Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

USA / София

Мнения: 940
Не ми се смейте но мене хич ме няма в готвенето Embarassed , нещо ми се доядоха принцеси и не знам от къде да почна ,ако е възможно някой да ми напише ама подробна рецепта -каква кайма ,какво съотношение да се бъркат подравките и т..н  и кой хляб  най добре се изпича във фурната и на какви градуси.
Много благодаря Love
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Здравей Smile И на мен това ми е една от любимите храни Smile ще се опитам да обясня, макар че все на око ги правя Smile

Хляб
Аз лично ползвам бял резина (квадратния, нарязан хляб). Ползвала съм също и заводки хляб и стават чудесни, но просто в къщи по често имам резина.
На мен ми харесват само с бял хляб, другите нещо ми променят вкуса, но ако искаш можеш да пробваш.

Кайма
Аз ползвам само кайма на "Тандем", но мисля че също това не е от съществено значение, може всяка друга кайма която по принцип имаш в магазина от който пазаруваш Smile все едно, едно време имаше избор на кайми Wink
За 5-6 принцеси ти стигат 250 гр. кайма, но като ги направиш веднъж сама ще прецениш колко ще ти трябва за другия път. Всичко зависи от това колко дебело харесваш да са намазани с кайма принцесите Smile

Приготвяне
Провери каймата дали е солена, ако не е посоли я на вкус.
Смеси 1 яйце с каймата. По желание можеш да добавиш чубрица или някаква друга подправка (черен пипер, подправка за кайма). Аз лично не добавям подправки, защото така ги харесват повече в къщи Smile
Намажи филийките със сместа, Около1/2 см дебелина е напълно достатъчно според мен, че може и по-тънко да е  newsm78

Изпичане
Печеш на силна фурна 250С, като слагаш тавата на средната решеткавъв фурната. Кога са изпечени проверяваш на вид - трябва да се зачерви каймата. Не мога да ти дам време, защото никога не съм го засичала.
Тавата няма нужда от никакво намазване. Няма как да залепнат принцесите.

Дано съм ти била полезна! Сподели ако ги напрвиш по моя начин станали ли са Smile
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз не слагам яйце в каймата , но пък настъргвам кашкавал. Освен това децата ги харесват и намазани с готово , сурово кебапче - има си всички подправки. Филията я намазвам преди това с масло или маргарин smile3521
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Всеки ден правя по около 50 принцеси та тая тема ми е до болка позната:)

Продукти за около 6-8 филии:
Кайма 250 гр.
2 яйца
150 гр. кашкавал
сол, черен пипер, чубрица

Приготовление:
Мажеш на филия и печеш.

Цитирай

USA / София

Мнения: 940
Ей страшни сте ,днес мисля да си направя и задължително ще рапортувам

exxo..специално благодаря за подробното обяснение  Love

nestinarka...за готовото кебабче добре ми звучи ама нали съм в америчко та няма как  Thinking

Mamica ...50 принцеси на ден ??!! е ти си ветеран ,спор няма  Very Happy
Цитирай


Мнения: 772
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
Точно затова се слага яйце и кашкавал.
Цитирай


Мнения: 772
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
Точно затова се слага яйце и кашкавал.

Яйце не слагаме. По-икономично ги правим и пак не се свиват де. Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
Точно затова се слага яйце и кашкавал.

аз никога не слагам яйце.

върху намазаните с подправена (сол, чер пипер, чубрица) кайма филийки слагам задължително по крайчетата парченца чисто масло и така каймата не се свива.

Малко преди да са станали готови ги поръсвам с настърган кашкавал
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
На 300 гр. кайма слагам 1 яйце и около 100 гр. настърган кашкавал, малко сол и подправки(напр. кимион), омесвам хубаво. Хляба по-добре да не е много мек (обикновенно като се събере повечко сух хляб го правя на принцеси, или на пържени филийки). За да не се свива, като намажеш филията, прокарваш ножа по крайчетата и, като натискаш хубаво. Запичаш във фурната, докато кашкавала се зачерви (само на горен реотан), или на сакра (даже по-хубаво стават). Аз ги ям с малко лютеница отгоре. Мммммм....  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Моите и с пресен хляб да ги правя пак не се свиват Smile
Никога не слагам масло, защото ползвам кайма смес (телешко и свинско) и ми идва малко мазничко ако намажа филията с масло.
Като казваш, че си в америчко вероятно ще ползваш телешка кайма, така че може би ще е добре да добавиш масълце Smile но, както казах, дори да не станат най-хубавите принцеси първият път, на вторият задължително ще си ги уцелила Smile
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
За целта си топвам ръката във вода и омазвам, по-скоро омокрям отгоре намазаната филия, само за влажност  chef
Цитирай


Мнения: 772
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
За целта си топвам ръката във вода и омазвам, по-скоро омокрям отгоре намазаната филия, само за влажност  chef


Аз направо слагам вода в сместа.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
И я кажете не се ли свиват като ги печете.
За целта си топвам ръката във вода и омазвам, по-скоро омокрям отгоре намазаната филия, само за влажност  chef


Аз направо слагам вода в сместа.
Това, което правя аз, в същност по-скоро служи за запечатка, отколкото за влажност. Май не съм го обяснила както трябва първия път Embarassed
Цитирай

Свищов

Мнения: 1 616
Аз пък освен яйце и подправки, слагам в сместа и малко маргарин. Прибавям и една чаена лъжичка кисело мляко - именно за да не се свива. Но установих, че и без кисело мляко не се свива. Пека на грилчето. Става страхотно, ако върху готовата филийка сложа нарязани на кръгчета домати. По същия начин правя принцеси от яйца, сирене и маргарин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора