Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Враца

Мнения: 4 380
Моля, споделете идеи за такива манджички, защото поради вече тотално съм се изчерпила и се чудя какво да си готвя.
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Взимаш едни чушки, махаш им семките и дръжките, пълниш ги с яйца и натрошено сирене (смесено, а може да прибавиш и наклъцкани разни други работки - колбасче, гъбки и т.н.), запушваш им дупките с коричка хляб. Нареждаш ги (както са си така пълнени и сурови) в тава, заливаш всяка чушка със зехтин или олио и ги печеш във фурната. Става за 5 минути (приготвянето), а после е яко вкусно!  Wink
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
Благодарско Зъхи, точно това мислих да си направя утре!
Цитирай
Изпечени така чушките направо с ципата как стават... всеки после трябва да си бели в чинията?! И направени по този начин предполагам не могат да се залеят с дом сос...любимо ястие, но тъй като нямам къде да пека, беля и после пържа чушки, отдавна съм се разделила с намеренията да го направя Embarassed
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 246
Цитат на: Anonymous
Изпечени така чушките направо с ципата как стават... всеки после трябва да си бели в чинията?! И направени по този начин предполагам не могат да се залеят с дом сос...любимо ястие, но тъй като нямам къде да пека, беля и после пържа чушки, отдавна съм се разделила с намеренията да го направя Embarassed


Че какъв е проблема да се обелят после - тя ципата им сама си пада, плюс това така приготвени, чушките имат доста по-свеж вкус от предварително изпечени и обелени. А за заливането с доматен сос - какво пречи, ако мислиш че така ще стане по-вкусно. Експериментирайте бе хора Very Happy

П.С. така приготвям чушки от доста време и са мнооого вкусни
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
БРОКОЛИ, КАРФИОЛ И МОРКОВИ СЪС СОС БЕШАМЕЛ

Необходими продукти:

1.   ½ кг. броколи;
2.   ½ кг. карфиол;
3.   4-6 моркови;
4.   100 гр. масло;
5.   2-3 с. л. брашно;
6.   ½ л. прясно мляко;
7.   200 гр. кашкавал;
8.   3 ч. л. сол;
9.   1/2. ч. л. черен пирер.

Начин на приготвяне:

Броколите и карфиола се накъсват на позички, а морковите се нарязват на по-едри кръгчета. Кипва се около 2 л. вода с 2 ч. л. сол и зеленчуците се слагат за 10 минути за да омекнат.
В предварително намазана тавичка с масло се нареждат като се разпределят еднакво.
В отделен съд маслото се запържва с брашното и като стане със златист цвят се долива бавно прясното мляко. Слага се сол и черен пипер на вкус и готовата сгъстена смес се добавя към зеленчуците в тавата.
Пече се в умерена фурна. След около 30 минути се слага настъргания кашкавал и се запича и с него.

За втори път я пиша тази рецепта.  Crying or Very sad
Дано някой я приготви.  Wink  Wink  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.