Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 590
Здравейте!
чувала съм, че алкохол - концинтрат /ракия, водка, уиски/ се ползва марината за месо, но не зная  за какви меса се ползва и как?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз мариновам с алкохол свинско и телешко месо. Алкохола прави месото по-крехко.
Правя я така:
2с.л алкохол (водка или ракия)
2с.л. соев сос (тъмен)
1с.л. зехтин
подправки по избор
понякога слагам 1 с.л мед или 1с.л. горчица.
Всичко се бърка хубаво и нарязаното месо се слага в маринатата да престои поне 2 часа.
Тези пропорции са за 400-500 гр месо.
Цитирай


Мнения: 433
Точно,това е и моята рецепта и наистина става страхотнооооо!Може да добавиш и малко сух босилек и ще се удивиш от резултата.Приятно хапване Peace
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз съм използвала соев сос + лимонов сок + червено/ черно вино - равни пропорции за заек . Резултатът беше изключителен!!! bowuu
Цитирай

София

Мнения: 1 507
Аз пък имам рецепта за панирана риба (шаран), която първо се кисне в марината с водка: 2 с.л. водка, сол и млян черен пипер на вкус, 1 ситно нарязана глава лук и 10 г настърган пресен джинджифил. Рибата стои в тази смес 20 мин., панира се в брашно, яйце и хлебни трохи и се пържи.
Цитирай


Мнения: 652
Използвам маринатата на Нина + 1 сл мед и подправки  за пилешко - става просто захарен памук.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.