«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒом

ƒом

14 051 членове ¬ключете се
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
30-44 от 194 отговора


ћнени€: 308
   ћай н€ма да съм много полезна, защото помн€ само, че е 8мм. и е релефен. Ќе помн€ клас и разни други неща. ¬ече четвърта година сме с ламинат, не се е издраскал (дори в коридора, където л€тото малката с обувките си пренас€ доста п€сък), за наш ужас се наводнихме и не се изду. јко тр€бва да слагам н€каква настилка пак бих предпочела ламинат (единствено в кухн€та и в мокрото помещение сме с теракот). «а цвета - по-гол€мата част е светъл, но не прекалено, а в хола имаме и венге. Ќа по-светлите си личат косъмчетата, а на тъмни€ прахта. јз предпочитам светлите (но не поради горепосочените причини), венгето в хола ни е като акцент.
÷итирай

–усе

ћнени€: 569
¬ кухн€та ламината ми е шарен с дървесен фладер и съм много доволна.ќт  арпет макс е ,немски, 8 мм, клас 32 ј—4,цвета май беше планински смърч,ако не се лъжа.ћислех в хола и спалн€та да слагам доста светъл ,но като ¬и чета май ще се откажа! Very Happy

ћожеш ли да ми кажеш на каква цена си купила паркета от  арпет мах? » каква марка е ако можеш да провериш? ¬ сайта им гледам, че имат  роно, “аркет, Ћамет и  уик степ.
јко б€х прочела въпроса ти малко по-рано щ€х да кажа на мъжа ми да погледне,защото слиза до мазето ни,а там държим неразпечатаните пакети,които ни останаха.јко не е късно утре ще провер€! упували сме го преди година и съм забравила марката,съжал€вам!÷ената беше 19.50 лв.
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 545
Ќие вече  купихме паркета на  ронофикс 8 мм. ≈то тези цветове:
http://kiva.snimka.bg/other/kuhnya.412488.15178788 за дневната
http://kiva.snimka.bg/other/kuhnya.412488.15194709 за детската
—ега се чуд€ от кой да сложа и в коридора.  лон€ към светли€ паркет Ѕор —ан франциско. —амо ме притесн€ва да не се вижда много мръсоти€та, но като се замисл€ аз и гранитогрес да беше пак такъв цв€т  мислех да слагам.

—амо да кажа на търсещите, че в момента има хубава промоци€ в Ѕриколаж, 8 мм. класа май беше 31 на 11,99 лв. на  ронофикс.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 672
 Mr. Green » аз съм на тази вълна.
’аресали сме на едно м€сто “аркет 7мм, обаче в съответни€ магазин наименовани€ на цветовете не фугурират. ѕопитах продавачката, но отговор€ беше незадоволителен. »маше на промоци€ три червеникави, наподоб€ващи черешата, със съвсем леки разлики в нюанса - и трите били дъб, ама не можели да кажат точно какъв  Shocked
—ега съм в чуденка. Ќито мога да го ловна н€къде из нета, за да си го представ€ как ще седи... »наче фладера не е от тези, изглеждащи на редени дъски. ≈дно такова... без резки очертани€...

“а.. ако може като коментирате видовете и цветовете... да дадете и по н€ко€ снимчица... ще е супер  Mr. Green
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 628
Бенита, когато аз избирах зяпах в тези сайтове http://www.kronoflor.com/
http://www.lia.bg/
http://www.carpetmax.bg/lam_parket.php?name=61&lang=bg&lang=bg
за да се ориентирам за цветовете и марките. Мъжът ми беше харесал един десен от Баумакс, някакъв орех беше, но от по-ниския клас на устойчивост и аз не се навих да го вземем. Купихме ламинат от Карпет макс ,Кроно оригинал (8 мм,32 АС 4), а майсторът,който го реди много го оплюл, казал че не е особено добър избор newsm78.За сега нямам оплаквания, но се нанесохме преди месец.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 014
ћного благодар€ за отговорите   :bouquet:

ќще нещо да попитам,

 а имали такива от вас,

който ако пак тр€бваше да избират м/у ламинат и н€каква др настилка,

пак биха избрали ламината.

ƒа, със сигурност пак бих избрала ламинат, но още по-дебел от мо€ - 9, 10,12 мм. ƒори вече съм си набел€зала един, ама н€ма да ме огрее скоро, защото в мо€ има още доста живот. “ози, който съм си харесала е релефен, матов, с фуги от всички страни на ламелата. —тои наистина като естествено дърво, но притежава качествата на ламината. ¬се пак дървото е по-мек материал от ламината, драска се много повече /не скачайте да ме убивате, защото 35 години съм жив€ла върху паркет, дъбов, много красив, но за жалост на първата седмица след поредното циклене и лакиране отново е с драскотини/.
ј за драските по ламината намерих ц€р - с тампонче ги замазвам с лак за дърво в същи€ цв€т като пода - така предпазвам м€стото да не се подкожуши около резката и да се развали ц€лото покритие на ламелата, а и визуално се скрива дефектът и изобщо не си личи.
ƒоволна съм от тази настилка - навс€къде, освен в бан€та, сме на ламинат.
÷итирай

на 6 ет..под звездите

ћнени€: 2 176
јз съм с ламинат в коридора, кухн€та и вкараната в кухн€та тераса..
Ќа 2-3 пъти вече разливах кофа с вода - нищо му н€ма..
малко ме изнерв€ некадърното му постав€не, ама.. Twisted Evil
»наче от цвета съм доволна - б€л, състарен..всъщност изглежда почти шарен..и никакви резки или боклуци не му личат.. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 353
«а качество и износоустойчивост не мога да дам мнение, от три седмиции сме с ламинат.1ви впечатлени€ - красиво е,лесно се поддържа.
ћоже би твърде светъл цв€т избрах, но аз си имам слабост към бели подове и стени.
8 мм, клас 32 ј, Castello на Krono.

ћного е важно и на какъв монтажист ще попаднеш, ние за съжаление не случихме с такъв.Ќа места направо си скърца ламината  Confused »де ми да хвана , да го разглоб€ и на ново да го постав€.
 ак не го изгоних този младеж не знам.ѕрез ц€лото време мрънкаше, защо сме били с 3 кабела за криене, защо сме поръчали запечатващ гел за сглобките - много го бавело това..  ooooh!
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 672
Ѕенита, когато аз избирах з€пах в тези сайтове http://www.kronoflor.com/
http://www.lia.bg/
http://www.carpetmax.bg/lam_parket.php?name=61&lang=bg&lang=bg
за да се ориентирам за цветовете и марките. ћъжът ми беше харесал един десен от Ѕаумакс, н€какъв орех беше, но от по-ниски€ клас на устойчивост и аз не се навих да го вземем.  упихме ламинат от  арпет макс , роно оригинал (8 мм,32 ј— 4), а майсторът,който го реди много го оплюл, казал че не е особено добър избор newsm78.«а сега н€мам оплаквани€, но се нанесохме преди месец.
Ѕлагодар€ за линковете  Hug
«а съжаление не усп€х да се ориентирам кой точно е избрани€ от нас цв€т, ама нищо. “о докато се натуткаме...веро€тно ще изпуснем промоци€та  Blush

baibibi, каква е разликата в дебелината на паркета - имам предвид как се усеща превъзходството на по-дебели€ при ежедневната експлоатаци€?  newsm78

јз до сега съм жив€ла само на теракота и то все светли цветове и имам представа как точно личат екстрите по зем€та. Ќо не мога да отгранича до къде е твърде светло или твърде тъмно  Rolling Eyes
“ова светло ли е?  
»... това тъмно ли е?
÷итирай


ћнени€: 8 241
Ќаши€ е 2ри€.. и всичко що е прах се вижда от самолет  ooooh!
ўе го смен€ме.. ама поне догодина..
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 672
 ooooh!
ѕрисетих се още нещо.  ак тр€бва да се слагат летвичките на ламината в продълговато помещение? Ќа мен първосигнално ми идва на ум да са успоредни на късата страна(за да разшир€ва оптически), ама на много снимки гледам, че върви успоредно на дългата страна  newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 014
benitta, първи€т паркет, който си показала е среден, а втори€т отива към тъмно.  олкото е по-шарен паркетът, толкова повече носи на мръсно и не му личат драскотините:
http://www.bergbg.com/popup/dynamic/1496.html
http://www.bergbg.com/popup/dynamic/2820.html
http://www.bergbg.com/popup/basic/742.html
http://www.bergbg.com/popup/basic/1418.html
http://www.bergbg.com/popup/smart/1411.html
http://www.bergbg.com/popup/smart/1440.html
http://www.bergbg.com/popup/robusto/1496.html
http://www.bergbg.com/popup/amazone/2443.html
http://www.bergbg.com/popup/mammut/2462.html
http://www.bergbg.com/popup/mammut/2443.html
≈то това са все "шарени" декори.
ј колкото до дебелината - колкото е по-дебел паркетът, толкова по-малко трака, когато ходиш с твърди подметки по него. ѕо тънките ламинати е много непри€тно, защото кънти.

ѕо последн€ ти въпрос - специалистите казват, че не е добре общата дължина на наредените ламели да превишава 7 м. “огава има по-гол€ма опасност да се изметне редът и паркетът да се издуе към центъра на помещението. ќт друга страна се препоръчва да се реди срещу прозореца /перпендикул€рно на стената, от ко€то идва дневната светлина/. ќбаче, за да избегна първата опасност, аз наредих паркета си напреко на прозорците. Ќа мен ми харесва, въпреки че майсторите ме убеждаваха, че ето така точно не се ред€л паркет. јма какво да направ€, като помещението ми е повече широко, отколкото дълго?
÷итирай


ћнени€: 308
   Ќие си слагахме паркета сами с половинката. “ова ни беше от полза:

http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=88

   —ега паркета обаче е с двоен клик и постав€нето май е различно.

   ≈то какво пише по въпроса по дължината на ко€ стена тр€бва да се постав€:  "«апочнете постав€нето на ламината, така че слънчевата светлина през прозореца да пада по дължина на линиите. ¬ случай, че светлината пада перпендикул€рно - снадките ще личат повече." Ќо ако стената наистина е много дълга според мен е по-добре това да се пренебрегне. ѕрецен€вате си сами според помещението.
÷итирай

Helsinki / Sofia

ћнени€: 584
—поред мен ако можете да си позволите финансово паркет - по-добре си вземете паркет.
Ћамината държи доста студено. ѕоне такива са впечатлени€та на брат ми. “е в предишното си жилище б€ха с паркет - н€маха никакви проблеми. —ега в новото жилище поставиха ламинат, защото б€ха ограничени откъм бюджет, но не са доволни.  азват, че е все едно балатум да сложиш - държи хладно.
ќт друга страна, мо€ при€телка пък е доволна откъм леснота на почистване на ламината.
¬еро€тно е въпрос на избор. Ќие си изциклихме стари€ паркет.
÷итирай


ћнени€: 8 241
Ћамината се слага изключително лесно Smile
ћъжо от 5 години насам е наслагал на всичките ни познати и роднини дето се оламинатиха  Crazy Ќе са се оплакали .. (ама сме€т ли  Twisted Evil Laughing) ..
«а студеното - не съм съгласна изобщо Smile ќтдолу имаме 10 см. изолаци€ (защото сме 1 етаж, макар че под нас е магазин..) ..Ќ€маме и един килим.. » дребни€ се въргал€ целогодишно по зем€та.. без да съм забел€зала по какъвто и да е начин да му е студено..
«а дебелото и тракането .. хехе.. много интересно как 2мм убиват тракането .. ама айде Smile ¬ажна е изолаци€та под сами€ паркет - говор€ за подложката - както и повърността, върху ко€то се постав€ да е гладка и много добре прахосмукирана Smile »наче скърцането ви е в кърпа вързано ..
ѕри нас така се получи в детската на едно м€сто.. ама сега леглото застана отгоре.. та н€мам €дове Smile
¬ хола паркета ни е 10 мм .. ¬ спалните - 8 .. –азликата в тракането е .. никаква Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
30-44 от 194 отговора