Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 20
Мами, споделете възползвате ли се от 50 % намаление на таксата в детската градина, ако  нямате брак.
в случая при мен директорката на детската градина каза, че въпреки удостоверението за семейно положение, щом не отглеждама детето си сама, нямам право на половин такса
при вас как е??

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 3 822
Тази отстъпка е за самотни майки, а не за несключили брак двойки, правилно са ти отказали!
Аз и детскитеза 2-те си деца  не взимам , защото доходът ни реално е по-висок, въпреки, че по документи имам право на тях. Нека има повече средства за наистина нуждаещите се!

# 2
  • Мнения: 2 792
 Никога не съм търдсила, подобни преференции с мъжа ми нямаме сключен брак, но живеем заедно и не мисля, че е правилно да се възползвам от това намалеение.

  За социалните служби е също така, дори и да си самотна майка, се праща социален работник да провери, дали не живееш с бащата и ако живеете съвместно, не се отпуска търсената помощ, от графа самотна майка.

# 3
Аз си ползвах 50% те процента за яслата и не съм крила, че живеем без подпис... и детските си взимам .... защо пък не ... замиляли ли сте ако сте наистина самотна майка и трява да работите, без някой който да ви помага .... как ще намерите време да събирате всичките документи  и да висите с бебока в социалните newsm78 .... пък и с мизерните суми които дават една самотна майка не би могла да си гледа дето - факт Sad .... според мен не трябва да ти отказват #Crazy ...

# 4
  • пътя за Сърбия, леко вляво...
  • Мнения: 370
При нас в детската кухня, която е заедно с градина и ясла си пише, че се ползва намаление 50% за несключили брак, самотни родители и т.н. Аз не съм декларирала, че съм самотна родителка, декларирах, че не съм сключила брак, което си е самата истина. А документите подадохме заедно с таткото. Проблем нямаше.

# 5
А на мен нищо не ми бяха споменали в началото за такова намелиние .. знаех, че само студентките го ползват ... във форума се просветлих и попитах завждащата, тя ми каза, че няма проблеми, само бележка от общината ми искаха за семейно положение ... нищо не съм декларирала допълнително.

# 6
  • София
  • Мнения: 367
Директорката трябва да вземе предвид удостоверението от общината, а не да разсъждава с кого си гледаш детето. Искат се определени документи, ако според тях имаш право - ползваш. В крайна сметка ти се водиш самотен родител. Те майките, които са самотни, все пак някой им помага в отглеждането - баби и т.н. По тая логика и на тях трябва да откажат.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт