Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 102
Според мен сумите които събират по всякакви поводи в това училище не са най-големият му проблем.
Там се записват повече деца на "заможни" родители.
Аз смятам че по-голям проблем е нивото на образованието което получават децата в това училище.

На същото мнение съм!

Не, не ги знаехме тези неща. И "се натискахме", защото живеем точно до него. Какво, в Люлин ли да се запишем, понеже не ни се плаща?!
[/quote]
Аз също съм се интересувала от мнения за това училище от както съм родител на деца в училищна възраст и не съм чула някое дете да са го приели  по местоживеене това "елитно" училище!

# 16
  • София
  • Мнения: 359
Ами нас ни приеха. Вярно, само 2-3 деца в класа са от квартала, но щом живееш в района не могат да не те приемат.

Иначе сте прави - училището не е нищо особено. Честно казано разбах, че се води "елитно" чак когато станах свидетел на истерията за записване в първи клас преди няколко години. И какво му е елитното, още не ми е ясно!

# 17
  • Мнения: 4
Здравейте, сменям темата за 20 Основно училище в София във връзка с директорката Дfhdнджийска и проблемите в училището които нанася тя.
Обучението по език е под всякаква критика, тъй като ТЯ директорката специалист по руски език и бивша дружинна ръководителка успя със злобата и алчността си за пари и слава да изгони добрите преподаватели. Сега училището се крепи само на Белева и Аргирова. Има там една нова Загорова, някаква, изгонена от друго елитно училище, поради факта, че е добър специалист, но за съжаление в 20 показва само тоалети и самочувствие без покритие.
Някой от Вас ще кажат: "Стига злоба и клюки, ако не ти харесва отпиши детето си"
Но именно там е проблема, че всеки мисли така, а е крайно време всички ние които имаме ученици в това училище да запознаем МОН, г-жа Кастрева  и поне една медия, пък да видим тогава дали ще си запази мястото дружинната.
В това училище e необходимо да влезе проверка от МОН на директорката, а не на учителите, защото ако има некомпетентни преподаватели, то за това е виновен ръководителя.
А и сметната палата или там компетентната организация да влезе да провери- за вземането на пари, уж от настоятелството, за екскурзиите само с една фирма, която обикновено не дава избор на никой и офертата и е един път по-висока от другата фирма. Всичко се решава в кабинета на директорката  и ние родителите нямаме право на избор.
А и за ремонтите е крайно време да се спре практиката в 20. Само се дават пари през две години и после какво?
Моля споделете Вашите виждания по въпроса!
Благодаря предварително.

# 18
  • без обхват
  • Мнения: 5 746
Винаги са ми били малко пресилени тия напъни за елитарност в последните Х години.
Чудесно е  да се учи език качествено, но имам чувството, че това училище стана пресечена точка на амбициите на новобогаташи и мутри, и някакви полу-частни бизнес интересни.
Мисля си, че може би беше по-добре 20то да си остане спокойно квартално училище. Имаха детство децата там и излизаха грамотни. Какво повече от  едно основно училище...

# 19
  • София
  • Мнения: 5 881
Много се съмнявам, че МОН, Сметната палата и медиите ще прочетат тези коментари във форума, ще се самосезират и ще има очакваният резултат.
Ако искате да направите нещо сезирайте с конкретни факти институциите.
Имайте предвид, че повечето родители са абсолютно съгласни да дават пари по всякакви поводи, не ги интересува особено какво става в училище, а обичат да слушат само ласкателства за децата си.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт