Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 септ. 2005, 12:24 ч.

Люти чушки

  • 530
  • 6
  •   1
Отговори
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Имаме много люти чушлета и искаме да ги запечатаме в бурканчета, но незнаем каква марината да направим. Моля, помогнете с идеи Praynig

# 1
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Ще ти предложа универсална марината, която може да се ползва за всякакъв вид туршия. Мериш всички с една чаша. Съотношението е следното: 18 - вода, 8 - оцет, 6 - захар, 2 - морска сол и натриев бензоат 4 с. л., ако мярката ти е чаена чаша. Всичко разбъркваш на студено до разтваряне.
Зеленчуците режеш и накисваш в маринатата за една нощ, за да поомекнат. На сутринта редиш в буркани без да заваряваш. След 2-3 дни е готова. Чушлетата можеш само да надупчиш. Аз ползвам вилица - за 2-3 дупки едновременно.

# 2
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Арина, страшна си!
Много ти благодаря  bouquet  bouquet  bouquet
Аз ще използвам същите пропорции, но с по-малка чашка, защото чушлетат не са много.

# 3
  • Близо до гората...
  • Мнения: 474
Ами аз си ги напекох и си ги сложих във фризера, в малки пакетчета - вадиш, размразяваш и слагаш каквото икаш.По-бързо е. Wink

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 3 376
супер вкусни стават (и не толкова люти) ако ги "опукаш" и мариноваш. Значи пека си ги в грилчето (но не като обикновените пиперки за белене, а тук там да почернее ципата на две три места), после ги натъпквам горещи (първо им режа дръжките) в пюрени бурканчета, слагам по една супена лъжица захар и доливам с оцет. Затварям капачето и обръщам на обратно бурканчето. НЕ СЕ ВАРИ. След два-три дни са готови.

# 5
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 242
супер вкусни стават (и не толкова люти) ако ги "опукаш" и мариноваш. Значи пека си ги в грилчето (но не като обикновените пиперки за белене, а тук там да почернее ципата на две три места), после ги натъпквам горещи (първо им режа дръжките) в пюрени бурканчета, слагам по една супена лъжица захар и доливам с оцет. Затварям капачето и обръщам на обратно бурканчето. НЕ СЕ ВАРИ. След два-три дни са готови.

сол не се ли слага ?
имам към 2 килограма и се чудя какво да ги правя. ooooh!

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
супер вкусни стават (и не толкова люти) ако ги "опукаш" и мариноваш. Значи пека си ги в грилчето (но не като обикновените пиперки за белене, а тук там да почернее ципата на две три места), после ги натъпквам горещи (първо им режа дръжките) в пюрени бурканчета, слагам по една супена лъжица захар и доливам с оцет. Затварям капачето и обръщам на обратно бурканчето. НЕ СЕ ВАРИ. След два-три дни са готови.
И аз ги правя по същия начин , но прибавям и сол . На едно бурканче от лютеница или майонеза - по 1 ч. л. сол и същата със захар . Доливам с оцет , понякога слагам по някоя клонка с магданоз или целина . Накрая извивам 2 лозови или от вишна вейчици на кръст и притискам с тях чушлетата отгоре .

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт