Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 септ. 2005, 19:38 ч.

А от къде да намеря рецепта за толумбички????

  • 1 971
  • 6
  •   1
Отговори
Здр, напоследък съм малко заета и нямам време да се ровя кой знае колко из форума, затова ви моля да ми предоставите линк или може и направо рецепта за толумбички (тиквени опашки). Предварително Ви благодаря! чао, мацета и само усмивки

# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Толумбички/изпитана и добра рецепта Laughing/
200 гр. брашно
250 мл вода
щипка сол
лимонена киселина /лимонтозу/-1/2 л.чаена
4 яйца
1/2 пак. масло
Водата завира и последователно се прибавят маслото , солта и лим. киселина. След като се е стопило маслото се изсипва брашното и се бърка за да се получи гладка смес , снема се от котлона . Като изстине се прибавят 1 по 1 яйцата и се бърка постоянно , ако са големи яйцата може да са 3 на брой . За готовността на тестото се разбира , когато видиш , че се отлепя от стените на съда в който го бъркаш , тогава не е нужно друго яйце . С шприц се оформят малки "гъсенички"и се пускат в нагорещено олио , пържат се до зачервяване . Изстинали напълно се заливат с горещ сироп 1ч.ч. захар + 1 ч.ч. вода + 1 ванилия.

# 2
  • USA
  • Мнения: 62
 Moiata recepta e:

*** 250 gr. izvara
*** 5 sypeni lajici olio
*** 1 sypena lajica soda za xliab, izgasena c ocet
*** 1-2 kapki limonov sok
*** 1 1/2 chaena chasha brashno
   Mesi se testo.Parjat se v mnogo olio do poiaviavaneto na orangevo -zlatist cviat.

 Sirop:
*** 2 chaeni chashi zaxar
*** 2 chaeni chashi boda
*** 1 vanilia ili dryga esencia po jelanie
Siropa se vari.Triavba da zavri i malko da se sgasti. Zalivat se s gorestia sirop.


   

# 3
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
Ето още един вариант за ТОЛУМБИЧКИ

За тестото: 300 мл вода, 300 г брашно, 4 бучки захар, 4 яйца, 1 супена лъжица краве масло. За сиропа: 220 г захар, 300 мл вода, 2 праха ванилия.

начин на приготвяне  на тестото: Водата се слага да заври. Прибавят се мазнината и захарта. След като заври отново, се изсипва брашното и се бърка, докато започне да се отделя от съда (да стане гъста смес). Оставя се да изстине и се слагат едно по едно яйцата. В дълбок съд се сгорещява много олио. С голям шприц се шприцоват направо във врящото масло толумбите, С изваждането се потопяват в сироп и веднага се вадят с решетъчна лъжица. На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. Прибавя се ванилията.

# 4
Благодаря Ви много, ей сега бягам към кухнята и ще ви почерпя и вас Simple Smile hahaha Joy Outta Joint Outta Joint Outta Joint

# 5
  • София
  • Мнения: 6 098
Благодаря Ви много, ей сега бягам към кухнята и ще ви почерпя и вас Simple Smile hahaha Joy Outta Joint Outta Joint Outta Joint

Айде дееее, къде са толумбичкитеее newsm22

# 6
Благодаря Ви много, ей сега бягам към кухнята и ще ви почерпя и вас Simple Smile hahaha Joy Outta Joint Outta Joint Outta Joint

Айде дееее, къде са толумбичкитеее newsm22
Още ги бъркам

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт