«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-20 от 20 отговора

—офи€

ћнени€: 126
ћного обичам гъби, но варенето ми отнема по 2 часа! ¬ие колко време ги варите - на мен все не ми се виждат достатъчна меки!
ƒали ще стане да вземе гол€мо количество гъби , да ги свар€ в тенджерата под нал€гане и да ги прибера във фризера?
Ќ€колко пъти пробвах различни консервирани от магазина - но честно казано вкусът им е друг! ћоже би от маринатата - не знам!
» ако н€кой е пробвал със сушени да сподели те как се вар€т и вкуса същи€ ли е!
Ѕлагодар€ предварително!
÷итирай

’оланди€/’ага

ћнени€: 1 333
 Shocked
√ъби никога не вар€ предварително. «адушавам ги за 10-15 минути и са готови за консумаци€.
÷итирай


ћнени€: 1 208
» аз ги задушавам мах за 20-25 мин, на грил тиган даже за по-малко.

«ащо тр€бва да станат меки, ако ти харесват така ги режи на по-дребни парчета.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 452
ћного време бе  #Crazy
“е наистина стават много бързо, след като им изври водичката ко€то сами са си пуснали и са готови, после ако обичаш такъв вкус запържваш още малко и хапваш с кеф  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 126
ћай само аз прекал€вам с варенето - други€т път ще ги нарежа на ситно и ще пробвам за 20-25 мин. » като правите супа с гъби ли ги задушавате?
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 500
ѕечурките вар€ само за каша. ¬ар€т се 10-15минутки, напълно достатъчно.  онсистенци€та на гъбите е такава, че сто€т като... гъби  Laughing не стават меки както там си ги представ€ш. 2 часа е хипер много.
ќбикновено ги запържвам с масло или си ги пека във фурната.
јко замраз€вам - блашнирам ги малко предварително. ћасловките и манатарките.
—уша си челадинки, а сърнелите суша и стривам на гъбено брашно, което после ползвам за какво ли не  Smile
÷итирай

¬ сърцето на живота!

ћнени€: 3 086
Shocked
√ъби никога не вар€ предварително. «адушавам ги за 10-15 минути и са готови за консумаци€.
» аз така.
÷итирай


ћнени€: 5 003
√ъби никога не вар€ предварително.
» аз не вар€.Ѕланширай ги в подсолена вода, после ги отцеди и като изстинат ги слагаш в торбички и замраз€ваш във фризера.
ј може и измити,подсушени,нар€зани и замразени в торбички. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 126
а сърнелите суша и стривам на гъбено брашно, което после ползвам за какво ли не  Smile
Ѕи ли споделила как се сушат гъби и как се прави това гъбено брашно?! «вучи ми доста вкусно!
јко куп€ сушени от пазара дали ще стане на брашно?!
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 500
—уша ги, като ги разстилам на вестник на сухо и проветриво м€сто, само това.
—ърнелите след като изсъхнат сами се разпадат  Crazy ѕосле си ги поръсваш върху пържоли, картофи, за гъбена супа или каша, много е удобно.
„еладинките стават обаче стегнати и жилави, не стават за брашно, т€х си накисвам преди употреба в гореща вода, както китайските, и възвръщат първоначални€ си вид.  Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 202
јз много обичам супа от гъби, даже утре това ще готв€, а ето как € прав€ аз.
√ъби печурки, морков, лук, ронена чубрица, ориз, 1 пак. крем супа от гъби сол, и черен пипер, магданоз, олио.
Ќар€звате гъбите (1 тарелка на мен ми е достатъчна за 3,4 порции съответно 2 тарелки за по гол€мо количество супа), моркова и лука слагате и чубрицата, слагате в тенжера с вода и олио и варите около 30мин. –азтвар€те крем супата в 100, 150гр. студена вода прибав€те и ориза 1ч. чаша сол и малко черен пипер варите още 15, 20 мин. накра€ поръсвате с нар€зан магданоз.
÷итирай

Ќа шестото небе

ћнени€: 1 197
Ќаистина за 2 часа варене не съм чувала.
јз също много обичам гъби най-вече печени или врътната в микровелето с масълце за 10-тина минути.
÷итирай


ћнени€: 135
«дравейте, Love
малко не по въпроса, но н€кой да е купувал от ћетро челадинки и ако да- би ли споделил дали вкусът им е поне приблизително като на дивораст€щите. bouquet
÷итирай

–усе

ћнени€: 313
—ушили сме манатарки. Ќар€зваме ги на тънко на рендето вьорнер и ги разстиламе на сухо и проветриво м€сто. «а приготв€нето им после само ги накисвам за н€колко минути във вода и стават идеални за вс€какъв вид солени кулинарни изкушени€.
÷итирай

Universe

ћнени€: 1 503
«а салати и пици - сурови 
«а готвене - 10 минути - задушаване. јко са сухи - първо ги накисвам във вода за 20 мин и после - по стандартни€ начин.
«а фризера - бланширам за 5 мин и после в торбички.
 bouquet

ѕ.ѕ. јко те задав€т гъбите в супата - пасирай ги  Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 310
ћомичетата вече са ти дали добри идеи Smile
Ќаистина не е нужно да се вар€т гъбите, задушаваш, запържваш, запичаш, но чак два часа, не е тужно.
≈то и за сушените гъби...

—ушене на гъби Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 9 590
ћай само аз прекал€вам с варенето - други€т път ще ги нарежа на ситно и ще пробвам за 20-25 мин. » като правите супа с гъби ли ги задушавате?

ƒа.
¬чера правих гъбена супа. «адушаваш измитите и нар€зани гъби заедно с лука, после добав€ш домати, подправки и вода. ѕосле оризът и си готова.
÷итирай


ћнени€: 222
јз сърнелите ги панирам, стават много вкусни.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 126
Ѕлагодар€ ви момичета!
“олкова сте ми полезни   bouquet
¬ече ще знам ще ги запържвам предварително или ще ги вар€ по-малко!
Ќепременно ще пробвам гъбено брашно да направ€ и супата на Ћюсито!
ƒаже утре ще направ€ гъбена супа.
Ќаправо ме е срам с това варене моето, но онзи ден €дох китайски пържени зеленчуци и там гъбките б€ха много меки, а моите и след 2 часа варене не ми се виждат такива !  ак ли ги прав€т "дръпнатите" хора? ѕри това ги донас€т след 10 мин.!  Thinking
÷итирай
     newsm78  ako sa na furna 30;40 ; min sa dostata4ni
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 500
онзи ден €дох китайски пържени зеленчуци и там гъбките б€ха много меки

јма какви гъби?  итайски ли?
Ќ€ма причини да са жилави или твърди купените гъби от теб  Smile

≈то как изглеждат стритите сърнели (иначе се €дат само панирани, да, ама като са много н€ма как да се из€дат), тези са ми от вчера направени  Blush



÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-20 от 20 отговора