Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Искам да помоля,ако някой знае ЛЕСНИ рецепти за някакви десерти,било то кремове,или сладкиши с алкохол да ги сподели.А най-много обичам ром.Толкова е ароматен!

Надявам се да можете да ми помогнете! Love

И случайно ако някой знае как се прави крем МИЛЕНА,който е с кисело мялко май,или други кремове,може и без алкохол,че нещо ми се приядоха покрай пускането на тази тема  Embarassed
« Последна редакция: сб, 17 сеп 2005, 23:28 от БУБА »
Цитирай

Burgas

Мнения: 7 186
Ето една тема за крем "Милена". И аз съм му хвърлила око, добре че ме подсети, ще взема да си го направя тези дни. Smile
Уф, прияде ми се... Tired


Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Какаови топ4ета

Продукти: 250 гр какао, 250 гр пудра захар, 100 гр масло, 2 с.л. ром, 1 ч.ч смлени орехи.
Вси4ки продукти се смесват в еднородна смес, от която се оформят топ4ета или шприцоват рози4ки. Топ4етата могат да се овалят в орехи.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Орехови таралеж4ета - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=38679.msg730820#msg730820
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Миди4ки - виненки

Продукти: 1 ч.ч. бяло вино, 2 ч. ч. мас, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, щипка сол, 1 амонячна сода, брашно - колкото поеме, сладко, орехи.
Замесва се тесто. Разто4ва се кора и с 4аша се изрязват кръг4ета. На всяко кръг4е се слага малко сладко и орех4е и се притиска /като миди4ка/. Пекат се в намаслена тава. Топли се поръсват с пудра захар.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Портокалов сладкиш със сироп

ПРОДУКТИ: 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. сок от портокал, 5 яйца, 2 ч.ч. брашно,
125 грама масло, 2 с.л. ром, 1 с.л. ванилия, 2 с.л. лимонова кора
1 ч.л. бакпулвер
Разбъркайте с миксер маслото и три четвърти от захарта. Прибавете яйцата, брашното и бакпулвера. Бъркайте, докато се получи гладка смес. Добавете настърганата лимонова кора, ванилията и половината от портокаловия сок и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете сместа в предварително намазана с малко олио и поръсена с брашно форма и печете 45-50 мин. Оставете да се охлади 5 мин. на стайна температура.
Смесете добре останалите портокалов сок и захар с рома. Надупчете целия сладкиш до дъното на формата със клечка за зъби, излейте сиропа отгоре и оставете 1 час, преди да сервирате.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Шоколадови трюфели на Радина и Лейди ин ред - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20485.msg394341#msg394341
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Шоколадово-бисквитена торта


ПРОДУКТИ: 225 гр тъмен шоколад (над 75% какао), 110 гр. лешници, запечени и нарязани на дребно, 50 гр пияни вишни (или коктейлни), 50 гр стафиди,
3 с.л. ром, 50 гр масло, 150 мл сметана, леко разбита, 225 гр бисквити, начупени, какао за поръсване, разбита сметана за сервиране

ПРИГОТВЯНЕ: Накиснете стафидите в рома за минимум 1 час. Поставете в купа начупения на парченца шоколад и маслото и разтопете на водна баня (съда с шоколада не трябва да се допира до горещата вода). Добавете на части към предварително разбитата сметана. След това добавете, стафидите, вишните, лешниците и начупените на дребно бисквити и добре разбъркайте. Изсипете във предварително намазана с мазнина форма за торта с диаметър 20 см(за предпочитане с разглобяеми стени). Изравнете, покрийте с фолио и поставете в хладилник за минимум 4 часа. Преди да сервирате, поръсете отгоре с какао на прах, нарежете на парчета и сервирайте с разбита заквасена сметана.
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Ухаааа,че много рецепти!Златна си да знаш!

А рецепта за крем?
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
имам доста в тефтера, както и в един файл ...
ама с търса4ката също много ще намериш
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Баварски крем с портокали

ПРОДУКТИ: 600 мл прясно мляко, 200 мл сметана, 6 яйца, 200 г захар, сокът от 1 портокал, 1 портокал, обелен и нарязан на дребно, 30 г желатин, 80 вода за желатина, 100 г бишкоти, нарязани на кубчета, 1 ванилия, за гарниране: 100 мл портокалов сироп, 2 портокала

ПРИГОТВЯНЕ: Желатина се накисва в студената вода. Загрява се млякото. Жълтъците се разбиват с половината захар до побеляване, разреждат с при непрекъснато бъркане със загрятото мляко. Когато сместа започне да се сгъстява се добавя накиснатия желатин. Сместа се бърка до пълното разтваряне на желатина, след което се добавя ванилията и сокът от портокала. След като изстине и започне леко да се желира се прибавя към разбитата сметана и разбитите на твърд сняг белтъци с другата част от захарта. Накрая се прибавят бишкотите, нарязани на кубчета и нарязания на дребно портокал. Кремът се разбърква внимателно и се разпределя в предварително намокрени чаши и се оставя да се желира. Преди поднасяне формичките се потапят в гореща вода и се обръщат върху чинийки. Полива се с портокаловия сироп и се гарнира с резени портокал.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Млечен крем с тиква

Продукти: 100 мл прясно мляко, 200 г тиква, 1/2 яйце, 50 г орехи или бадеми, 30 г захар, канела или ванилия.

Млякото се сварява със захарта. Прибавя се сварената на кубчета тиква. Сместа се вари, като се бърка, докато се получи гладка каша, след което се охлажда. Прибавят се разбитият жълтък, счуканите ядки и накрая белтъкът, разбит на сняг. Кремът се изсипва във формички и се поднася.
От същата смес, ако се прибавят 10 г счукан сухар и 10 г масло и се запече във фурна, ще се получи тиквена паста.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Орехов баварски крем


ПРОДУКТИ: 600 мл прясно мляко, 200 мл сметана, 6 яйца, 200 г захар,           20 г желатин, 80 мл вода, 100 г нарязани на кубчета бишкоти (или бисквити)
100 г орехи, 2 с.л. ром или коняк, 2 праха ванилия

ПРИГОТВЯНЕ: Орехите се попарват, обелват се , изпичат се и се смилат. Желатина се накисва в студената вода. Загрява се млякото. Жълтъците се разбиват с половината захар до побеляване, разреждат с при непрекъснато бъркане със загрятото мляко. Когато сместа започне да се сгъстява се добавя накиснатия желатин. Сместа се бърка до пълното разтваряне на желатина, след което се добавя ванилията и ромът. След като изстине и започне леко да се желира се прибавя към разбитата сметана и разбитите на твърд сняг белтъци с другата част от захарта. Накрая се прибавят бишкотите нарязани на кубчета и смлените орехи. Кремът се разбърква внимателно и се разпределя в предварително намокрени чаши и се оставя да се желира. Преди поднасяне формичките се потапят в гореща вода и се обръщат върху чинийки. По желание кремът се полива с плодов сироп или ванилов сос.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
да не бъркам нещо? Питаш за кремове ИЗОБЩО, нали? Или трябва и те да са с алкохол?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 893
Миди4ки - виненки

Продукти: 1 ч.ч. бяло вино, 2 ч. ч. мас, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, щипка сол, 1 амонячна сода, брашно - колкото поеме, сладко, орехи.
Замесва се тесто. Разто4ва се кора и с 4аша се изрязват кръг4ета. На всяко кръг4е се слага малко сладко и орех4е и се притиска /като миди4ка/. Пекат се в намаслена тава. Топли се поръсват с пудра захар.
На тази рецепта имам мъъъънички подобрения, баба ми я прави, правя я и аз и я наричам "Малки масленки". Слагам двойно повече вино - 2ч.ч., слагам и 5-6 ванилии. Без бакпулвера, само содата. Така или иначе многото мас му пречи на бакпулвера, не знам по какви причини. Като се разточва не трабва да е много тънко или много дебело, около половин сантиметър. Освен на кръгчета правя и кифлички - разточеното тесто се режа на триъгълници горе-долу колкото длан слага се сладкото и се навива като кифличка. Така сладкото не изтича ако е по-рядко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора