Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Домати не останаха.

Мнения: 978
Ако някоя мама знае тайната за приготвяне на вкусни пържени картофи, моля да я сподели. Аз не мога да ги издокарам. Embarassed
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Нарязани еднаква големина, за да се изпържат по едно и също време.
Пържат се в тенджера с малко дъно, но с повече мазнина - поне 3 пръста.
Слагат се след като олиото е добре нагорещено и добре се разбъркват веднага. След това повече не се бъркат, само веднъж след като вече са станали малко по съсухрени.
Важен е сорта. Накои сортове са си просто вкусни.  Wink
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Нарязани еднаква големина, за да се изпържат по едно и също време.
Пържат се в тенджера с малко дъно, но с повече мазнина - поне 3 пръста.
Слагат се след като олиото е добре нагорещено и добре се разбъркват веднага. След това повече не се бъркат, само веднъж след като вече са станали малко по съсухрени.
Важен е сорта. Накои сортове са си просто вкусни.  Wink
Към това обяснение само ще добавя на майка ми един трик: картофите след като се полуизпържат се изваждат и след 5 минути се връщат в мазнината до зачервяване.  Това е по-пипкаво действие ,но резултата си заслужава! Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Аз откакто ги правя във фритюрник,май са доста по-успешни.Това е. Hug
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
А аз като ги сложа в по-дълбок тиган ги захлупвам с капак за 5 мин., така хем се задушават, хем стават с хрупкава коричка.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз слагам в мазнината сол, не пръска и стават страшно вкусни. Стават различни в зависимост и от тигана, дали е тефлонов или метален. Аз предпочитам тефлона, защото не залепват и остават златисти Wink.
Цитирай

София

Мнения: 4 257
Ако искаш да са по-хрупкави, ги режеш на по-тънки парченца и предварително ги овалваш в малко сол и брашно.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 490
Аз някой път ги правя с чесън.
Значи  изпържа картофите и докато са още топли ги слагам в тенджера с капак.Пресовам чесън и го прибавям вътре при топлите картофи и разбърквам.Оставъм ги малко да се задушат и стават СУПЕР. smile3508
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Аз някой път ги правя с чесън.
Значи  изпържа картофите и докато са още топли ги слагам в тенджера с капак.Пресовам чесън и го прибавям вътре при топлите картофи и разбърквам.Оставъм ги малко да се задушат и стават СУПЕР. smile3508

Да и аз понякога ги правя с чесън, но на сос- разбивам кисело мляко и слагам две-три скалидки чесън. С тази смес заливам картофките, но да не са много горещи, че соса се втечнява. Странно звучи, но е изненадващо вкусно.
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Ще ме прощавате за супер тъпия въпрос, но аз така и не успях да се науча да ги режа като хората.  Embarassed Някой ако може да ми обясни как точно го прави, ще бъда много много благодарна.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Ще ме прощавате за супер тъпия въпрос, но аз така и не успях да се науча да ги режа като хората.  Embarassed Някой ако може да ми обясни как точно го прави, ще бъда много много благодарна.

Обеления картоф го разрязваш надълго на две части, взимаш едната част и я слагаш със средата надолу в/у дъска, после я режеш на ивици с дебелина около половин сантиметър. После другата част и така...

Дали разбра нещо от смотаното ми обяснение, много съм зле... Crazy
Цитирай


Мнения: 2 825
Аз мойте ги режа първо на филийки, после всяка филийка на ивички и стават горе-долу еднакви.
Но по често използвам бланширани картофи, по са ми вкусни  Wink
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Аз мойте ги режа първо на филийки, после всяка филийка на ивички и стават горе-долу еднакви

и аз така ги режа.
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Аз някой път ги правя с чесън.
Значи  изпържа картофите и докато са още топли ги слагам в тенджера с капак.Пресовам чесън и го прибавям вътре при топлите картофи и разбърквам.Оставъм ги малко да се задушат и стават СУПЕР. smile3508

Аз също ги задушавам с чесън, но по следния начин:
След като ги нарежа, ги овалвам в подправки: лют червен пипер и готова смес-подправка за картофи. Така ги пържа във фритюрник и след като ги изкарам от там, ги изсипвам  в иенска тенджера като отдолу и между пластовете слагам сол и счукан чесън. Така ги захлюпвам и леко се задушават с чесъна. Стават като картофи по селски. Съпругът ми много ги хареса в този вариант.
Цитирай

София

Мнения: 6 164
Ейй.. аз пък бланшираните как не ги понасям  Confused
И много ме е яд, че в повечето заведения пържат такива, за по-лесно. А малкото, които пържат прясно нарязани, ги препържват. Навън да съм яла 5 пъти най-много наистина хубави пържени картофки... Тия бланширани и с кофти мазнина как ме подуват  Sick

Иначе вкъщи сме с фритюрник от много години и съм забравила номера за тиган...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора