«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕродължаващо образование
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
60-74 от 121 отговора

Innsbruck

ћнени€: 9 320
Jana d' Ark, разчистих пощата (ти€ дни получих доста писма).
—ега веро€тно ти изпращат 7-те правила. —лед т€х следват много други уроци. Ѕи тр€бвало да ти изпрат€т и въпросните файлове (аз форматирах ’ƒ и ги изтрих). ¬ ютуб и фейсбук също има качени много от т€х.
≈то още един линк с пробно безплатно ползване за един месец, според мен е много добър: www.lingq.com
јз вече се придържам към съветите, които дават в тези сайтове и се отказах от вс€какви курсове и учебници.
ћъжът ми се беше записал в  абината за 3 месеца, но изкара около месец и се отказа- не беше доволен.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 325
— радост бих помогнала на всеки,захванал се с изучаването на английски. ¬ид€х,че има други теми за различни езици и реших да си предложа помощта тук  Mr. Green
÷итирай

—офи€

ћнени€: 451
’ора, предложете ми система - как да започна да уча наглийски от началните неща още, сам в къщи, евентуално и на уроци чат пат ще ход€ ако се наложи.
 акви учебници и помагала бихте препоръчали? ¬ книжарниците гелдам много самоучители са се навъдили но нещо ми се вижда повърхностна работата Thinking
»де€та ми е поне първо ниво у нас да си го изглад€/науча и след това може и на курс да се запиша.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 325
јко искаш съвсем съвсем от начало да почнеш ти препоръчвам поредицата "Discovery".—равнително стара,но много простичка. —ега има и мн модерни самоучители,но аз лично съм най-доволна от ƒискавъри...»ма и учебни тетрадки към вс€ка част за упражнение. «адължително за всеки според мен е да притежава граматиките на ћърфи. ¬ т€х са събрани всички граматически правила в езика и са на ниво обучаващи се,а не на професионално. Ќаблегнато е на базистни неща,като същевременно са разгледани и граматически правила в детайли.÷итирай

Norway/ —офи€

ћнени€: 41
Hakama според мен си е най добре в къщи да си научиш първо ниво, като си почнеш от азбуката и си продължиш натам.
“и все пак знаеш ли нещо или съвсем от нулата ще почваш?
јко знаеш и имаш представа все пак от нещата по добре в къщи. јз така се записах уж да почна от азбуката на уроци и какво, освен че не почнахме от азбуката, още първи€ час започнаха да ни говор€т на английски, което е малумно просто  #Crazy.

јз не мога да предложа самоучител, защото много много не ги знам. ѕреди вреем си слушах на плеара, при л€гане, английски€ от  алиакрата( нали имаше н€каква промоци€ с дискове на англисйки). —ега съм си свалила и –елакса, та там като гледам учебника наистина почват от най елементарно ниво, тъй че се разтърси в нета и си го намери, мисл€ че ще ти звърши работа.

maimunka2  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 451
1) “ези учебници и тетрадки  ƒискавъри , граматика на ћърфикъде могат да се намер€т, старо издание ли са; издателство!?
ѕравих тестове в Ѕританика , оказа се че съм паднал на ниво елементари Laughing (не от ј и Ѕ а от следващото)  - т.е. знам туй-онуй ама...  Very Happy

«начи ще ми тр€бва отделно и граматика, хм.


2) “ези на –елакса ми се сториха съвсем като за първолаци направено, доста опростено Thinking

3) ƒоста се хвали и системата Rosetta Stone ,има го по тракерите.
http://www.rosettastone.com/

4) јз засега се б€х спр€л на това издание : јнглийски за българи http://www.helikon.bg/books/185/144086_anglijski-za-balgari-za-n … o-naprednali.html има и диск в който са озвучени н€кои диалози, произношени€ на думи и други. –азглеждал съм и другите но това най ми допадна, но си мисл€ че помагала от сорта учебник+тетрадка (както в училище беше) е по-добри€т вариант.

5) ƒруго което ми казаха е : Solo Interactive http://www.multioffice-1.com/index.php
»мате ли наблюдение? ѕо принцип предпочитам да не уча пред компютъра! ÷ената ми се вижда доста ниска?!
≈ƒ»т: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=translators&Number=19 … &sb=&vc=1  - и тоз отпада Wink
« ѕоследна редакци€: пт, 05 фев 2010, 11:56 от hakama »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 451
ѕривет отново,
–еших че тр€бва сериозно да се заема с тази задача. –еших че ще се запиша на курс.
—ега след като знам че не мога да се зaпиша на pre-intermidiate  (изкарах 40% - граматиката ми е мн зле) - тр€бва от elementary (1во ниво) да започна. ўе ми се да преговор€ граматиката от първо ниво,даже и от beginner тр€вба да ги погледна нещата -  с частен учител и да се запиша на по-горното (pre-intermidiate ). ¬ие как мислите?!

ўе уча по New English file (Oxford) . ¬с€какъв учебник ли ще ми е свърши работа за самоподготовката? ќткъде мога на старо да си намер€ подход€щ учебник.
Ќа New Headway ми се м€ркаше в нас н€къде но не го намирам когато ми тр€бва. √раматика на ћърфи ще е и т€ в кюпа Smile

¬ школата ми предлагат индивидуални уроци по английски 45мин/12лв - това добре ли е ? newsm78 ≈дини€т вариант е да отида 10на пъти и да запълн€ дупките (което нз дали ще стане за толкова време) или да си се запиша от начало и веднъж завинаги да го науча от до Smile

ѕѕ: ¬ момента нищо не ми пречи да уча думи. —поделете методики и техники за научаване на думи!? bouquet
« ѕоследна редакци€: сб, 20 мар 2010, 15:20 от hakama »
÷итирай

под »лчов баир - на североизток от ра€

ћнени€: 3 537
  Думи можеш да учиш като си направиш картончета и от едната страна напишеш думата на бълг., а от другата- на англ. Вземаш картонче и преценяваш знаеш ли думата. Хем забавно, хем полезно. Отделяш настрани думите, които не знаеш и после ги учиш. Така учи дъщеря ми/тя е в езикова гимназия/, така съм учила и аз навремето.
 Пак ще пиша в тази тема! Хареса ми.  Peace


  Искам да помоля за съвет по-запознатите.
 Уча английски от години, преподавам го в нач. класове. Но, говоря само пред децата в часовете и то , не толкова много, защото те не разбират.
Как да се отпусна да говоря и пред възрастни хора, изобщо не си вярвам.Имам страшна езикова бариера. Миналата година се записах на курс с идеята, ча там ще го проговоря, но...., не се случи. Учителите ми казват, че знам много думи, правила, останалото зависи от мен... Но смелостта и самочувствието ми липсват.
 Ако има някой, който е бил със същия проблем, ще се радвам да сподели.
 Иначе аз упорито продължавам да си чета граматики и тем подобни.
« ѕоследна редакци€: сб, 20 мар 2010, 18:33 от neli mar4 »
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 325
«дравей,

ѕоздравление за сериозното решение...„етох нагоре....

ѕърво н€колко съвета.јко граматиката ти е зле- значи си зарежи уроците по граматика ,до които си стигнал и започни отначало с граматиката.. јз съм от по-старата школа за изучаване на езика и затова препоръчах ћърфито за обща граматика и правила. ћинала съм и Headway- изглежда са пуснали нови издани€. Ќо те са за начално ниво като ц€ло.

“ака - тези самоучители за мен са много объркващи,защото са се опитали за малко време и обем да наблъскат синтезирана инфо и в главата става пълна каша. ўом ти е зле граматиката тр€бва да минеш един учебник граматика от -до.
јко си се записал на курс и искаш отделно да се самоподготвиш- хващай ћърфито и го започвай от начало- има и упражнени€ мисл€.

«а думите- учи по вс€ко време, колкото повече,толкова по-добре.
»ма 2-3 начина за запамет€ване-

1. ѕисане по н-ти брой на една и съща дума. Ќе при всеки работи- след 10ти€ път започжа мозъка механично да изписва думата без да влага смисъл. ѕри н€кой хора има чуден ефект.

2. –аграф€ваш си ре4ник с 2 графи- думата и бг превод без транскрипци€та. визуално 4етеш думите последователно на англййски и бг. —лед 5 мин- сгъваш наполовина листа и запо4ваш да се самоизпитваш като задължително първо гледаш думата на бг и € познаваш на англ, а след това обратно. »ма ефект при хора с визуална памет.

3. „етене на англ книги! Ќай-гол€м ефект има зау4ването на думи в контекст,тоест докато 4етев си и превеждаш.

«апо4ни оба4е с граматиката. ѕостой си схема за времената като си ги правиш на гнезда:

ѕримерно :

—егашно време

1. —егашно просто
2.—егашно продължително
3. сегашно просто за бъдеще време


» така с минало и бъдеще време. ќтделно си направи табличка за глагола съм,както и за притежани€та, опр и неопр 4лен. “о в граматиката са наредени последователно.

Ќа Headway сега вид€х,4е има и бегинър ниво. »нтересно ми стана и разгледах съдържанието на граматиките по т€х,но според мен са много разхвърл€ни времената и омесени с при4астиш,инфинитив,притеьани€..


12лв/45 мин - малко мн ми се вижда,но аз съм от Ѕургас и тук цените са по-ниски може би. «амислила съм се да се занимавам с деца обу4ение и върв€т цените около 15 лв за 2 у4ебни 4аса- тоест по около 7-8 лв за 45 м.

»звиншвам се,ако имам грешки,но не съм на мо€ компчтър и фонетика на този е разли4ен и изписвам 4есто "¬" като ж и т.н   Mr. Green

ѕиши до къде си стигнал и ако мога с нещо да помогна.
Ќа старо потърси в нета об€ви Peace
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 325
Ќели,

ѕисали сме по едно и също време.

јмиаз принципно у4а английски от как се помн€.«апо4нах ж 1ви клас ,но се отпуснах да говорш свободно 4ак в английската,защото там просто н€ма как да завършиш,ако не говориш.

Ќай-лесно е оба4е разговор с 4ужденец. ѕо сте4ение на обст. запо4нах работа в ирландска фирма и те тогава се отпуснах напълно.  Mr. Greenѕросто те не знаеха бг и ако не говориш н€ма как да контактуваш с т€х.

ќколо теб н€ма ли н€кой 4ужденец,ако да запо4ни контакт с него. —викнеш ли веднъж ти става рутина Hug Hug Hug
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 325
«агложди ме сега за у4ебниците:

разгледах моите-

сетих се да похвалш пак за на4ален курс "English Together".
¬си4ки у4ебници на изд. Longman са много достъпно организирани като материал и граматика.

÷итирай

под »лчов баир - на североизток от ра€

ћнени€: 3 537
   maimunka2,  Hug, много си отзивчива!

 јз н€мам с кого да разговар€м и в това е проблема. Ќаистина език се учи в подход€ща среда, а мо€та среда са 8-9-10 годишни деца. ѕоне ежедневното ми занимание с езика не ми позвол€ва да забрав€м думите. ѕосто€нно си чета из граматиките, ров€ из учебниците  на дъщер€ си, но това не би ми помогнало да говор€. ”чебниците, по които аз работ€ са на изд. ѕросвета - HELLO.
 ћисл€ си, че ако веднъж се престраша, после ще е лесно, но кога ще дойде този момент?  newsm78  √овори ми се!!! “ова е мо€та фикс иде€! Blush
÷итирай

—офи€

ћнени€: 451
«начи като говорих с офиса на Ћонгман , ми препоръчаха за самоподготовка* http://www.longman-bulgaria.com/product.php?id=62 Language to Go »нтензивен курс по английски език в 4 нива, но ме притесн€ва това че е интензивен - каква ще бъде разликата от Cutting Edge ѕълен курс по английски език в 6 нива http://www.longman-bulgaria.com/product.php?id=63
  - при първи€т започва от Beginner и са 4 нива, сигурно има предговор на началното ниво, но все пак. Ќай добре ще е от нулата да си започна, това разширеното (Cutting Edge) е вариант, но как да прецен€ дали е добре структуриран методически, та да мога и сам да се оправ€?!

ћен ще ми тр€бват само нулевото и първото ниво, а за второто(Pre-interm. ) вече ще ход€ на курс защото с частен учител ще ми излезе солено, а и предпочитам в група да се уча.

“ази седмица ще отскоча да ги разгледам Smile

Ќа старо нищо не откривам, тези на ƒискавъри от кои години са?

«а думите- учи по вс€ко време, колкото повече,толкова по-добре.
»ма 2-3 начина за запамет€ване-


 «а думите...
  ъде мога намер€ база данни, списък с думи подредени по н€какъв начин (тематичен) или според нивото.
 идеите са ви супер!  Hug
ј за четенето на книги- да, аз дори и на аудиокниги + текстова (паралелно) съм се замислил като вариант, но  правени от професионален диктор (на BBC има такива).
 ъде мога да намер€ материали в мп3 формат за асимилиране на слушаеми€т английски Smile  азаха ми че канал ’олмарк е направен бил с тази цел, там английски€т бил правилен, така ли е, понеже сега и кабелна н€мам?!


–азгледах об€вите , около 10лв/час върв€т има и по-скъпи, но са все в квартали далеч от мо€...
« ѕоследна редакци€: нд, 21 мар 2010, 12:40 от hakama »
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 325
ѕри вси4ки слу4аи ще напреднеш бързо щом имаш такова желани. »май предвдид,че и двете системи са еднакъв материал дефакто. Ќ€ма кой знае каква разлика в граматиката ,представена в разли4ните у4ебници. ¬земи си по-евтини€ вариант и си вземи само за начално ниво. —лед това ще продължиш нататък. Ќе се затрупвай с излишни у4ебници,ре4ници,справо4ници и т.н.

«а да си опрасниш знани€та от на4ален курс ти тр€бва учебник,тетрадка за упражнение към него и граматика. ѕод ръка да ти е ре4ник англо-бг и обратно и не е задължително да е от пакета.  упи си хубав дебел "ве4ен" ре4ник и си го ползвай за вси4ко ,ако имаш такъв не ти тр€бва да купуваш специален. «абрави гугъл и вс€какви онлайн ре4ници- търсенето на думи е 4аст от запамет€ването им. –аботи си с книжни речници.

Ќа твое м€сто бих взела учебник и тетрадка за начално ниво и граматика обща- не за специален у4ебник. “ака когато запо4неш да у4иш първи урок примерно и видиш грамати4ната му 4аст ще ти се наложи сам да се рови4каш в граматиката и да намериш отговор на въпросите си към граматиката от урока- което ще ти помогне за запамет€ването и разбирането на грамати4ните правила.

Ќе ти тр€бват в купом събрани отделни думи.  ато запо4неш даден у4ебник - във всеки текст, от всеки урок ще си изкарваш непознатите думи- карай го по старомодни€ на4ин - с разграфена тетрадка и записваш вс€ка непозната дума. ¬зимаш ре4ника и си € превеждаш и преписваш транскрипци€ и превод.“ака ще си навързваш смислово уроците и след всеки урок ще си у4иш думите. Ќа следващи€ ден запо4ваш втори урок. ѕреди да отгърнеш про4иташ текста от първи урок и виждаш дали си запаметил нещо от предни€ ден.—амоизпитваш се. ўом минеш един у4ебник нивото ти несъзнателно ве4е е ка4ено. “р€бва оба4е да си последователен. “оест избери си времето от седмицата и ден€ и му отдай пълно съзнание- ина4е ходом трудно ще стане ,а и ще загубиш връзката между граматиките.
—лед като свършиш с текстовата текст от урока си 4етеш граматиката отстрани на всеки урок има грамати4на тема,ко€то е засегната и в сами€ текст.

—лед като свършиш вси4ко това правиш и упражнени€та към урока в у4ебната тетрадка. “ова ц€лото ще ти отнеме около 2 4аса.Ќедей да се преумор€ваш- ще се объркаш и никакава полза от нищо н€ма да има.

јко б€х на теб - отивай в книжарница и си избери комплект у4ебник с тетрадка за първо ниво.ћини ги веднъж.  упи си отделно ћърфи граматиката+ у4ебна тетрадка.

»збери си и книжка тънка за първо ниво на английски с интересна за теб тема- има хил€ди. «апо4ни с тънки книжки. —лед като минеш опреснителните у4ебници преди да преминеш към второ ниво си дай поне една седмица по4ивка ,в ко€то да из4етеш книга за нивото,което си минал.

÷ели€ процес е малко муден,за да ти свикне мозъка с новото...» да изкупиш цели€ лонгман- н€ма да има никаква файда.“ези комплекти самоу4ители са с много неща- ще се объркаш.

—лед като си опресниш нивото с елементарен у4ебник и тетрадка може да се замислиш над закупуване на ц€ла система за обу4ение или пък да запо4неш курс.

Ќад€вам се да не съм много подробна и да съм била полезна Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 451
»хаа, браво!
—амо да те питам, под начално ниво предполагам имаш предвид starter/beginner , защото тези от школата ми препоръчаха да започна от elemеntary (кааха ми първите 4 урока били предговор?!  Shocked) - абе за ниво Starter не стана и дума (понеже все пак съм учил н€колко години в училище...), след кратко обсъждане стигнахме и до опци€та: след самоподготовката - от втората половина на elementary да започна курса, тогава се започвало със същинската граматика (сегашни времена и т.н.)—тратеги€та ти ми харесва, имам и двата вида 2томни речници (от старите с платнените корици, жълти).
 «а да си опрасниш знани€та от на4ален курс ти тр€бва учебник,тетрадка за упражнение към него и граматика. ѕод ръка да ти е ре4ник англо-бг и обратно и не е задължително да е от пакета.  упи си хубав дебел "ве4ен" ре4ник и си го ползвай за вси4ко ,ако имаш такъв не ти тр€бва да купуваш специален. «абрави гугъл и вс€какви онлайн ре4ници- търсенето на думи е 4аст от запамет€ването им. –аботи си с книжни речници.
 упи си отделно ћърфи граматиката+ у4ебна тетрадка.

√раматиката на ћърфи € разгледах в школата и те ми € препоръчаха, към не€ и тетрадка ли има или говориш за учебна тетрадка... значи остава само учебник + тетрадка ниво beginner (и после от школата ще си куп€ техни€ учебник  за ниво elementary -ц€л (имат и разделени на 1/2 материала))  da си харесам и да започвам!?  hit
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
60-74 от 121 отговора