Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 655
Някой опитвал ли е мръвки или зеленчуци приготвени на сач? Вкусът им е много по-различен, пикантен бих казала. Сачът се подгрява от директен пламък (в домашни условия на газов котлон). Когато готвеното на сач е почти готово, може да се поднесе направо със сача на масата, стига да разполагате подходяща дървена подложка. Сачът е достатъчно загрят за да се допече яденето на масата пред смаяните погледи на гостите ви. Аромата който се разнася е страхотен и допълнително обостря рецепторите Smile
Ето и едно предложение.

Пилешки пържоли със зеленчуци

Сачът се намазва с масло и се поставя над директен не много силен огън да се загрее (внимавайте да не се пукне сача ако рязко го нагреете). Поставят се пържолките (може да са предварително мариновани) а около тях се нареждат нарязани зеленчуци - моркови, гъби, чушки, лук нарязан на едро, тиквички. Пържолките се обръщат да се опекат и от другата страна, когато са почти готови, могат да се отстранят от огъня и да се поднесат, заедно със сача и подходяща подложка за него, на масата. Нарежете парченца лимон и ги добавете в сача.
Зеленчуците не са задължителни, прибавете каквито от тях имате в наличност. Приготвяла съм пържолките дори само с едро нарязан лук.
Ако заместите пилешкото месо със свинско, също се получава добре.

Понеже стана един инцидент с газовия котлон и в момента се питам, дали мога да си ползвам сача директно върху котлона. Ако някой има опит, да даде акъл.
Цитирай
Акъл за съжаление не мога да дам по повод как да се експлоатира сача, но така съм навита на такава покупка. Заплюла съм си на следващата визита до Б-я да си домъкна (видях, че има такива с желязна подложка после за сервирането), но нямам никаква идея как се готви с него  Embarassed Много тежат пусто му, но един по един все ще си направя комплект  Very Happy
Цитирай

Враца

Мнения: 159
Да може направо на котлона,като важи правилото студен сач на студен котлон и слагаш олиото в сача чак като се загрее хубаво.Аз точно така го използвах,защото нямам газов котлон.А рецептата която си дала е много хубава,аз точно такива нещица готвех на него,докато мъничката не му видя сметката,и сега вече си нямам сач Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Благодаря ти Юци. Казваш и на котлона става, ще пробвам тези дни, че много ми се е преяла въпросната манджа:)
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Момичета отдавна търся сач. Можете ли да ме насочите къде да мога да намеря. Благодаря.
Цитирай
Момичета отдавна търся сач. Можете ли да ме насочите къде да мога да намеря. Благодаря.
В Габрово виждах такива по сувенирните магазини, където продават и гювечетата
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Аз в Трявна гледах.
Предполагам, че навсякъде, където продават керамика, има.
Който си купи, да не прави грешка да го мие Wink
Аз имах един - търках, той пуска кафява вода, аз пак търкам и пак текат кафеви води - докато накрая се оказа че направо му свалих покритие ли е, какво е и аз не знам ooooh! С две думи - съсипах го Mr. Green
После ми казаха, че само се нагрява хубаво и се маже с мазнина. Не се мие.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Моя си го купих по пътя Стара Загора-София. Някъде по пътя има (имаше преди 3-4 години) магазинче с глинени работки.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.