Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-20 от 20 отговора

София

Мнения: 126
Много обичам гъби, но варенето ми отнема по 2 часа! Вие колко време ги варите - на мен все не ми се виждат достатъчна меки!
Дали ще стане да вземе голямо количество гъби , да ги сваря в тенджерата под налягане и да ги прибера във фризера?
Няколко пъти пробвах различни консервирани от магазина - но честно казано вкусът им е друг! Може би от маринатата - не знам!
И ако някой е пробвал със сушени да сподели те как се варят и вкуса същия ли е!
Благодаря предварително!
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 333
 Shocked
Гъби никога не варя предварително. Задушавам ги за 10-15 минути и са готови за консумация.
Цитирай


Мнения: 1 206
И аз ги задушавам мах за 20-25 мин, на грил тиган даже за по-малко.

Защо трябва да станат меки, ако ти харесват така ги режи на по-дребни парчета.
Цитирай

Варна

Мнения: 450
Много време бе  #Crazy
Те наистина стават много бързо, след като им изври водичката която сами са си пуснали и са готови, после ако обичаш такъв вкус запържваш още малко и хапваш с кеф  Peace
Цитирай

София

Мнения: 126
Май само аз прекалявам с варенето - другият път ще ги нарежа на ситно и ще пробвам за 20-25 мин. И като правите супа с гъби ли ги задушавате?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 500
Печурките варя само за каша. Варят се 10-15минутки, напълно достатъчно. Консистенцията на гъбите е такава, че стоят като... гъби  Laughing не стават меки както там си ги представяш. 2 часа е хипер много.
Обикновено ги запържвам с масло или си ги пека във фурната.
Ако замразявам - блашнирам ги малко предварително. Масловките и манатарките.
Суша си челадинки, а сърнелите суша и стривам на гъбено брашно, което после ползвам за какво ли не  Smile
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 086
Shocked
Гъби никога не варя предварително. Задушавам ги за 10-15 минути и са готови за консумация.
И аз така.
Цитирай


Мнения: 4 991
Гъби никога не варя предварително.
И аз не варя.Бланширай ги в подсолена вода, после ги отцеди и като изстинат ги слагаш в торбички и замразяваш във фризера.
А може и измити,подсушени,нарязани и замразени в торбички. Peace
Цитирай

София

Мнения: 126
а сърнелите суша и стривам на гъбено брашно, което после ползвам за какво ли не  Smile
Би ли споделила как се сушат гъби и как се прави това гъбено брашно?! Звучи ми доста вкусно!
Ако купя сушени от пазара дали ще стане на брашно?!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 500
Суша ги, като ги разстилам на вестник на сухо и проветриво място, само това.
Сърнелите след като изсъхнат сами се разпадат  Crazy После си ги поръсваш върху пържоли, картофи, за гъбена супа или каша, много е удобно.
Челадинките стават обаче стегнати и жилави, не стават за брашно, тях си накисвам преди употреба в гореща вода, както китайските, и възвръщат първоначалния си вид.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 202
Аз много обичам супа от гъби, даже утре това ще готвя, а ето как я правя аз.
Гъби печурки, морков, лук, ронена чубрица, ориз, 1 пак. крем супа от гъби сол, и черен пипер, магданоз, олио.
Нарязвате гъбите (1 тарелка на мен ми е достатъчна за 3,4 порции съответно 2 тарелки за по голямо количество супа), моркова и лука слагате и чубрицата, слагате в тенжера с вода и олио и варите около 30мин. Разтваряте крем супата в 100, 150гр. студена вода прибавяте и ориза 1ч. чаша сол и малко черен пипер варите още 15, 20 мин. накрая поръсвате с нарязан магданоз.
Цитирай

На шестото небе

Мнения: 1 197
Наистина за 2 часа варене не съм чувала.
Аз също много обичам гъби най-вече печени или врътната в микровелето с масълце за 10-тина минути.
Цитирай


Мнения: 135
Здравейте, Love
малко не по въпроса, но някой да е купувал от Метро челадинки и ако да- би ли споделил дали вкусът им е поне приблизително като на диворастящите. bouquet
Цитирай

Русе

Мнения: 313
Сушили сме манатарки. Нарязваме ги на тънко на рендето вьорнер и ги разстиламе на сухо и проветриво място. За приготвянето им после само ги накисвам за няколко минути във вода и стават идеални за всякакъв вид солени кулинарни изкушения.
Цитирай

Universe

Мнения: 1 503
За салати и пици - сурови 
За готвене - 10 минути - задушаване. Ако са сухи - първо ги накисвам във вода за 20 мин и после - по стандартния начин.
За фризера - бланширам за 5 мин и после в торбички.
 bouquet

П.П. Ако те задавят гъбите в супата - пасирай ги  Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Момичетата вече са ти дали добри идеи Smile
Наистина не е нужно да се варят гъбите, задушаваш, запържваш, запичаш, но чак два часа, не е тужно.
Ето и за сушените гъби...

Сушене на гъби Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 590
Май само аз прекалявам с варенето - другият път ще ги нарежа на ситно и ще пробвам за 20-25 мин. И като правите супа с гъби ли ги задушавате?

Да.
Вчера правих гъбена супа. Задушаваш измитите и нарязани гъби заедно с лука, после добавяш домати, подправки и вода. После оризът и си готова.
Цитирай


Мнения: 222
Аз сърнелите ги панирам, стават много вкусни.
Цитирай

София

Мнения: 126
Благодаря ви момичета!
Толкова сте ми полезни   bouquet
Вече ще знам ще ги запържвам предварително или ще ги варя по-малко!
Непременно ще пробвам гъбено брашно да направя и супата на Люсито!
Даже утре ще направя гъбена супа.
Направо ме е срам с това варене моето, но онзи ден ядох китайски пържени зеленчуци и там гъбките бяха много меки, а моите и след 2 часа варене не ми се виждат такива ! Как ли ги правят "дръпнатите" хора? При това ги донасят след 10 мин.!  Thinking
Цитирай
     newsm78  ako sa na furna 30;40 ; min sa dostata4ni
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 500
онзи ден ядох китайски пържени зеленчуци и там гъбките бяха много меки

Ама какви гъби? Китайски ли?
Няма причини да са жилави или твърди купените гъби от теб  Smile

Ето как изглеждат стритите сърнели (иначе се ядат само панирани, да, ама като са много няма как да се изядат), тези са ми от вчера направени  Blush



Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-20 от 20 отговора