Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
465-479 от 1 122 отговора

Велико Търново

Мнения: 331
Tandoori, имам една голяма молба. В блога ти видях рецепта за тесто, с което си правила няколко вида сладки. Аз си го попреведох, но би ли дала линк, ако го има някъде на български.  Hug И на другите момичета също ще им хареса. Предпочитам да замеся малко повече тесто наведнъж и от него да направя няколко вида.

Валя, за коя рецепта точно говориш, пусни ми линк за да видя.  Peace
Honey Spice Christmas cookies
Цитирай


Мнения: 466
Момичета, срешнах нанякъде едни сладки с бадемов марципан, но така и не мога да ги намеря, случайно някой да се сеща или да знае рецепта, нека я даде насам, че имам един и се чудя какво да го правя.
Цитирай

София

Мнения: 2 649
Момичета, срешнах нанякъде едни сладки с бадемов марципан, но така и не мога да ги намеря, случайно някой да се сеща или да знае рецепта, нека я даде насам, че имам един и се чудя какво да го правя.
на първа страница видя ли предложенията? Те са няколко рецепти с марципан.
Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 567
stasi76 тия шоколадови бисквитки са заразни - и аз ги направих снощи - много ги одобрихме.
Цитирай


Мнения: 3 472
Сканирах няколко интересни рецепти от Кулинарен Журнал

Еленът Рудолф с фъстъчено масло http://i36.tinypic.com/akvqrs.jpg
Новогодишна елха http://i33.tinypic.com/4jqj38.jpg
Приказна медена къщичка http://i37.tinypic.com/2rpqoih.jpg + шаблон за коледната къща http://i33.tinypic.com/2jaky6x.jpg
Коледна звезда http://i33.tinypic.com/14wavxz.jpg
Немски коледна сладки с конфитюр http://i35.tinypic.com/i1eed3.jpg
Меденки с джинджифил http://i37.tinypic.com/ng3k8j.jpg
Ванилени рогчета http://i33.tinypic.com/2gvo5c6.jpg
Коледен хляб с плодове http://i34.tinypic.com/sngem8.jpg
Цитирай


Мнения: 1 236

Коледно шампанско  Very Happy

Пропорциите са по желание!

В чаша се слагат:

-изстудено шампанско
-сок от нар
-захар
-резенчета лимон
-ръбът на чашата се декорира със захар

Наздраве  Peace
Цитирай


Мнения: 103

Коледно шампанско  Very Happy

Пропорциите са по желание!

В чаша се слагат:

-изстудено шампанско
-сок от нар
-захар
-резенчета лимон
-ръбът на чашата се декорира със захар

Наздраве  Peace



Наздравееее!  newsm24
Цитирай


Мнения: 276
Усмивчице ,ето моето киселичко предложение,преписано от списание ''Кухнята ''.Това е класическа френска рецепта от областта Алзас.

    Шукрут-кисело зеле

1 средно голяма зелка,3 с.лъжици мас или 150 гр.сланина,1-2 глави лук ,300 гр.свинско месо,2-3 наденици,200 гр.бекон,150 гр.леберкез,чер пипер,бахар,2 ч.чаши бяло сухо вино.
Зелката се режи на тънки ивици.В една тенджера поставете зелето,сланината ,нарязана на филии и лука,на дребно.Задушавайте продуктите,като ги разбърквате от време на време.Добавете свинското,нарязано на големи парчета и оставете така зелето и свинското почти да се сварят.Прибавете бекона и постепенно сипвайте виното.Изсипете всичко в глинен съд.Наредете отгоре наденицата и леберкеза. newsm78.Печете 15-20 минути до зачервяване на наденичките.
 
  Ако това ястие ти харесва, с удоволствие бих ти превела и друго по темата,... но от френски сайт Embarassed
« Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 00:29 от normas »
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Валя, ето рецептата:

Коледни меденки с подправки на Тандури

1 ч.ч захар
2 яйца
1 ч.ч олио
1 ч.ч мед( трябва да е абсолютно течно, може да го разтопите малко ако е гъсто)
2 ч/л хлебна сода
2 с.л канела
1 с.л смлян карамфил
1 с.л джинджифил на прах
1 с.л индийско орехче на прах
2 с.л какао
5 ч.ч брашно ( имайте поне още една ч.ч резерва, защото ще ви трябва като разточвате сладките)



# Ако ще правите мечетата, трябват ви и бонбонки М&М за очите.
# Ако ще правите шоколадовите сърца, ще ви трябва буркан сладко, аз използвах ягодово, за слепване на бисквитите, както и 2 ч.ч. разтопен шоколад с 2 с.л олио разтворено в него.
# АКо ще правите таралежчетата, трябва ви 1/2 ч.ч шоколад и кокосови стърготини.
# Ако ще ги правите рисувани с айсинг, ще ви трябва ледена глазура.


Приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Разбийте захарта с яйцата ( да са на стайна темепература) докато станат на пяна, токава прибавете меда и олиото.
- В отделна купа смесете ( като пресеете) 5 чаши брашно, хлебната сода, какаото и подправките.
- Смесете течните съставки със сухите малко по малко, като замесите тесто, трябва да е меко, но да не лепне по ръцете ви. Имайте предвид, че този вид сладки по принцип са малко лепкави, така че ако можете да разточите пласт тесто в/у поръсен с брашно плот, значи няма нужда да добавяте допълнително брашно в сместа.
- Изрежете в каквато форма желаете и сложете в/у пергаментова хартия за печене. Сладките да са поне на 2 см разстояние една от друга, за да не залепнат, защото се надуват.  
- Печете на 180 градуса около 20 мин, извадете ги от фурната и ги оставете 2 мин да починат в тавата След това с помощта на шпатула ги поставете в/у решетка да изстинат. Когато са абсолютно студено може да ги декорирате по желания от вас начин.

* Много важна забележка*- Имайте предвид, че веднага след печене докато са още топли тези бисквити са меки, но след това стават много, много твърди. След като ги декорирате, сложете ги в кутия за бисквити или ги покрите найлоново фолио в чиния, оставете ги така и след няколко дни ще почнат да омекват. Аз съм установила, че колкото повече престояват, толкова по-добре стават!

Ето линк към оригиналната рецепта със снимки:
http://food.anniesartbook.com/2008/12/honey-spice-christmas-cookies.html
« Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 02:40 от Tandoori »
Цитирай

Бронкс, София

Мнения: 132
Здравейте отново. Аз вчера бърках курабийки скъсметчета. Коледното настроение звесрки ме е обладало  Rolling Eyes.
Вижте какво ми се получи


Въпреки, че бях постнала рецептата тука, ето я и на БГ:
    * 2 супени лъжици краве масло
    * 1/4 ч. ч. пудра захар
    * 1 белтък
    * 2 ванилийки на прах или една капсула ванилова есенция
    * щипка сол
    * 1/4 ч. ч. брашно

Разстопеното кравето масло се разбива с пудрата захар до хомогенна смес. Добавят се белтъците и разбиването продължава. Прибавят се ванилийките, солта и брашното. Получава се сравнително рядка смес, която аз оставих да се постегне на хладно. Загрява се фурната около 190 / 200 градуса. В намаслена тефлонова тава, с чаена лъжичка се поставя от сместа и се оформят кръгчета с диаметър около 7 - 8 см, на разстояние едно от друго около 10 см. Пекат се до зачервяване на краищата им или около 3 мин. Най -  добре е да се пекат по 2 -3 на веднъж. Вадят се докато са още горещи. Във всяка се поставя късметче и краищата се залепват един за друг така, че да се образува полумесец. Върху ръбчето на купичка, полумесеца се прегъва лекичко на 2. Всичко това трябва да стане докато са топли курабийките, за да може да се обработи тестото. Оставят се върху решетка да изстинат.  От посочената доза се получават 12 - 14 курабийки.

Сега продължавам да майсторя други!  #Crazy
« Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 11:30 от Anuck »
Цитирай

на кого му пука...

Мнения: 415
Ето една рецепта и от мен Peace
              Коледни сладки
                   Продукти:
600 гр. брашно             300 гр. орехи
400 гр. масло                    3 яйца
400 гр. захар                 1 пак.канела на прах
 
              Начин на приготвяне:
Маслото,леко загрято на водна баня ,
се разбърква добре и към него се прибавят захарта,
орехите,яйцата и канелата.
След това се добавя брашното.
Сместа се прави на топка и се оставя на
 хладно място за цяла нощ.
На следващия ден тестото се
разстила с дебелина около 1 см.
и се правят фигурки с формички.
(Може и с чаша.)
Сладките се намазват с масло и
се слагат да се пекат за ОКОЛО 10 мин. на 210 градуса
 (не повече от 12 мин.)
 
За украсата -само фантазия. Love
Тези сладки са много подходящи,ако си имате малки помощници... Blush
 
Ако някой си познае рецептата- извинявам се,
но не си спомням от къде съм я взела. Embarassed


Ето и как изглеждат.
Днес ги правихме  chef
http://meca.snimka.bg/family/kuhnya.429888.15703523
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Искам също да ви предложа и още 2 вида сладки без печене,което ги прави неотнемащи много време за приготвяне,лесни,но пък ужасно вкусни,дано ви харесат.
Топчета с маскaрпоне
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg7768375#msg7768375
шоколадови трюфели с ментова есенция
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg9723957#msg9723957
 А това са мъфини с мандарини,точно с вкус на коледа(поне на мен мандарините ми напомнят за коледа когато бях малка).
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg9950435#msg9950435
А тези слънчогледови сладки са една импровизация,която се получи доста вкусна,и я препоръчвам.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg10132853#msg10132853
Цитирай

София

Мнения: 166
Ех, че много се изписало по тази тема. Hug

Днес бяхме в Метро и си купих това:



Страшно съм щастлива и така полека се подготвям с основните продукти за сладките /ама с наааай - основните, защото още не съм решила от кои ще правя/
Цитирай

София

Мнения: 946
V_M - колко струва в метро готовата белтъчна глазура?
Цитирай


Мнения: 577
Ама това не  е ли сладкарски  боички?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
465-479 от 1 122 отговора