Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Koh Samui

Мнения: 236
vqarno li 4e kogato se vari ne6to/primerno kartofi ili drugo/ 4e ako  se slozi sol nqama da uvrat dobre?
Цитирай

След завоя в дясно

Мнения: 824
Ами незнам вярно ли е, но аз слагам сол за да не ми се разварят картофите Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 537
vqarno li 4e kogato se vari ne6to/primerno kartofi ili drugo/ 4e ako  se slozi sol nqama da uvrat dobre?
Да,и аз така знам,затова винаги слагам солта накрая.По между другото същото нещо го знам и за доматите/дом.пюре/
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Аz пък не смятам, че е вярно. Аz варя картофите в подсолена вода и никога не съм имала проблеми. Да не би да си иzполzвала картофи, които оставят твърди при варене, нали има най раzлични видове.
Пък и по рецептите пише, че картофите се варят в подсолена вода.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
за картофите е хубаво да се сложи сол за да уврат по добре
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
а също да се варят обелени
Цитирай


Мнения: 150
Аз знам, че зеленчуците се сваряват по-бързо без сол, а на месото пък обратно - слага се сол. На ориза също се слага сол предварително.
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
това за картофките го знам от Иван Звездев,каза го в едно от предаванията си
Цитирай

Koh Samui

Мнения: 236
pitam za6toto dneska pravih ogreten i predvaritelno svarih kartofite ama ne6to ne stanaha dobre ne sa krehki kato drug put?posle gi zapekoh vuv furnata sus sireneto mlqakoto i qacata kakto si se pravi  ma ne6to kartofite ne me kefat.vuzmozno li e da e ot tova 4e ne slozih folio ot gore na tavata?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз знам, че зеленчуците се сваряват по-бързо без сол, а на месото пък обратно - слага се сол. На ориза също се слага сол предварително.

За зеленчуците за първи път чувам, но за месото съм сигурна,че със сол става по-бавно и е твърдо.
Цитирай
Аз знам за белия боб, че ако се сложи сол в началото, не може да се свари. А месото (пилешкото) го варя със сол...
Но май правилото е солта да се слага в края на готвенето - заради витамините ли, що ли...
Цитирай

out of space

Мнения: 7 339
Сол не се сляга на боба в началото, а малко преди махане на тенджерата от котлона. Знам и за черния дроб- соли се, когато вече е готов- иначе става като подметка.
Цитирай


Мнения: 150
Интересно, много спорен се оказа този въпрос, пък аз си мислех че трябва да е нещо отдавна известно.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
В колежа ни учеха че когато във водата се сложи сол, тя ври по-силно. Т.е. температурата на врене се вдига. Абе нещо от сорта беше.
Дано не съм казала някоя глупост, но наистина имаше подобно нещо в книгите, а съм го чела доста отдавна:)
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
за месото съм сигурна,че със сол става по-бавно и е твърдо.

И аз така знам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора