Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора
Здравейте мами! Незнам дали давате на бебчовците си каша от Елда? Майака ми е рускиня и в Русия тази каша (гречка) е много разпространена и е на почит. Като цяло е много полезна (поне това което прочетох и на руски и на български). Ние сега стигнахме до кашите в захранването и искам да попитам дали някоя мама е правила домашна каша от елда? Прочетох в рецептите, че първо се смила на брашно, а после се вари на каша, въпроса ми е не мога ли да я сваря с малко вода, да пасирам и да добавя АМ?  newsm78
Цитирай


Не виждам причина да не може, като после би могло да се добави кърма или АМ  Peace
Цитирай


Първо сред нас (майките , придържащи се към най-новите тенденции) елдата също е доста популярна като каша...и второ -да, правим и домашна и даваме купешка. Домашна правих от семена-кафяви....сварени и пасирани в началото
Цитирай


Можеш,но по първия начин (изсушена и смляна на брашно) ще стане по-гладка.
Цитирай


Има готови смлени...защо ще си играеш да мелиш Rolling Eyes
Аз съм купувала безмлечна каша елда, и съм я правила с кърма, кърма и плод..варианти има Peace
Но не съм я варила..то просто няма нужда-добавяш АМ/кърма и готово Wink
Цитирай


Давала съм само домашни каши от всички зърнени култури, които съм въвеждала.Първоначално мелех брашно по технологията описана тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Ако не ти се занимава, продава се и брашно от елда в магазините за здравословни храни.
Пасираните зърна са за по-големи дечица над 8 месеца.
Сама прецени кое да избереш и кое е по-вкусно-топла домашна каша или нещо, което е било обработено преди неизвестно време, изсушено и което само трябва да разредиш с вода. Разликата за мен е като между мляко на прах и течно мляко, нескафе и кафе в джезве  Peace
Цитирай


Купувала съм готово башно от елда и съм варила каша, синът ми много я харесваше. Ще взема да го пробвам пак, макарч е от едногодишен е на обща храна.
Цитирай


аз правя редовно и то внесена от Русия гречка,сварявам я малко повечко от обикновено и след това пасирам  Peace става идеално гладка,давам и със зеленчуци и с плодове  Peace
имам и на брашно елда и разликата е че тази на брашно трябва да я смеся с кърма и вода и тогава да прибавям зеленчуци или плодове,а другата директно я смилам  Peace
а аз редовно си хапвам за следобедна закуска с плодове  Mr. Green
Цитирай


моята дъщеря инстантни каши не ядеше и по тази причина аз и варях и пасирах овесени ядки, едла, просо и т.н.Даже е по-здравословно така. Peace Само е добре предварително да се накисне за няколко часа, за да се усвоят по-добре полезните вещества и после вариш. Аз мляко не съм добавяла а плодово пюре или пасиран банан, а по-нататъка и извара. Даже мисля и за сина ми да процедирам по същия начин, а да не купувам.
Цитирай


да, аз правих преди малко и я бях накиснала от вчера късно вечерта и като станах тая сутрин се оказа,че семаната така са се накиснали,че са меки като сварени...после я варих много малко и др. път съм правила, но не съм киснала толкова.
Цитирай


Лепне ли като се пасира?
Цитирай


Аз дори тази сутрин правих каша от елда за закуска PeaceПродават готово елдено брашно от БИО производство,което е идеално.Така или иначе предполагам и елдата на зърна я купуваш и после я мелиш.Няма смисъл.Купи си брашното от елда и с него прави кашите.Иначе бебешките каши не съм им фен MadВинаги имат нещо добавено #Cussing out,колкото и да са хубави и безмлечни и ала бала...
Цитирай


Лепне ли като се пасира?
ако сложиш водичка, особенно аз слагам повече вода-не...тя е като ориза
Цитирай


Аз пък само веднъж съм давала на Хип, Хриса не беше много очарована, да не кажа хич,но съм чувала че е доста полезна наистина
Цитирай


1-13 от 13 отговора