Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 274
Търсих, търсих , но  не намерих рецептата....
Та, напоследък тази торта са я пуснали в някои сладкарници.
Има цели бисквити  ( но не са наредени, а  на различни места в крема)в нея и някакъв крем, който май не се пече, поне така изглежда.
Глазурата й наподобява целувки, но е по-мека.
Лесна ми изглежда, а е много вкусна.Кой ще каже как се прави (пък аз ще го почерпя после!)
Цитирай

ул. "Свобода"

Мнения: 1 409
Моята класическа домашна торта е със следния крем:
1 яйце,
9 суп. лъжици брашно,
1 чаена чаша захар,
1 л. мляко,
2 ванилии,
масло колкото орех.
От свареното мляко се отделят 250 мл. и се охлаждат. В съд се смесват брашното и захарта, отделно към охладеното мляко се добавя яйцето и се разбива добре. Смесват се сухата и млечната смеси и се разбиват на гладка, гъста като боза, но по-светла смес. Останалото мляко се затопля на котлона и като почне да завира започвате да добавяте съвсем по малко, да тече на тънка струйка бозоподобната смес като бъркате само в едната посока. Докато наливате ще усетите как се сгъстява и ще стане по-жълто. Като излеете сместа при прясното мляко оставяте на котлона за няколко минути да започне да клокочи и сваляте. Слагате ванилиите и маслото в горещия крем. Ако е станал на бучици може да разбиете с пасатора.
А това,което прилича на целувки сигурно е разбит белтък, но със захар ли се биеше... newsm78
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
А това,което прилича на целувки сигурно е разбит белтък, но със захар ли се биеше... newsm78
да със захар се разбиват на сняг
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Не е точно като описаната, ама се сетих че имам рецептата на домашната торта от сладкарница "Неделя" и използвам темата да я напиша Smile:

Орехова домашна торта:

Продукти:
2 пакета обикновени бисквити
1ч.ч. пудра захар
1ч.ч. орехови ядки
1к.ч. концентриран сироп вода и захар (1/1)
1 пакетче ванилия
500 г маргарин
50 г какао /в оригиналната рецепта е с 22% масленост/

Приготвяне:
Бисквитите се натрошават на едро и се наръсват със сиропа. Маргарина, захарта и ванилията се разбиват с миксер, докато се получи бяла пяна. Добавя се какаото, натрошените бисквити и едро начуканите орехи. Получената смес се излива във форма за торта и се оставя да се охлади и стегне в хладилник.
Украсява се, по желание, с растителна сметана или с плодове, желирани с желатин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.