път бях спечелила една прахосмукачка от една томбола и не повярвах Wink

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Миленика ,честито!!!!  bouquet  chef
Браво!Това е чудесно!А преди това  не съм ти чела тук рецептата.Интересна е!

# 3
  • Мнения: 237
Честито   bouquet
А пък рецептата наистина си заслужава наградата. Лично съм я пробвала и я препоръчвам на тези които не са newsm10

# 4
  • София
  • Мнения: 7 108
ЧЕСТИТО И БРАВО!
Мисля да я пробвам тизи дни - звучи много вкусно Grinning

# 5
Миленика, честито.
И още много награди да печелиш.
   superuu newsm10

# 6
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
Браво!

Честито и от екипа на готварските модератори!

# 7
  • Там край гората
  • Мнения: 202
Браво!!  smile3521 newsm44 newsm68
Честито!!! Радвам се за теб!!

# 8
  • Варна
  • Мнения: 361
Поздравления и от мен Hug. Можеш да се гордееш със себе си и твоте кулинарни способности.Блазе н околните ти. newsm64

# 9
  • Свищов
  • Мнения: 1 616
Честито, Миленика! Дай Боже още награди да печелиш! И едно въпросче свързано с рецептата- това пиле с майонеза може ли да се сготви в МВ, вместо във фурна??

# 10
www.az-jenata.com/cgi-bin/display.pl?p=d&id=672
Пиле по аржентински
            Теодора Барух / 15.03.2004
            Продукти за 4 порции: 4 пилешки пържоли (овкусени със сол и черен пипер), 2 глави лук, 1 пакетче обикновена майонеза, малко горчица ,
           100 гр кашкавал за наръсване
            Приготовление: Пилешките пържоли се поставят на дъното на йенска тенджера. Върху тях се нарежда лукът, нарязан на кръгчета, а върху него се слага малко горчица. Отгоре се разпределя майонезата, поръсва се с настърган кашкавал и се пече за около 40 минути под капак на умерена температура.
                         
            Само напомням, че йенският съд се слага в студена фурна.
            Приятен апетит! Simple Smile


E ...????

# 11
  • USA
  • Мнения: 1 777
Честито!  bouquet
Браво и още много други награди да печелиш.  chef

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Благодаря Ви, момичета!  bouquet
За награта се радвам искренно, защото наистина до сега не съм печелила предметна или друга награда. Рецептата си заслужава, защото не отнема много време за приготвяне (нарязване на продуктите), не е обходимо да се наглежда, а и ястието е много вкусно!


И едно въпросче свързано с рецептата- това пиле с майонеза може ли да се сготви в МВ, вместо във фурна??

Незнам, правила съм го само в фурна.

Цитат
Само напомням, че йенският съд се слага в студена фурна

Може да опиташ в МВ (после сподели) Laughing
Между другото, веднъж опитах с пилешко и свинско 50:50.
Ако не обичаш безсолно, можеш да сложиш малко сол или сух пилешки бульон.


Пиле по аржентински
            Теодора Барух / 15.03.2004
            ..............................................
E ...????

Е.....???
Спечелих конкурса за оригинална рецепта, а не за авторска (за което не претендирам). Можеш да видиш тук.
Не искам да прозвучи като нападка към теб, или оправдание от мен, просто исках да внеса пояснение! Може и аз да съм станала мнителна, не знам...... Thinking

P.S.: Не се отваря линка който си дал/а.

# 13
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Миленика, присъединявам се към радостта ти   newsm10 Не допускай една чисто българска реакция да ти помрачи настроението smile3533

# 14
  • Мнения: 1 854
Честито и още да печелиш  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт