Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 септ. 2005, 23:16 ч.

Какво да сготвя в йенската тенджера?

  • 813
  • 8
  •   1
Отговори
  • Видин; Италия
  • Мнения: 1 058
Нова е, сефтосах я с традизионното пиле с картофи и масло.
Дайте ми и други идеи.

# 1
  • UK
  • Мнения: 3 394
аз правя най-лесното:

нарязвам картофки на колелца

слагам скълцан чесън (повечко да е, ако е пресен -нарязан на ситно)

зехтин, солчица и водичка

запичам

после с биричка и пушени гърди-малееееееееееее как върви и приказка и глътка lalalala

# 2
  • Мнения: 120
Нова е, сефтосах я с традизионното пиле с картофи и масло.
Дайте ми и други идеи.
Скоро правих в такава тенджера пилешко филе.Тази рецепта я гледах по Бон Апети.Рецептата е следната:Пържоли от пилешки гърди се намазват от едната страна с горчица,след това се слагат мариновани гъби-нарязани,като пържолката се слага върху парче тънко нарязан бекон и заедно се навиват на руло(аз бекона си го купувам от Билла направо нарязан).Рулцата се нареждат в йенската тенджера и отгоре се заливат с пилешка крем супа,която се разтваря  в около 350-400мл сметана за готвене.Отгоре се покрива тенджерата добре с фолио и си пече около 30мин.в предварително загрята фурна.Накрая може да се махне фолиото за да се запекат леко рулцата.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 429
Aз пък запичам мусака в нея и става чудесно

# 4
  • Мнения: 237
Св.пържолки с топ. сирене и гъби. А също в нея правя  Имамбаялдъ и Пилето с майонеза на Миленика  chef

# 5
  • Мнения: 645
От мен имаш: задушен заек.
Ако нямаш рецепти ще ти напиша няколко. Но най-общо нарязваш заека на порции, слагаш всякакви зеленчуци каквито се сетиш (без домат), една чаша вино, 125 гр. масло(много е важно, защото заека е постен). Задушаваш на слаба фурна.
И да готвиш дълго време в новата придобивка и винаги да я облизвате от кеф.
Една препоръка: сигурно знаеш, но аз да кажа. Капчиците вода са голям враг на нагорешената тенджера. Не е желателно да се долива след като яденето вече е завряло във фурната и т.н.

# 6
  • Повече в София и по-малко в Бургас
  • Мнения: 149
Тази рецепта най- я обичам с пилешко месце:
Значи пилешкото (каквото и да е) го накисваш малко в бяло вино, соев сос и черен пипер. След това нарязваш на едро лук (или може и с чесън, също става много добре), зелен фасул (от замразените), картофки на колелца, отгоре масълце. Може малко да разбъркаш всичко това и го печеш поне 2-3 часа с похлупак отгоре. Става супер newsm10

# 7
  • БГ - София
  • Мнения: 7 817
В йена готвя всякакво задушено, месо или зеленчуци с или без сирена.

# 8
  • София
  • Мнения: 750
Всичко, което слагаш и в обикновена тавичка!  Simple Smile

Не изчетох постингите, но набързо ти давам рецепти на последните две неща, които правих с кайма.

Торта СТЕФАНИ
(всъщност мързелив вариант на рулото)

700-800 гр. кайма се омесва като за кюфтета. Разстилаш половината на дъното на йената, настъргваш кашкавал, нареждаш разполовени твърдо сварени яйца, нарязани на кръгчета кисели краставички, мариновани гъби (може и без тях). Покриваш плътно с останалата кайма, настъргваш още кашкавал и печеш.

Нещо като Овчарски пай

Приготвяш си класическо картофено пюре с прясно мляко и запържено масло.
Запържващ каймата като за мусака с лук, подправки и малко домати.
В йена нареждаш пласт пюре, каймата и още един пласт пюре. Настъргваш кашкавал и печеш.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт