Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Надявам се някой да ми даде идея как точно се прави - имам карфиол,който смятам да панирам,а в пица Трол съм яла страхотно панирани карфиол и броколи,като в панировката имаше и сусам.Обаче не знам как се прави - дали се слага сусама вътре в панировката или след като се потопи в панировката,се ръси със сусам?По-скоро първото май,че да не изпадат сусамчетата newsm78
Хич ме няма с пърженето,ама ще се пробвам - ако имате съвети и как да се направи сполучлива панировка,приемам всякакви Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Точно карфиол не съм панирала, но пилешко бяло месо със съсам панирам. Разбивам 1-2 яйца, а в отделен съд смесвам суров сусам с галета. Късчетата месо топя първо в яйцата, след това в сусама с галетата и пускам в горещата мазнина. След като са готови, изваждам върху хартия за да се отнеме излишната мазнина.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз правя панировката със сусам така:
1-2 яйца(зависи какво количество ще панирам)
нишесте
1-2с.л. сусам
галета

Всичко бъркам докато се получи смес малко по-гъста от тесто за кекс. Сгорещявам мазнина и топя карфиола (месото) в панировката и пускам в тигана.
Карфиола предварително го бланширам.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Браво за темата  smile3501 Ще я следя внимателно, защото обожавам сусама, а е и полезен. Ако някой знае и друго, което може да се приготвя със сусам, ще съм благодарна да пусне темичка smile3523
Цитирай


Мнения: 5 257
От къде мога да купя сусам  newsm78
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
От къде мога да купя сусам  newsm78

Във всеки супермаркет има, обикновенно на щанда с диетични храни
Точно карфиол не съм панирала, но пилешко бяло месо със съсам панирам. Разбивам 1-2 яйца, а в отделен съд смесвам суров сусам с галета. Късчетата месо топя първо в яйцата, след това в сусама с галетата и пускам в горещата мазнина. След като са готови, изваждам върху хартия за да се отнеме излишната мазнина.
.

 И аз така я правя, става много вкусно.
Цитирай


Мнения: 5 125
и друго, което може да се приготвя със сусам
Пилешки бонфилета се овалват само в брашно, смесено със сусам, и се пържат - става много хрупкаво и вкусно.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
и друго, което може да се приготвя със сусам
Пилешки бонфилета се овалват само в брашно, смесено със сусам, и се пържат - става много хрупкаво и вкусно.
Благодаря и за тази идея smile3525 Под друго имах предвид от рода на тестените вкусотии
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Браво за темата  smile3501 Ще я следя внимателно, защото обожавам сусама, а е и полезен.

И аз много оби4ам вси4ко със сусам. Знам и 4е е полезен, но не съм наяасно за какво то4но е полезен. дайте малко пове4е информация.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Сусамът е богат на калций и по логика (без да съм 100% убедена,не съм проверявала специално) на растителни ненаситени мазнини.
Благодаря за рецептите - пробвах панировката на Тeopr,става много сполучлива дори за такъв аматьор в пърженето като мен - само че не се усещат много сусамчетата Sad
Ако някой иска точните мерки - 2 яйца,3с.л. брашно,3с.л. галета,3с.л. сусам и се наложи да разредя с малко вода.Добавих и сол и чер пипер на вкус - става много вкусно и хубаво полепва по розичките карфиол.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
И аз много оби4ам вси4ко със сусам. Знам и 4е е полезен, но не съм наяасно за какво то4но е полезен. дайте малко пове4е информация.

Ето информация за сусама http://www.bgcookbook.com/spiceview.php?spid=51&osCsid=f4ebe … 730fe903ed556af59
Цитирай


Мнения: 2 546
Включвам се да кажа, че продават една смес...за паниране, със сусам вътре. Не и знам името, обаче в нас имам едно такова пликче.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.