Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здр, напоследък съм малко заета и нямам време да се ровя кой знае колко из форума, затова ви моля да ми предоставите линк или може и направо рецепта за толумбички (тиквени опашки). Предварително Ви благодаря! чао, мацета и само усмивки
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Толумбички/изпитана и добра рецепта Laughing/
200 гр. брашно
250 мл вода
щипка сол
лимонена киселина /лимонтозу/-1/2 л.чаена
4 яйца
1/2 пак. масло
Водата завира и последователно се прибавят маслото , солта и лим. киселина. След като се е стопило маслото се изсипва брашното и се бърка за да се получи гладка смес , снема се от котлона . Като изстине се прибавят 1 по 1 яйцата и се бърка постоянно , ако са големи яйцата може да са 3 на брой . За готовността на тестото се разбира , когато видиш , че се отлепя от стените на съда в който го бъркаш , тогава не е нужно друго яйце . С шприц се оформят малки "гъсенички"и се пускат в нагорещено олио , пържат се до зачервяване . Изстинали напълно се заливат с горещ сироп 1ч.ч. захар + 1 ч.ч. вода + 1 ванилия.
Цитирай

USA

Мнения: 62
 Moiata recepta e:

*** 250 gr. izvara
*** 5 sypeni lajici olio
*** 1 sypena lajica soda za xliab, izgasena c ocet
*** 1-2 kapki limonov sok
*** 1 1/2 chaena chasha brashno
   Mesi se testo.Parjat se v mnogo olio do poiaviavaneto na orangevo -zlatist cviat.

 Sirop:
*** 2 chaeni chashi zaxar
*** 2 chaeni chashi boda
*** 1 vanilia ili dryga esencia po jelanie
Siropa se vari.Triavba da zavri i malko da se sgasti. Zalivat se s gorestia sirop.


   
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
Ето още един вариант за ТОЛУМБИЧКИ

За тестото: 300 мл вода, 300 г брашно, 4 бучки захар, 4 яйца, 1 супена лъжица краве масло. За сиропа: 220 г захар, 300 мл вода, 2 праха ванилия.

начин на приготвяне  на тестото: Водата се слага да заври. Прибавят се мазнината и захарта. След като заври отново, се изсипва брашното и се бърка, докато започне да се отделя от съда (да стане гъста смес). Оставя се да изстине и се слагат едно по едно яйцата. В дълбок съд се сгорещява много олио. С голям шприц се шприцоват направо във врящото масло толумбите, С изваждането се потопяват в сироп и веднага се вадят с решетъчна лъжица. На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. Прибавя се ванилията.
Цитирай
Благодаря Ви много, ей сега бягам към кухнята и ще ви почерпя и вас Smile hahaha 35 Outta Joint Outta Joint Outta Joint
Цитирай

София

Мнения: 6 098
Благодаря Ви много, ей сега бягам към кухнята и ще ви почерпя и вас Smile hahaha 35 Outta Joint Outta Joint Outta Joint

Айде дееее, къде са толумбичкитеее newsm22
Цитирай
Благодаря Ви много, ей сега бягам към кухнята и ще ви почерпя и вас Smile hahaha 35 Outta Joint Outta Joint Outta Joint

Айде дееее, къде са толумбичкитеее newsm22
Още ги бъркам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.