Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

при ОП

Мнения: 5 500
Та значи, имах патладжани, пиперки и морков, ходих до магазина само да ми смелят кайма за да зарадвам мъжо с месна гозба Mr. Green
Издълбах срязани по дължина патладжани и ги оставих да се оцедят посолени. Нарязах на полумесеци лук, на едро пиперките, на ситно моркова, издълбаното от патладжаните и ги задуших в зехти, сол и малко вода. Лука и пипера трябва да преобладават, не мога да говоря за точни мерки, нещо от рода на 4-5 големи глави лук и 4-5 пиперки, 1 морков. Омесих каймата със сол, щото е прясна, черен пипер, червен пипер, чубрица, гюзъм и магданоз. Като се задуши горното, трябва да му се е събрало малко сосче, пуснах малките кюфтенца вътре, задуших още малко и напълних патладжаните с малко от сместа и по едно-две кюфтенца вътре, останалото около тях в тавата и запекох около 1/2 час. Поръсих с магданоз, мъжо каза, че било Божествено LaughingА, аз не издържах да не се похваля!!!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Призната кулинарна фурия си ти Афро в моите очи - поздравеления - манджичката звучи доста апетитно!
Обичам вариации на патладжанени лодчици Wink

Аз лично бих добавила малко бешамелово - сметанов сос с индийско орехче за поливка Wink
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Чудесно си го иzмислила. Smile Кажи ми, моля те, каква кайма иzполzваше?
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Браво!!!
наистина зву4и вкусно и интересно!
Ще го пробвам!
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
И на мен ми звучи мнооого вкусно!! Аз бих му добавила 1-2 скилидки чесън при задушаването и може би 1-2 настъргани домата.
А при сервирането и по една чашка варен ориз   chef
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Чудесно си го иzмислила. Smile Кажи ми, моля те, каква кайма иzполzваше?
Купувам две парчета месо - свинско и телешко, мелят ми ги в магазина, около 1/2 кг. Свински гърди без кост и телешки джолан, като цена беше около 6,00 лв. Като имаш предвид, че готова кайма 1 кг струва 4,50, представи си каква е каймата - мас и боя #2gunfire
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Призната кулинарна фурия си ти Афро в моите очи - поздравеления - манджичката звучи доста апетитно!
Обичам вариации на патладжанени лодчици Wink

Аз лично бих добавила малко бешамелово - сметанов сос с индийско орехче за поливка Wink
Мерси, Гвен Flutterтова е разделен вариант, аз за това не слагам ориз, картофи и сос WinkДругия път ще сложа индийско, дорба идея, аз и без това не правя една съща манджа два пъти, просто не мога!
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
И на мен ми звучи мнооого вкусно!! Аз бих му добавила 1-2 скилидки чесън при задушаването и може би 1-2 настъргани домата.
Мили, аз на всяко ядене почти слагам чесън, та за туй сега реших без LaughingА пък ти ако искаш домати сложи, ще стане хубаво, но аз не готвя домати по здравословни съобръжения  261uu
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Като имаш предвид, че готова кайма 1 кг струва 4,50, представи си каква е каймата - мас и боя #2gunfire
Ужас, представям си... Confused

Ще пробвам твоята рецепта непременно. Благодаря ти. Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.