Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 септ. 2005, 12:39 ч.

тиквеник

  • 536
  • 9
  •   1
Отговори
Искам да попитам как точно се прави тиквеник?

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 288
Търсачката е голяма работа - открива вече написани неща, които на нас сега са ни нужни Simple Smile




ТИКВЕНИК

# 2
Мен ме интересува отгоре с какво се залива

# 3
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Мен ме интересува отгоре с какво се залива
Аз го ръся с кристална захар, която при печенето се карамелизира и при консумация е приятно хрупкава коричката eat

# 4
а тиквата колко време се запържва?
Страх ме е да не остане сурова

# 5
  • Хасково
  • Мнения: 832
Тиквата я стържа на ситното ренде.Слагам я в съд подходящ за микровълнова сипвам малко олио/около 1 кафена чашка/ и я задушавам в микровълновата за окло 10-15 мин. /зависи от тиквата/ докато омекне. Не се притеснявай няма да е сурова, нали се пече още в тиквеника. Даже съм чувала, че някои въобще не я задушават, а я слагат сурова.
Хайде да ви е сладко!

# 6
  • София
  • Мнения: 910
ние пък заливаме след опичане тиквеника със захарен сироп както баклавата, но значително по-малко да не стане кашкав а само леко сочен и поръсваме с пудра захар след като истине  chef

# 7
# 8
Искам да попитам как точно се прави тиквеник?

Аз настъргвам на едро ренде, добавям захар на вкус и без мазнина на котлона, като опитвам да не е сурово - около 15ина мин някъде, зависи от количеството.
Мазнина слагам на дъното на тавата, на кората, и преди да го сложа за печене отново мазнина, но не да плува в олио.
Ако обичаш канела можеш да добавиш, когато ти е готова плънката, също така и орехови ядки.
Пека около 30 мин в предварително загрята на 200гр фурна с готови кори, с правени малко повече отнема ад се изпече.

# 9
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 861
Аз пък сварявам тиквата и правя от нея "кремче" с орехи и канела и захар. Тази плънка слагам в корите и пека в умерена фурна. Не заливам с нищо защото самата плънка е достатъчно сочна...Може само със пудра захат след изпичането. Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт