Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Монреал

Мнения: 631
Здравейте. Ние сме на кухня и днес десерта е мус. Изглежда добре и е вкусен. Та въпроса ми е какво точно се слага вътре, за да мога и аз да правя вкъщи, и може ли да разнообразявам с различни плодове?
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Ако откриеш рецептата за този мус, моля сподели я. Аз знам само за шоколадов, но той въобще не става за малки деца, понеже е с яйца
Цитирай

София, център

Мнения: 514
Може ли и мен да осведомите за рецептата? Ще ви бъда много благодарна smile3521
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 587
В нашата детска кухня "мус" наричат нишестено-млечен крем с плодове - пресни или консервирани.
Цитирай

Монреал

Мнения: 631
А тук го правят с грис + сухо мляко и плод, в случая беше праскова. Другата седмица ще питам лелките от кухнята за рецептата и ще ви кажа. Laughing
Цитирай

София, център

Мнения: 514
А тук го правят с грис + сухо мляко и плод, в случая беше праскова. Другата седмица ще питам лелките от кухнята за рецептата и ще ви кажа. Laughing

Ще чакаме Very Happy
Цитирай

Монреал

Мнения: 631
За всички мами!
Ето рецептата за МУС:

За средна порция от­ 200 гр.
Продукти:
Плодове по избор /ябълки, кайсии, праскови, круши и др./, 150 г, грис 15 г, захар 25 г, вода 150 мл.
Измитият и изчистен плод се нарязва на парчета, залива се с кипяща вода и се вари до омекване. Пасира се. В пасираната плодова смес се слага захарта и се оставя да кипне. Грисът се прибавя постепенно при непрекъснато бъркане и се вари 8-­10 минути.


При мус-а не слагали сухо мляко, а само когато правят мляко с грис, но тогава пък е без плодове.
  chefПриятно готвене на майките и дано се хареса на бебоците baby_neutral
Цитирай

София

Мнения: 1 427
За всички мами!
Ето рецептата за МУС:

За средна порция от­ 200 гр.
Продукти:
Плодове по избор /ябълки, кайсии, праскови, круши и др./, 150 г, грис 15 г, захар 25 г, вода 150 мл.
Измитият и изчистен плод се нарязва на парчета, залива се с кипяща вода и се вари до омекване. Пасира се. В пасираната плодова смес се слага захарта и се оставя да кипне. Грисът се прибавя постепенно при непрекъснато бъркане и се вари 8-­10 минути.


При мус-а не слагали сухо мляко, а само когато правят мляко с грис, но тогава пък е без плодове.
  chefПриятно готвене на майките и дано се хареса на бебоците baby_neutral
Благодаря за рецептата.Ще я пробвам,но предния път беше доста рядко newsm78.Може би с повечко грис?
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
хиляди благодарности ще пробваме рецептата- надявам се да се хареса и на госпожица Капризна
Цитирай

София, център

Мнения: 514
Хиляди благодарности и от мен!!! Ще му направя на Дани, дано му хареса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.