Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 351
Момичета, чела съм много от пусканите теми с въпроси в коя болница да родиш и кой колко е платил за раждането.
Аз съм се спряла на Св. София, но останах с впечатлението, че там не можеш да родиш освен, ако нямаш предварителна уговорка с някой доктор.
На мен ми се очертава планово секцио, което знам че се поема от здравната каса щом е по лекарско предписание. И там ли е така или задължително трябва да си платиш?
Просто останах с впечатлението, че там е като в частна клиника.
Благодаря Grinning

# 1
 • София
 • Мнения: 6 317
Аз родих по клиничната пътека без уговорка с лекар - просто отидох, когато ми изтекоха водите при дежурен екип.  Peace

# 2
 • софия
 • Мнения: 185
Можеш да родиш спокойно без избор на лекар там.Клиниката не е часна и раждането се поема от ЗК.
 Специялно за секцио преди време имаше една тема за раждане в Света София секцио без избор на лекар, потърси я доста мами бяха споделили мнения..
Към болницата има училище за родители което е безплатно и можеш да посетиш - запознават те с условиятя в болницата , разказват ти как протича раждането , какво трябва да си носиш и т.н, интересно и полезно е . Аз се ориентирах към тази болница именно благодарение на този лекция.
Не е и малък плюс че към тази лекция ти предлагат и безплатен преглед на 3д видеозон което си е жива фетална морфология която е хубаво да си направиш между 18 и 21 седмица . Тука са тел. за записване за курса: http://www.1agb.com/school.php
Успех

# 3
 • София
 • Мнения: 1 602
Момичета, чела съм много от пусканите теми с въпроси в коя болница да родиш и кой колко е платил за раждането.
Аз съм се спряла на Св. София, но останах с впечатлението, че там не можеш да родиш освен, ако нямаш предварителна уговорка с някой доктор.
На мен ми се очертава планово секцио, което знам че се поема от здравната каса щом е по лекарско предписание. И там ли е така или задължително трябва да си платиш?
Просто останах с впечатлението, че там е като в частна клиника.
Благодаря Grinning
Няма такова нещо, можеш и да не плащаш, отиваш си по здравната каса и тогава раждаш, при коийто е дежурен за деня.
Плащаш само, ако искаш да си избереш конкретен лекар. Аз направих така, но моя случай беше по-сложен. За тази болница знам, че всички са добри. Ако не са ти излишни тези пари, по-добре ги дай после за бебчо, а иди да раждаш по направление при който се падне, това е моя съвет!

# 4
 • Мнения: 20 969
може да родиш без уговорка, може дори без да се осигурена
без осигуровки и без уговорка с лекар, с престой в обикновена стая секциото излиза около 400 лв.
за другия вариант не знам

# 5
 • София
 • Мнения: 2 807
... там не можеш да родиш освен, ако нямаш предварителна уговорка с някой доктор.

Можеш, разбира се  Wink

# 6
 • София
 • Мнения: 472
Аз  родих секцио през март 2005г в тази болница без уговорки с лекар и по мое желание си платих Вип стая по 35 лв на ден( стоях 6 дни). Около 15 дни преди термин отидох в тази болница В ПРИЕМЕН КАБИНЕТ НА 2 ЕТ и носех със себе си направлението и обменната карта от личата ми гинеколожка ( която също работи по здравна каса) ,  тя беше описала мнението си за секцио( поради предишно секцио и очна операция) , както и носех мнение от очен лекар, че се налага раждане по този начин. В кабинета им казах , че нямам уговорка с лекар и искам да родя в тази болница и кога да постъпя. Те ми отговориха, че 10 дни преди термин идвам с всичките си изледвания, обменна карта, направление за раждане ,лична карта и багаж и ме приемат в отделение патологична бременност, къдете ми се правят изследвания за раждането ( 1 ден) и ми се насрочва дата и екип за секцио. Така и стана , постъпих в понеделник и във вторник сутринта родих при дежурен екип. Бях страшно доволна от отношението и от професионализма на екипа ( д-р Рени Ковачеваи екип). Не виждах по различно отношение към мен. Избрах Вип стая за 2 жени и останах доволна и от обстановката и от грижите и най-вече от това,че близките ми можеха да  идват при мен по-всяко време и да стоят колкото пожелаят.  Имах нужда от това особено в този момент. Доволна съм от тази болница и от раждането и престоя там. Дано съм ти била полезна!

# 7
 • Мнения: 4 351
Аз  родих секцио през март 2005г в тази болница без уговорки с лекар

Много благодаря за изчерпателната информация, както и на всички други момичета за отговорите им. Определено ще са ми от полза. Hug

# 8
 • гр София-центъра-Лъвов мост
 • Мнения: 527
Аз родих също там преди 21 дена по нормален път прекрасно момиченце .Приеха ме на 7 ден след термина и на другия ден следобяд родих при дежурния екип мисля че беше Ковачева и акушерката беше мисля че Ани.Една руса мадама с къса коса а лекарката с дълга под ушите мисля.Момичето в съседната родилна зала си беше платила при същата лекарка 500 лева и отношението към мене беше същото както към момичето дето си е платила.Аз лично не те съветвам за вип стая.

# 9
 • София
 • Мнения: 816
Мама Роси, защо не съветваш за Вип стая, ако мога да попитам и аз в този постинг?
И аз там ще раждам, без уговорка и то доста скоро! Моля те сподели още малко! Praynig

# 10
 • София
 • Мнения: 472
Ако имате възможност си вземете ВИП стая. Това ,че  разполагах със баня и тоалетна в много добри условия близо до мен е особенои важно. Това ,че можеш да виждаш съпруга си и семейството ( майка ми и баща ми и по-голямото ми детенце) , когато искам и да стоят при мен колкото е необходимо , а не от 14-16 ч и да стоя навън( особено ,ч е не можеш). Незнам ,как  е в обокновенните стаи , но вниманието към мен беше на ниво от всякъде ( било за чиста пижама , белъо, лиглини , проблем с гърдите , главоболие и т.н неприятни неща-  персонала веднага откликваше). И най важното ,че всеки ден идваше лично в стаята  педиатър и ни осведомяваше за състоянието на бебчета, а не да ходя и да вися пред кабинет и да чакам някой да е на кеф за да ми каже как ми е детенцето!!!
 Преценете си , но за мен си стува да си платиш , за спокойствие , грижи ,уют ( доколко може да има такъв в една болница) !!!

# 11
 • София
 • Мнения: 816
Единичната стая ми се вижда доста скъпичка Sad и евентуално двойната Вип бих могла да си позволя... но тук идва въпросът - ако нямаш уговорка с лекар дали пак биха ти предоставили Вип стая или не? newsm78
Това което ме притеснява в двойната Вип е че и при другата родилка ще идват посетители, а ако ти в този момент искаш да спиш или да си почиваш или нещо си там и се разхождаш гол... някак си не върви - не е удобно, нали така или бъркам?
За това ми се струва направо излишно за три дена да престоявам във Вип стая ( освен ако не е единична, за която вече писах...)!
А в останалите нормални стаи бебетата при майките ли си стоят също или не? и пускат ли изобщо роднини (  да видят и бебето) по стаите или трябва само в коридора да се срещаме?
Мерси за предварително  bouquet

# 12
 • София
 • Мнения: 1 602
За стаите .......

Обикновена стая - няколко жени, ползва се тоалетната и банята на етажа, срещи с роднини не се допускат в стаята, не знам как стои въпроса с бебетата, т.е. дали през деня и през нощта може да стоят в стаята при майките.

Двойна ВИП (30 или 35 лв.,не съм сигурна кое от двете), 2 жени, баня и тоалетна на 2 стаи (т.е. 4 жени я ползват), срещите с роднини са в стаята, но само в рамките на времето за свиждане (за да не се пречи на другата жена да си почива по друго време), бебетата стоят при майките си (през нощта могат да се дават в детското отделение за да си почиват майките). Хладилник и телевизор.

Единична ВИП (70 лв. по мове време), 1 жена, самостоятелна баня и тоалетна, бебето стои при майката (през нощта по ваше желание може и в детското отделение). Посещение в стаята по всяко време (нерегламентирано, но не правят забележка, защото не пречите на никого). Хладилник и телевизор.
Аз ползвах такава защото бях секцио и самостоятелната и в непосредствена близост тоалетна и баня ми бяха много необходими, а и татето сам си е шеф и стоеше през повечето време при нас, близките роднини също идваха да ни видят във време, когато на тях им е удобно.

ВИП стая може да ползвате дори да нямате уговорка с лекар. 

Надвам се, че бях изчерпателна. Ако ви интересува още нещо, питайте.

# 13
въпрос за обикновените стаи, които ползват обща тоалетна на етаж - колко жени се събират на тоалетна по този начин? аз бях на училището им миналия петък и казаха, че тоалетната била на 2 стаи, само банята обща за етажа. колко легла е цялото отделение и каква е истината за тоалетните? аз като нераждала да попитам - има ли някакво значение каква е тоалетната/банята или си толкова скапан, че за три дни не ти пука какви са условията. аз съм страшно гнуслива и за мен е важно, но една съседка твърди, че това е последното нещо, за което се сещаш. раждалите какво ще кажат?

# 14
 • гр София-центъра-Лъвов мост
 • Мнения: 527
За всички и най вече за dorotea,manuela.Аз не бях във Вип стая защото не видях смисъл,бях в обикновенна.Приехаме за задържане на плода на 6 етаж.В стаята бяхме 6 жени със хладилник и баня с тоалетна която ползвахме още една стая с три легла.Всеки ден по два пъти миеха стаята и тоалетната.Редувахме се  за банята.Почти не съм чакала като реша да ползвам банята.След като родих ме качиха на третия етаж че бяха свършили стайте на втория етаж.На втория етаж разбрах че имат баня и тоалетна както на 6 етаж за две стай.П03 до 6 легла са на втория.Децата са при тебе но нощо време за в родилното отделениерпонеже сутрин им правеха някакви изледвания.В 6.30 беше първото кърмене,след това в 10 ,в 12 ти даваха сведение за детенце.В 13 беше следващото и т.н.Роднините можеха да виждат бебо само от 16-18 часа независимо на кой етаж си и да влязат в стаята ти ако пожелаятСменяха ни нощниците всеки ден както и чаршафите ако си ги изцапал ако не на два дена.ХИгиената беше супер,но ако си мислиш че и там няма хлебарки лъжете се.Единствено в родилна зала нямах време да видя но после като бях пред нея не видяхПрез останалото време се виждах само аз с роднините в двора.Ще дам още малко съвет.Вземете си момичета връхна дреха.Не ви съветвам за Вип стая.Ако сте на втория етаж ще сте с още малко повече жени.Така ще си обменяте опит.Вероятността да попаднеш с ромка в стая е нищожен но го има този варян.В краен случай.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт