Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 септ. 2005, 21:18 ч.

До момичетата стимулирани с Кломид

 • 3 379
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 381
Здравейте момичета,
Проблемът ми е следният:
Миналият месец беше първи на стимулацията. Овулирах - имах голям фоликул и добра дебелина на маточната лигавица.
Този месец ден 14 се видяха около 5 много малки фоликула. Нито един доминантен. Доктора ме гледа и днес. Дебелината на ендометриума е 8 мм и не видях нищо повече.
Според тестовете за овулация вече съм овулирала. Имам и повишение на температурата с 0.4. Според доктора не съм овулирала..... От два дена кървя (леко светло кафяво течение- не постоянно). По скоро е зацапване и съм със страшно главоболие.
И тука идва объркването ми. Докторът ми удвои дозата. И сега се страхувам ужасно. При мен има доказана овулация с УЗ. Незная дали това зацапване е нормално за стимулация (според него е) и не си ли рабърках достатъчно хормоните....
Изобщо съм страшно объркана и бих искала да разбера и други мнения.
Цикълът ми откакто се помня е редовен. С едно изключение преди няколко години.
Дори си мисля да потърся друг лекар за второ мнение.
Какво мислите?

# 1
 • Мнения: 4 399
Ники, кой ден от цикъла ти е в момента? Аз имах един случай с Кломид когато на 11 ден докторът не можа да види нищо и очакваше че няма да овулирам, но на 13 ден вече имах хубав фоликул, а на 15 овулирах. Той каза че понякога фоликулите могат да се развият много бързо. Това е едната възможност, все още да не си овулирала, но овулация да настъпи сравнително бързо.

Другият интересен случай който имах беше в месеца в който забременях. Искахме да правим инсе и затова ми следяха цикъла. Лекарят видя 'множество фоликули под 10мм' и никакъв доминантен. Каза ми да си вървя по живо, по здраво и да не чакам скоро ову. Но в тази клиника освен че гледат на ехограф, правят всеки ден и хормонални изследвания. След обяд се обадих да питам как са ми хормоните, а те ми казаха, 'идвайте'. Питам, ама как така, нали нямах фоликул? А те ми казват 'вие овулирате в момента и то без съмнение'. След това ми обясниха че ако съм овулирала малко преди прегледа, лекарят не е моъл да види доминатен фоликул. Накрая стана така че забременях не само без сперма, ами и без фоликул, да се чудиш откъде ми е дошло... newsm78 Та идеята ми е че ако и ти си овулирала вече той няма как да види фоликул.

Зацапване не съм имала от Кломида. След като реагираш така, според мен обаче трябва да починеш месец-два преди да мислиш за нова стимулация. И ако си сигурна че си овулирала, не увеличавай дозата.
Стискам палции да си следвашата забременяла 'без фоликул'! Peace

# 2
 • Мнения: 2 381
Вяра,
ден 9 от цикъла имах много обилна ЦМ, на 10 температурата ми се вдигна, но аз не я отчетох и от там нататък не съм мерила температура. Имах 2 + теста за овулация. Видя ми се много странно, защото беше много рано.
В момента съм ден 16. Нищо не видях на екрана. В събота поне точици забелязах. Това зацапване и главоболие ме изнервя и си мисля да отида и на друг доктор. Не знам защо този с такава лекота ми предписа двойна доза.

# 3
 • Мнения: 4 399
А от кой ден си пила кломида?

# 4
 • Мнения: 2 381
Ден 5 до ден 9. Затова не повярвах на това повишение в ден 10. тепературата ми се качи от 36.5 до 36.9 и така е и в момента (днес я премерих, за да му кажа стойността сутринта)

Последна редакция: пн, 19 сеп 2005, 22:12 от Niki1

# 5
 • Мнения: 4 399
Не мисля Че е много реалистиЧно да си овулирала в такъв слуЧай. С Кломид се овулира най-Често около 4-9 дена след като го спреш. Продължавай да мериш температурата, тя около приема на Кломида може да се покаЧи и пак да падне. И в такъв слуЧай все още има смисъл да отидеш при друг лекар. Но не още утре, изЧакай ден-два за да видите някакво развитие. Аз мислех Че си във втората половина на цикъла, но след като е толкова рано, едва ли си овулирала, по-скоро предстои. С Кломид съм овулирала и на 17-18 ден.

# 6
 • Мнения: 2 381
А не съм ли? Днес е ден 16...И защо имах + тестовете за ову?
Знам, че не звучи добре. Аз лично никога нямаше да повярвам на подобни твърдения. Явно, че нещо не разбирам и губя връзката.
Най- силно ме притеснява зацапването. Най- рано мога да си запазя час следващата събота за друг лекар.

# 7
 • Мнения: 4 399
Ох, извинявай, аз тотално съм се объркала...  ConfusedОстанах с впеЧатление Че днес ти е 10 ден... Щом е 16, може пък и да си овулирала веЧе и затова да не е видял нищо, както стана при мен. Преди това не си ли ходила да те гледат? А някакви болки не си ли имала, които да подскажат нещо? Моите овулации с кломида бяха много болезнени. Не знам дали има смисъл при това положение да ходиш при друг. Ако овуто е минало, той какво би могъл да види, се Чудя. Thinking Но за успокоение можеш и това да направиш разбира се. А тестовете кога бяха положителни? Извинявай Че пак те карам да повтаряш всиЧко, но наистина се сбърках...

# 8
 • Мнения: 2 381
тестовете бяха положителни ден 12 и 13. Точно заради болките ги направих. Никога преди това не съм имала 2 + теста.
Изобщо пълна каша.
Да не говорим, че ме наболяват от време на време яйчниците.
Миналия цикъл ден 13 имах ендометриум с дебелина 7.2 мм, фоликул 21 на 20 мм.
Този цикъл - ден 14 - ендометриум 5.4 мм и множество малки фоликули.
 Днес дебелината беше 8.2 мм. Фоликули не видях (поне този доктор не ми ги показа)
Каза, че най- вероятно няма да овулирам, но понеже друг път се е случвало да греши да продължаваме с опитите.
А на друг лекар искам да отдида заради двойната доза кломид и това зацапване. Притеснявам се, че ще си объркам тотално хормоните....
Незнам дали постъпвам правилно ....

# 9
 • Мнения: 4 399
Поправям се: при това положение най-вероятно ми се вижда да си овулирала на 13 ден след + тест на 12 ден. Това е възможно и се връзва със схемата по която си пила лекарствата. Аз съм имала и по повеЧе от 1 + тест. В такива слуЧаи овуто винаги ми е било 1 ден след първия положителен тест. Ако е станало така, той не може да види доминантен фоликул нито на 14, нито на 16 ден. Освен това можеш да пуснеш прогестерон около 1 седмица след предполагаемото ову. Това освен Че ще потвърди или отхвърли овулацията, ще даде и накои идеи за зацапването.

За по-високата доза наистина можеш да се посъветваш с още някой.
Дано и тук да се вклюЧи още някой с повеЧе идеи...

# 10
 • Мнения: 2 381
Благодаря ти за отзивчивостта   bouquet

# 11
 • София
 • Мнения: 443
Ники, според мен си овулирала вече - най-вероятно в момента около покачването на температурата. Но от друга страна, мен когато ме гледат след овулация познават дали е имало такава по дебелината на лигавицата, така че лекарят е трябвало да разбере имало ли е ову или не. Моят съвет е преди да пиеш двойната доза да отидеш и при друг лекар /както вече си решила/.

# 12
 • Мнения: 1 419
Разпознавали са ми овулация и по някакъв белег, който остава след пукването на фоликула по повърхността на яйчника...
Не пречи да се консултираш с оше някой лекар  Peace

# 13
 • Мнения: 607
При преглед през втората фаза на мен също ми казват дали съм овулирала или не. Не знам какво точно се вижда след спукване на фоликула, но лекаря си знае. Другия показател е дебелината на матката - при теб е била малко тънка и предполагам, че и за това лекарят ти е казал, че нямаш овулация този месец (освен че не е видял фоликул, но пък може и да сте го изпуснали).
Без да имам опит с Кломид, мога само да изкажа личното си мнение, че не ми се струва основателно увеличението на дозата. За това моят съвет е да се консултираш и с друг лекар.
Колко цикъла имаш доказана овулация с УЗ? Изобщо от колко време те следи сегашният ти лекар?

# 14
 • Мнения: 7 718
Лигавицата може да е тънка и овулация може да има.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт