Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 септ. 2005, 12:38 ч.

Що е то МУС и как се прави?

  • 6 792
  • 9
  •   1
Отговори
  • Монреал
  • Мнения: 631
Здравейте. Ние сме на кухня и днес десерта е мус. Изглежда добре и е вкусен. Та въпроса ми е какво точно се слага вътре, за да мога и аз да правя вкъщи, и може ли да разнообразявам с различни плодове?

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Ако откриеш рецептата за този мус, моля сподели я. Аз знам само за шоколадов, но той въобще не става за малки деца, понеже е с яйца

# 2
  • София, център
  • Мнения: 514
Може ли и мен да осведомите за рецептата? Ще ви бъда много благодарна smile3521

# 3
  • Plovdiv
  • Мнения: 587
В нашата детска кухня "мус" наричат нишестено-млечен крем с плодове - пресни или консервирани.

# 4
  • Монреал
  • Мнения: 631
А тук го правят с грис + сухо мляко и плод, в случая беше праскова. Другата седмица ще питам лелките от кухнята за рецептата и ще ви кажа. Laughing

# 5
  • София, център
  • Мнения: 514
А тук го правят с грис + сухо мляко и плод, в случая беше праскова. Другата седмица ще питам лелките от кухнята за рецептата и ще ви кажа. Laughing

Ще чакаме Grinning

# 6
  • Монреал
  • Мнения: 631
За всички мами!
Ето рецептата за МУС:

За средна порция от­ 200 гр.
Продукти:
Плодове по избор /ябълки, кайсии, праскови, круши и др./, 150 г, грис 15 г, захар 25 г, вода 150 мл.
Измитият и изчистен плод се нарязва на парчета, залива се с кипяща вода и се вари до омекване. Пасира се. В пасираната плодова смес се слага захарта и се оставя да кипне. Грисът се прибавя постепенно при непрекъснато бъркане и се вари 8-­10 минути.


При мус-а не слагали сухо мляко, а само когато правят мляко с грис, но тогава пък е без плодове.
  chefПриятно готвене на майките и дано се хареса на бебоците baby_neutral

# 7
  • София
  • Мнения: 1 427
За всички мами!
Ето рецептата за МУС:

За средна порция от­ 200 гр.
Продукти:
Плодове по избор /ябълки, кайсии, праскови, круши и др./, 150 г, грис 15 г, захар 25 г, вода 150 мл.
Измитият и изчистен плод се нарязва на парчета, залива се с кипяща вода и се вари до омекване. Пасира се. В пасираната плодова смес се слага захарта и се оставя да кипне. Грисът се прибавя постепенно при непрекъснато бъркане и се вари 8-­10 минути.


При мус-а не слагали сухо мляко, а само когато правят мляко с грис, но тогава пък е без плодове.
  chefПриятно готвене на майките и дано се хареса на бебоците baby_neutral
Благодаря за рецептата.Ще я пробвам,но предния път беше доста рядко newsm78.Може би с повечко грис?

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
хиляди благодарности ще пробваме рецептата- надявам се да се хареса и на госпожица Капризна

# 9
  • София, център
  • Мнения: 514
Хиляди благодарности и от мен!!! Ще му направя на Дани, дано му хареса.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт