Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 септ. 2005, 15:38 ч.

Марината с алкохол?

  • 10 362
  • 5
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 615
Здравейте!
чувала съм, че алкохол - концинтрат /ракия, водка, уиски/ се ползва марината за месо, но не зная  за какви меса се ползва и как?

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Аз мариновам с алкохол свинско и телешко месо. Алкохола прави месото по-крехко.
Правя я така:
2с.л алкохол (водка или ракия)
2с.л. соев сос (тъмен)
1с.л. зехтин
подправки по избор
понякога слагам 1 с.л мед или 1с.л. горчица.
Всичко се бърка хубаво и нарязаното месо се слага в маринатата да престои поне 2 часа.
Тези пропорции са за 400-500 гр месо.

# 2
  • Мнения: 433
Точно,това е и моята рецепта и наистина става страхотнооооо!Може да добавиш и малко сух босилек и ще се удивиш от резултата.Приятно хапване Peace

# 3
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Аз съм използвала соев сос + лимонов сок + червено/ черно вино - равни пропорции за заек . Резултатът беше изключителен!!! bowuu

# 4
  • София
  • Мнения: 1 508
Аз пък имам рецепта за панирана риба (шаран), която първо се кисне в марината с водка: 2 с.л. водка, сол и млян черен пипер на вкус, 1 ситно нарязана глава лук и 10 г настърган пресен джинджифил. Рибата стои в тази смес 20 мин., панира се в брашно, яйце и хлебни трохи и се пържи.

# 5
  • Мнения: 652
Използвам маринатата на Нина + 1 сл мед и подправки  за пилешко - става просто захарен памук.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт