Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 септ. 2005, 19:19 ч.

Мъж под чехъл?

 • 3 639
 • 43
 •   1
Отговори
Нали така се казваше на мъж който е роб (в буквалния смисъл) на жена си?
В последно време забелязвам че някои мой познати са точно такива.
Настроението им изведнъж се изпарява щом чуят нещо за жените си. Дори съм наблюдавал как мои колеги се скапват за секунди само от един поглед на жените си. С какво ли ги държат толкова изкъсо?

Това което казах неоправдава мъжете с криворазбрана ................

# 1
 • Burgas
 • Мнения: 7 186
Ами той един мъж ако позволи да го държат под чехъл значи е мухльо. Естествено, че ще му се качат на главата. Ама има и прости жени, дето си позволяват да злепоставят мъжете си дори и на публични места, което е недопустимо за мен. Или си мислят, че като ги командорят са нещо много велики.
Партньорите трябва да бъдат равнопоставени. Peace

# 2
 • В центъра на Стара Загора
 • Мнения: 1 259
[Партньорите трябва да бъдат равнопоставени. Peace
Да така е.Не мога да разбера жени,които правят забележки на партньорите си пред други хора.Попадала съм на семейни разправии и ... такава излагация падна #Crazy извадиха си всичките керливи ризи
 Embarassed:

# 3
 • Велико Търново/Бургас
 • Мнения: 1 154
явно жвните им са властни натури,а те са пасивната старана на вразката им

# 4
 • UK
 • Мнения: 3 394
ъъъъъ, аз в никакъв случай не искам да се налагам на мъжа си-ако се уеднаквим нито ще има з акакво да си говорим, нито да спорим smile3508

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 288
По мои наблюдения мрънкащите женки са по способни да държат мъжете си под чехъл. Мъжете без да се замислят започват да се съобразяват единствено с тях и забравят, че и те са хора и имат право на по една бира с приятели. Ама някои дори не се усещат, че са под чехъл.
Аз съм за равнопоставянето на Мармаладка, но то се постига когато и мъжа и жената са качествени хора и се уважават.

# 6
 • Burgas
 • Мнения: 7 186
Да така е.Не мога да разбера жени,които правят забележки на партньорите си пред други хора.Попадала съм на семейни разправии и ... такава излагация падна #Crazy извадиха си всичките керливи ризи
 Embarassed:

Сещам се за един случай с моя позната, с която рядко се виждаме и веднъж бяхме на кафе с нея, мъжа и и малкото хлапе в едно доста оживено заведение. По едно време нещо не си спомням кво стана, май нещо с детето беше свързано, ама беше някаква простотия. И тя като взе да вика по мъжа си на висок глас- Мухльо с мухльо, не знам си кво и някакви обиди взе да му ръси, а той завалията стои и си мълчи и дума не обели. Лелее чак на мен ми стана неудобно- едно че бях свидетел, друго че имаше и други хора наоколо. Тогава си виках на акъла, че ако бях на мястото на тоя мъж спокойно и с чиста съвест бих отвъртял един шамар на такава жена. Naughty
Абсолютно съм против семейни скандали на публични места, камо ли за обиди. Аз дори и вкъщи да се скарам с мъжа ми и по най- жестокия начин никога не бих го обидила с думи от сорта- простак, идиот и т.н. Както и той мен. Това е голяма селяния за мен.

# 7
 • Мнения: 2 771
По мои наблюдения мрънкащите женки са по способни да държат мъжете си под чехъл. Мъжете без да се замислят започват да се съобразяват единствено с тях и забравят, че и те са хора и имат право на по една бира с приятели. Ама някои дори не се усещат, че са под чехъл.
Абсолютно същите наблюдения.. Ама това е щото мъжът само като си представи кво мрънкане ще е после и му минава желанието за всичко..

# 8
 • Мнения: 1 250
А какво точно имаш в предвид "под чехъл"?

Ако мъжът не ходи на по бира с приятели защото и аз не ходя на по кафе с приятелки? Ако сме свикнали да споделяме радости и удоволствия - това "под чехъл" ли е?

Никога не съм си позволявала да го обиждам, дори и насаме, както и той никога не ме е обиждал.

Ако на един мъж му е неприятно положението в което е, той винаги ще намери начин да избяга.

Не осъждам двойките, който са избрали сравнително голяма независимост, съпруг/съпруга + любовник/любовница, но това дава ли право на някои да си мислят, че мъжът ми е мухльо щом се съобразява с моето мнение? И "истинските мъже" са "големите мъжкари", които правят много неща за чуждите жени да се покажат големи кавалери, а собствената им жена е залепена за печката и детето, "където и е мястото".

Защото от прочетените мнения до тук останах с такова впечатление.

# 9
 • Велико Търново/Бургас
 • Мнения: 1 154
според мен не е мъж под чехъл този който се съобразява с жена си ,а този който робува на жена си

# 10
 • Burgas
 • Мнения: 7 186
според мен не е мъж под чехъл този който се съобразява с жена си ,а този който робува на жена си

Да, точно казано. newsm10
Никой не говори за прекалена независимост между съпрузите, камо ли за любовници.
Човек ако уважава партньора си не би тръгнал да го командори и навиква за щяло и нещяло.
И разбира се, че задълженията трябва да са поравно, а не само на плещите на жената, но тези неща могат да се решат и по цивилизован начин.

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 288
Дете Вяра, естествено, че за съпругът на първо място е съпругата му. Дори някоя мрънкаща и изискваща и тя не знае какво. Това, че ти не ходиш с приятелки на кафе не значи, че той не трябва да ходи с приятели на бира - аз така мисля.

Ще дам и аз някои пример като Мармаладка, за да стане по нагледно:
Имаме приятел, който престана да се вижда с компанията, защото на жена му и е неприятно. Или пък като дойде и след 1/2 час почне нещо да я боли или да и духа от някъде и той скача и изпълнява. От другите женоря в компанията никоя не изисква толкова внимание за ненужни неща. Като ми духа ще подвикна на някои да затвори, като ми е лошо - ще пия едно хапче и ще продължа да бъбря.
Не е причина ревността.
Имаме друг приятел, който заряза ски ваканциите, защото жена му седеше постоянно намусена в кафенето с яяяявно лошо настроение. А може да кара ски.

Случки от типа: на мен не ми е интересно, затова и ти няма да ходиш там/правиш нещо и т.н.

Като се чета май това се случва при несходство на характерите и възпитан и разбран мъж.

В историите, които аз категоризирам като 'мъж под чехъл' не става въпрос за домакински задължения и, че защото аз му гледам детето той ми е длъжен едикакво си или за квгаджийки, които излагат съпрузите си, а за дребни нещица и отношения, които забелязвам при някои приятели.
Но не е болка за умиране.

# 12
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
За подобни неща в другата тема жени пишат и се оплакват, а други им съчувстват.
Не  виждам нищо странно да се откаже мъж от нещо заради жена си-тя също се отказва от други-неизбежно при семеен живот.
А това дали мъжът ми ме обглижва, отваря/затваря вратата, пита ме дали ми е студено, как съм и пр-ами нормално. ДРугото ще ме прощавате, ама ми мирише на завист понякога.
За ски-ваканциите и срещите със стари приятели-мнението ми не се променя, ами на жената не й е интересно, защо непременно трябва да бъде каприз  newsm78 Дори и да е под чехъл, ако някое перце от чехъла го гали по косъма, ще е щастлив.

# 13
 • Мнения: 1 250
Тери, какво означава "на първо място е съпругата му"?

Имам много познати които ходят насам, натам и зарязват жените си, за да са "мъжки отбор", за да не си помислят други случайно че са "под чехъл".

НЕ ме интересува, дали мъжът ми има връзка с друга, интересува ме това, дали е добър баща към децата ни, не само "прави и бягай". Децата имат нужда от татко, някой който да споделя проблемите им, някой който да им помага, най-вече от приятел. Аз също имам нужда от приятел, и този приятел е съпругът ми. Какво лошо има в това, че и аз съм неговият най-добър приятел? Това е причината по която аз не ходя с приятелки по кафета и той с приятели насам-натам. Това е причината поради която не бягам при майка ми, а си стоя в къщи да подкрепям мъжа ми.

Дали това, че вече аз съм най-добрия приятел на мъжа ми не кара другите да завиждат?

Не виждам защо една жена трябва да бъде и робиня на мъжа си - до печката и до децата. Ако пък случайно мъжът и остане без работа - тя освен домакинството да поеме и издръжката на семейсвото, докато мъжът и си пие кафетата с приятели, защото е "мъж". Но досега на никоя жена в подобно положение не съм казала, че мъжът и е безделник, некадърник и боклук, защото това са си техни отношения, а не е добре човек да се меси в семейни отношения.

# 14
 • София
 • Мнения: 3 416
  Да Ви кажа винаги съм се дразнела от такива мъже/познавам няколко-струват м исе мухльовци/, но напоследък започнах мъъъъъничко да завиждам на жените, които си държат мъжете "под чехъл".
  Моят мъж в работата има няколко колеги за които всички казват, че са "мъже под чехъл", та значи когато се наложи да се остане след работа, тези мъже земята ще изровят, но ще измислят причини да си тръгнат и така  остава моят мъж защото аз винаги го разбирам,  винаги влизам в положение и не се карам, просто се оправям сама с децата вечер.
 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт