Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора

Бургас

Мнения: 3 553
Не мога да не се похваля Crossing Arms

Спечелих една от трите награди в конкурса на сп.Меню, за оригинална лятна рецепта (не, че рецептата е от най-летните).
Наградата е безплатен годишен абонамент на сп.Меню.

Ето, наградените рецепти:

http://--//--/recipe/

Рецептата е за пиле с майонеза. Незнам, защо рецептата не е публикувана цялата.

Ето я в оригинал:

Пиле с майонеза

пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрят месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.

Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!

Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).

Време за печене около 1ч. и 30 мин.

П.П. Радвам се, че спечелих, а на мен рядко ми се случва. Naughty

Успех на екипа и списанието!  bouquet
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Честито!! Радвам се за теб!  Hug Знам какво е защото и аз досега един път бях спечелила една прахосмукачка от една томбола и не повярвах Wink
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Миленика ,честито!!!!  bouquet  chef
Браво!Това е чудесно!А преди това  не съм ти чела тук рецептата.Интересна е!
Цитирай


Мнения: 237
Честито   bouquet
А пък рецептата наистина си заслужава наградата. Лично съм я пробвала и я препоръчвам на тези които не са newsm10
Цитирай

София

Мнения: 7 030
ЧЕСТИТО И БРАВО!
Мисля да я пробвам тизи дни - звучи много вкусно Very Happy
Цитирай
Миленика, честито.
И още много награди да печелиш.
   superuu newsm10
Цитирай

Turku, Finland

Мнения: 3 634
Браво!

Честито и от екипа на готварските модератори!
Цитирай

Там край гората

Мнения: 202
Браво!!  smile3521 newsm44 newsm68
Честито!!! Радвам се за теб!!
Цитирай

Варна

Мнения: 360
Поздравления и от мен Hug. Можеш да се гордееш със себе си и твоте кулинарни способности.Блазе н околните ти. newsm64
Цитирай

Свищов

Мнения: 1 616
Честито, Миленика! Дай Боже още награди да печелиш! И едно въпросче свързано с рецептата- това пиле с майонеза може ли да се сготви в МВ, вместо във фурна??
Цитирай
www.az-jenata.com/cgi-bin/display.pl?p=d&id=672
Пиле по аржентински
            Теодора Барух / 15.03.2004
            Продукти за 4 порции: 4 пилешки пържоли (овкусени със сол и черен пипер), 2 глави лук, 1 пакетче обикновена майонеза, малко горчица ,
           100 гр кашкавал за наръсване
            Приготовление: Пилешките пържоли се поставят на дъното на йенска тенджера. Върху тях се нарежда лукът, нарязан на кръгчета, а върху него се слага малко горчица. Отгоре се разпределя майонезата, поръсва се с настърган кашкавал и се пече за около 40 минути под капак на умерена температура.
                         
            Само напомням, че йенският съд се слага в студена фурна.
            Приятен апетит! Smile


E ...????
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Честито!  bouquet
Браво и още много други награди да печелиш.  chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Благодаря Ви, момичета!  bouquet
За награта се радвам искренно, защото наистина до сега не съм печелила предметна или друга награда. Рецептата си заслужава, защото не отнема много време за приготвяне (нарязване на продуктите), не е обходимо да се наглежда, а и ястието е много вкусно!


И едно въпросче свързано с рецептата- това пиле с майонеза може ли да се сготви в МВ, вместо във фурна??

Незнам, правила съм го само в фурна.

Цитат
Само напомням, че йенският съд се слага в студена фурна

Може да опиташ в МВ (после сподели) Laughing
Между другото, веднъж опитах с пилешко и свинско 50:50.
Ако не обичаш безсолно, можеш да сложиш малко сол или сух пилешки бульон.


Пиле по аржентински
            Теодора Барух / 15.03.2004
            ..............................................
E ...????

Е.....???
Спечелих конкурса за оригинална рецепта, а не за авторска (за което не претендирам). Можеш да видиш тук.
Не искам да прозвучи като нападка към теб, или оправдание от мен, просто исках да внеса пояснение! Може и аз да съм станала мнителна, не знам...... Thinking

P.S.: Не се отваря линка който си дал/а.

Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Миленика, присъединявам се към радостта ти   newsm10 Не допускай една чисто българска реакция да ти помрачи настроението smile3533
Цитирай


Мнения: 1 854
Честито и още да печелиш  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора