Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора


Мнения: 124
Здравейте ,
Предварително се извинявам, ако подобна тема е била скоро дискутирана.
Няма да навлизам в подробности .Накратко заради много продължителна кашлица(почти месец вече ) направихме кръвни излседвания и личната твърди ,че нивото ни на левкоцити е завишено.Заради това тя иска да проведем антибиотично лечение ThinkingТе са 12,5 и според това ,което прочетох в предишните теми си е съвсем в норма.
Единственото ,което не мога да разбера е какво означава ЕДТА Кръв 2 мл. Аз не знам колко кръв са и взели.Тоест бих искала да разбера има ли други референтни стойности ,например при 1 мл. кръв  newsm78
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 240
Само кръвни изследвания ли направихте?
Снимка на бял дроб не ви ли пусна?
Цитирай


Мнения: 1 385
Смени си личната лекарка.Ако е учила малко повечко, щеше да знае ,че на деца до 4 години нормата за левкоцити е до 14. Такова изписване на антибиотик без да се замисли дори пък е напрово ........ужас.
Цитирай

В края на коридора

Мнения: 564
Тя колко иска да са левкоцитите тази лична лекарка след 1 месец кашлица??? Антибиотик да се изписва за това просто е абсурдно.
Етилендиаминтетраоцетна киселина (ЕДТА) - използва се за консервант на кръвта, предпазва я да не се съсири. Няма отношение към стойността на левкоцитите.
Цитирай


Мнения: 124
Много ви благодаря ,особено за пояснението на ЕДТА.
Не се е налагало да се прави снимка на бял дроб защото гърдите са абсолютно чисти.
Личната се съмнява за някаква бактерия ,която не е била могла да бъде изолирана (взехме носен секрет ,който не показа нищо ),заради ползване на капки за нос 24 ч. преди това.Осен това аз и капя клеева тинктура с физиологичен р-р.
Аз разбира се съм напълно против АБ особено в нашия случай ,но оставам изумена как един лекар ще сметне тези левкоцити за високи  Shocked
Цитирай

Бургас

Мнения: 7 642
Не е само твоя лекар така за съжаление.  И моята при ниво 14 левкоцита ме панираше...........и продължава да си е така. Sad
Цитирай


Мнения: 120
Всяко повишено ниво на левкоцитите си има причина.Те се състоят от лимфоцити,гранулоцити и моноцити.По правило когато са повишени лимфоцитите се говори за вирусна инфекция,а когато са по-високи гранулоцитите е бактериална инфекция и антибиотика би помогнал.Преди 2 години синът ми беше с левкоцити 13,с преобладаващи лимфоцити и личната ни успокои,че са в норма-оказа се много сериозно хематологично заболяване.Лечението на това заболяване е най-успешно в началният стадий,а ние малко закъсняхме.Слава богу детето е добре,но можеше да стане и най-лошото,така че обръщайте внимание на тези неща.
Цитирай


Мнения: 1 764
Днес взехме профилактичните изследвания на сина ми за ясла. Левкоцитите му са 12.3 при горна граница  за мъже 10.5 ( за деца не пише реф.стойности). Нашата лекарка я нямаше, според заместничката и всичко е наред, лекото повишение можело да се дължи на растеж на зъби и не е повод за притеснение.
Цитирай


Мнения: 8
Днес взехме профилактичните изследвания на сина ми за ясла. Левкоцитите му са 12.3 при горна граница  за мъже 10.5 ( за деца не пише реф.стойности). Нашата лекарка я нямаше, според заместничката и всичко е наред, лекото повишение можело да се дължи на растеж на зъби и не е повод за притеснение.
allex po gore vi e napisala objasnenie za WBC mnogo jasno poslu6aite zenata.A referentnite stoinosti na deca za WBC sa  4.0-10.0   koeto zna4i 4e imate povod da se pritesnjavate , no e mnogo vazno saotno6enieto na   Lymph   Mid    i   na  Gran    v  kravta
Цитирай

София / Пловдив

Мнения: 8 041
Днес взехме профилактичните изследвания на сина ми за ясла. Левкоцитите му са 12.3 при горна граница  за мъже 10.5 ( за деца не пише реф.стойности). Нашата лекарка я нямаше, според заместничката и всичко е наред, лекото повишение можело да се дължи на растеж на зъби и не е повод за притеснение.

Ама това НЕ са повишени стойности.
Ей, тези лекари...

Ето референтните граници за децата, на някого може да са полезни:

Левкоцити: G/L
< 24 ч. 9.5 - 34
1 ден - 1 седмица 5.0 - 25
1 седмица - 1 месец 5.0 - 20
1 - 3 месеци 5.5 - 18
3 месеци - 2 години 6.0 - 17
2 - 4 години 5.5 - 15
4 - 6 години 5.0 - 14
6 - 14 години 4.5 - 13
> 14 години 4.0 - 11
Цитирай


Мнения: 120
Днес взехме профилактичните изследвания на сина ми за ясла. Левкоцитите му са 12.3 при горна граница  за мъже 10.5 ( за деца не пише реф.стойности). Нашата лекарка я нямаше, според заместничката и всичко е наред, лекото повишение можело да се дължи на растеж на зъби и не е повод за притеснение.
allex po gore vi e napisala objasnenie za WBC mnogo jasno poslu6aite zenata.A referentnite stoinosti na deca za WBC sa  4.0-10.0   koeto zna4i 4e imate povod da se pritesnjavate , no e mnogo vazno saotno6enieto na   Lymph   Mid    i   na  Gran    v  kravta
Това правило ми е казано от една от най-добрите хематоложки в БГ,една поправка не съм жена,а мъж.Много е важно да се гледа съотношение гранулоцити-лимфоцити.Левкоцити над 10 не са безопасни,при 13 левкоцити на синът ми откриха левкемия,когато беше на 3 годинки.Не че всяко повишение е опасно и значи тежко заболяване,но не успокоявайте никого,че при високи левкоцити няма страшно.По-добре да се направят излишни изследвания отколкото едно заболяване да се открие много късно и лечението да не е успешно.
Цитирай


Мнения: 8
Днес взехме профилактичните изследвания на сина ми за ясла. Левкоцитите му са 12.3 при горна граница  за мъже 10.5 ( за деца не пише реф.стойности). Нашата лекарка я нямаше, според заместничката и всичко е наред, лекото повишение можело да се дължи на растеж на зъби и не е повод за притеснение.
allex po gore vi e napisala objasnenie za WBC mnogo jasno poslu6aite zenata.A referentnite stoinosti na deca za WBC sa  4.0-10.0   koeto zna4i 4e imate povod da se pritesnjavate , no e mnogo vazno saotno6enieto na   Lymph   Mid    i   na  Gran    v  kravta
Това правило ми е казано от една от най-добрите хематоложки в БГ,една поправка не съм жена,а мъж.Много е важно да се гледа съотношение гранулоцити-лимфоцити.Левкоцити над 10 не са безопасни,при 13 левкоцити на синът ми откриха левкемия,когато беше на 3 годинки.Не че всяко повишение е опасно и значи тежко заболяване,но не успокоявайте никого,че при високи левкоцити няма страшно.По-добре да се направят излишни изследвания отколкото едно заболяване да се открие много късно и лечението да не е успешно.
Всяко повишено ниво на левкоцитите си има причина.Те се състоят от лимфоцити,гранулоцити и моноцити.По правило когато са повишени лимфоцитите се говори за вирусна инфекция,а когато са по-високи гранулоцитите е бактериална инфекция и антибиотика би помогнал.Преди 2 години синът ми беше с левкоцити 13,с преобладаващи лимфоцити и личната ни успокои,че са в норма-оказа се много сериозно хематологично заболяване.Лечението на това заболяване е най-успешно в началният стадий,а ние малко закъсняхме.Слава богу детето е добре,но можеше да стане и най-лошото,така че обръщайте внимание на тези неща.
DA no ne moze vseki edin pacient da se izsledva ot levkemia kogato pozelae.V krain SMETKA NALI ZA TOVA SA LI4NITE LEKARI.I NE PANIRAITE MAIKITE TAKA .DA VIE ZIVO I ZDRAVO DETENCETO NE E LESNO TOVA PREZ KOETO MINAVATE NO NE PLA6ETE MAIKITE
Цитирай


Мнения: 120
Аз не плаша майките,само искам да кажа да не пренебрегват подобни резултати,както ние ги пренебрегнахме.А изследванието за левкемия е едно просто диференциално броене,което се прави във всяка лаборатория и по принцип всеки кадърен лекар го пуска заедно с кръвната картина.
Цитирай

Варна

Мнения: 541
нашите изследвания на почти 7 мес са:
wbc 11
lym 8.2
mid 0.6
gran 2.1

как да ги тълкувам?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора