«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

јлтернативна медицина
0 ѕотребители и 2 √ости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 532 отговора

јнкета

 олко знаеш и употреб€ваш Ѕели€ равнец ?

¬ъведи тво€ глас


ћнени€: 8
ƒо скоро не знаех даже как изглежда, докато не прочетох повече за Ѕели€ равнец.
 олко много пари за лекари можем да спестим ако се научим да използваме това което ни е дадено в природата.» така Ѕели€ равнец може да помогне за:
- нередовна менструаци€,
- рак в корема,
- коремни смущени€,
- възпаление на €йчниците,
- смъкване на матката,
- нервни възпалени€,
- мигренен пристъп,
- забол€вани€ на костни€ мозък ,
- кървени€ в стомаха,
- силно кърв€щи хемороиди,
- стомашни киселини,
- гръбначни или ревматични болки,
- газове и спазми в стомаха,
- сърбеж във влагалището

и много други които все още не знаем.


ћоже да го намерим почти навс€къде освен в аптеките. » за препоръчване е да се разходите извън населеното м€сто където живеете и заедно с разходката наберете Ѕ€л равнец безплатно.

јко знаете за други приложени€ мол€ ви да споделите с всички нас ваши€т опит.
« ѕоследна редакци€: пн, 09 ное 2009, 12:03 от ixteos »
÷итирай

Universe

ћнени€: 1 503
 ЅяЋ –ј¬Ќ≈÷  (Achillea millefolium) - ћари€ “ребен - "«драве от аптеката на √оспод"
Ѕели€т равнец е лечебно растение, без което наши€т живот е немислим. “о е всъщност най-добри€т ни помощник при множество тежки забол€вани€, но на първо м€сто е лечебна билка за жените. Ќе можете да си представите колко важен е бели€т равнец за т€х. ѕастор  найп казва в статиите си: "∆ените биха си спестили много беди, ако от време на време пос€гат към бели€ равнец!Ф ƒали се касае за младо момиче, което е склонно към нередовна менструаци€ или за по-възрастна жена, ко€то е в критическата възраст или вече е изл€зла от не€, за ¬с€ка, млада или стара, е важно често пъти да изпива чаша чай от б€л равнец. “ой въздействува много добре на корема на жената, така че т€ не би могла да направи нищо по-добро за здравето си, освен при разходка в гората или из полето да си набере букетче пресен б€л равнец. “ой расте по пол€ни и тесни коларски пътища, по пътни окрайнини и в кра€ на ∆итните ниви в големи количества. ÷ветовете са бели до розово-червени и уха€т тръпчиво ароматно на слънцето. ѕо принцип цветовете тр€бва да се берат при силно слънце, тъй като тогава етеричните им масла и с т€х и лечебната им сила, се повишават.
ѕознавам една млада гостилничарка, за ко€то изведнъж се разчу, че е болна от рак в корема. ѕредписаха облъчвани€ с кобалт. Ѕлизките тр€бваше да научат от лекарска страна, че забол€ването е нелечимо. јз се сетих за пастор  найп и негови€ съвет за коремни смущени€ и препоръчах на младата жена да пие ежедневно, колкото може да понесе, чай от б€л равнец.  олко б€х учудена, когато н€ма и след три седмици получих писмо, че т€ се чувствува чудесно и бавно, но сигурно. ¬ъзвръща нормалното си тегло.
„есто пъти при възпаление на €йчниците още първата бан€ на половината т€ло премахва болките, възпалението постепенно отшум€ва. “ези бани с б€л равнец са също така успешни и при напикавани€ на стари хора и деца. “е са резултатни и при б€ло течение. ¬ тези случаи, наред с баните, тр€бва да се пие и чай от б€л равнец - по две чаши на ден. ѕри смъкване на матката се прав€т също бани на половината т€ло с б€л равнец продължителен период от време, всеки ден се пи€т по четири чаши чай от цариче на глътки и с тинктура от овчарска торбичка се масажира коремната област от влагалището нагоре.
ћиоми се отстран€ват с помощта на бани на половината т€ло с б€л равнец, които се ¬зимат ежедневно продължителен период от време, докато лекарски€т преглед установи отрицателен резултат,
ћладо, 19-годишно момиче н€мало менструаци€. Ћекар€т-гинеколог предписал противозачатъчни хапчета. ћенструаци€та не настъпила, но за сметка на това пък гръдната обиколка на момичето нараснала неверо€тна и то отказало да взима повече противозачатъчни. “огава майката дойде при мен загрижена. ѕрепоръчах всеки ден да дава на момичето на гладно чаша чай от б€л равнец. —лед четири седмици ¬сичко бе наред и така е и до ден днешен. —ещам се за подобен случай, който, след като нищо не помогна, стана случай за психиатри€та. «а съжаление аз тогава още н€мах този опит с лечебните билки.
» в критическата възраст жената би тр€бвало да пос€га редовно към чашата с чай от б€л равнец - ще се спест€т вътрешното безпокойство и други неразположени€. ћного здравосђловни са и баните на половината т€ло с б€л равнец. ѕри нервни възпалени€ на ръцете и краката особено благопри€тни са баните с прибавка на б€л равнец. Ѕели€т равнец обаче тр€бва да се бере по слънчево обедно време. Ќай-често тези бани помагат още при първи€ път и премахват всички болки
ƒокторът на медицинските науки Ћутце препоръчва чай от б€л равнец при "нахлуване на кръв в главата с болки, с€каш ще ти се пръсне черепът, освен това при световъртеж, гадене, болки в очите и кървене от носа...Ф ћигренен пристъп, причинен от пром€на на времето или фьон, минава често пъти само с една чаша чай от б€л равнец, изпит горещ на глътки. ѕри редовна употреба на чай мигрената може напълно да изчезне.
“ъй като в стари билкарски книги бели€т равнец се нарича "избавление от всички бедиФ, то тен може да се използува там, където с€каш всичко вече е загубено. „рез сво€та кръвопречистваща сила той ще изтласка от т€лото редица, загнездили се в него от години, болести. “р€бва само да се опита.
Ќе всеки знае, че бели€т равнец действува директно и чудесно върху костни€ мозък и стимулира там кръвообразуването. —ледователно той помага при забол€вани€ на костни€ мозък, при които вс€ко друго лекарство е безсилно, дори при на€ждане на костите, за което се прилагат лечени€ с чай, бани и разтривани с тинктура от б€л равнец. Ѕели€т равнец е добро средство за кръвоспиране при кървене на белите дробове и може, в комбинаци€ с корен от аир, да излекува рак на белите дробове. јировите корени се дъвчат денем, а от ча€ от б€л равнец се пие сутрин и вечер по една чаша на глътки. „а€т помага много бързо при кървене в стомаха и силно кърв€щи хемороиди, както и при болки под лъжичката и силни стомашни киселини. ѕри простуд€вани€, гръбначни или ревматични болки тр€бва да се пие много чай от б€л равнец и то горещ, колкото може да издържи човек. „а€т стимулира правилната дейност на бъбреците, премахва безапетитие, отстран€ва газове и спазми в стомаха, смущени€ в черни€ дроб, възпалени€ н стомашно-чревни€ тракт, повишава дейността на чревната жлеза и спомага по този начин за редовно ходене по гол€ма нужда. “ъй като той помага чудесно и при смущени€ в кръвообращението и съдови конвулсии, може най-горещо да се препоръча при ангина пекторис Ќепри€тен сърбеж във влагалището се отстран€ва чрез промивки и бани на половината т€ло с екстракт от б€л равнец. ќт цветовете на бели равнец може да се приготви много добър мехлем за хемороиди (виж "¬идове приложени€").

¬»ƒќ¬≈ ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я:
«апарка за чай: ≈дна препълнена чаена лъжичка билки се попарва с 1/4 л вода и се остав€ малко да се изкисва.

“инктура от б€л равнец: Ќабрани на слънце цветове от б€л равнец се напълват (без да се тъпчат) в бутилка до гърлото и се заливат с 38 до 40%-ова житна или плодова раки€. Ѕутилката се остав€ да престои 14 дни на слънце или близо до печката.

ћехлем от  б€л равнец:     90 г обезсолено масло или свинска мас се загр€ват добре, : прибав€т се 15 г пресни, накъсани на дребно, цветове от б€л равнец и 15 г нар€зани на дребно листа от малина,остав€т се малко да попращ€т, разбъркват се и се свал€т от печката. Ќа следващи€ ден сместа леко се затопл€, прецежда се през ленена кърпа и се сипва в предварително приготвени чисти стъкленици. —ъхран€ва се в хладилник!

Ѕан€ на половината т€ло: 100 г б€л равнец (ц€лата билка) се накисва и остав€ да пренощува в студена вода, на следващи€ ден се кипва и след това се прибав€ към водата за бан€та (виж и "Ѕани на половината т€ло" в "ќбща част").

                                      

« ѕоследна редакци€: пн, 09 ное 2009, 21:11 от lenny_pld »
÷итирай


ћнени€: 8
„удесно ... благодар€ за подробни€т отговор lenny_pld

јко имате и други статии, материали за Ѕели€т равнец мол€ ¬и пишете. Praynig

ƒо гол€ма степен умишлено се прикрива лечебните възможности, не само на Ѕели€т равнец, но и на много други билки. ј повечето билки са свободно достъпни в природата. ƒруги€т проблем които произтича и от предишни€т, е че хората н€мат това знание за билките и техните свойства.

ƒали това е само мое предположение или други хора мисл€т така не знам. —амо си представете спест€вате около 30лв. за един преглед и още куп пари за лекарства.  Ќе казвам, че гинекологичните прегледи са лошо нещо, а че съвременната медицина не е социална медицина. “€ е медицина на големите фарма-заводи.
÷итирай


ћнени€: 136
Ћенни bouquet

—помн€м си онези години / доста отдавна / , когато се береше много б€л равнец и жълт кантарион ,
 и хората тогава б€ха доста по - здрави ! 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 086
ћного е полезен  Peace  акто казва ћари€ “ребен - билка за всеки ден и за всеки женски проблем.
ѕила съм около половин година б€л разнец за регулиране на цикъла, по същото време и майка ми пи, понеже влезе в климакса, но при не€ беше в комбинаци€ от б€л равнец, невен и коприва - по-леко и мина климакса ...
ƒо колкото знам в —офи€ има един възрастен гинеколог, който от години е с много влошено зрение и затова специализира билколеение. “ой лекува с б€л равнец и билки. ћисл€ да ида при него, понеже са ми разказвали какви тежки случаи е излекувал, за които традиционната медицина не е намерила решение ...  акто ми разказва мо€ при€телка, че доцентът , който се еопитвал да € лекува € е изпратил при този възрастен гинеколог и и е казал той ти е последната надежда...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 112
Vesika, би ли споделила кой е този гинеколог в —офи€, който лекува с билки?
јко искаш може и на лични.
Ѕлагодар€  bouquet
÷итирай

¬ сърцето(моето)иначе DE

ћнени€: 957
—лабо съм запознат(а) и ще прочета още Very Happy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 086
Ѕ€л равнец лекува и кисти и миоми. ћо€ при€телка пи по книгата на ћари€ “ребен комбинаци€ на б€л равнец с други билки н€колко месеца по 1,5- 2 л всеки ден (такава е дозата при лечение, а профилактично е 1-3 чаши чай на ден), много стриктна беше и кистата й, ко€то беше гол€ма и тр€бваше да € оперират намал€ и не вече не се налага операци€.
¬ъпросни€т д-р излекува при€телка на мо€ при€телка , ко€то тр€бваше да и прав€т операци€ за махане на миомите както и на всичко друго, а т€ млада жена и след тази тежка операци€ н€маше да може да има деца вече. “€ е пробвала най-различни лечени€ при различни лекари, доценти, като последни€т доцент € е изпратил при д-р ∆ел€зков с думите: "“ой ти е последната надежда". —лед 1 година прием на билките, дадени от д-ра жената н€ма вече миоми, н€ма и операци€ съответно Smile. —ъщата мо€ при€телка - мъжът и се лекува от болестта на ’ашимото при д-р ∆ел€зков и има гол€мо подобрение.
ƒ-р √ригор ∆ел€зков - 9290705, преместил си е кабинета и сега той е близо до зала ”ниверсиада.
»ма тема за него - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285259.0

ѕ.—. «а да има ефект от билките, тр€бва посто€нство и време. ѕи€т се с месеци, за да има ефект.
« ѕоследна редакци€: ср, 11 ное 2009, 12:34 от Vesika »
÷итирай

¬арна

ћнени€: 17
Ѕели€т равнец е неверо€тна билка!ѕи€ го от доста време и благодарение на него забремен€х,а също така регулира нередовни€ цикъл,чисти организма от токсини и действа противовъзпалително!
÷итирай

Universe

ћнени€: 1 503
Ѕ€л равнец - срещу заоблено коремче.
¬секи ден изпивайте по три чаши чай (сутрин, обед и вечер) и винаги ще имате плосък корем. ƒъбилните вещества и горчивите съставки на бели€ равнец ще ви помогнат да се справите с подути€ корем. «а 1 чаша чай залейте 1 препълнена лъжица б€л равнец със 150мл вр€ща вода. ѕохлупете го и го оставете да се запарва 15 минути, прецедете го и го изпийте


— билки прочиствате организма, тънеете


÷итирай


ћнени€: 4
Ќ€къде б€х чела, че Ѕог ни е дал с какво да лекуваме болестите. » аз в€рвам в това - неверо€тно много се ослан€м на силата на билките!  Peace
÷итирай

на втори€ етаж

ћнени€: 129
Ѕ€л равнец - срещу заоблено коремче.
¬секи ден изпивайте по три чаши чай (сутрин, обед и вечер) и винаги ще имате плосък корем. ƒъбилните вещества и горчивите съставки на бели€ равнец ще ви помогнат да се справите с подути€ корем. «а 1 чаша чай залейте 1 препълнена лъжица б€л равнец със 150мл вр€ща вода. ѕохлупете го и го оставете да се запарва 15 минути, прецедете го и го изпийте


— билки прочиствате организма, тънеете
ќпределено имах нужда от това! bouquet
÷итирай

Universe

ћнени€: 1 503
Ѕ€л равнец - срещу заоблено коремче.
¬секи ден изпивайте по три чаши чай (сутрин, обед и вечер) и винаги ще имате плосък корем. ƒъбилните вещества и горчивите съставки на бели€ равнец ще ви помогнат да се справите с подути€ корем. «а 1 чаша чай залейте 1 препълнена лъжица б€л равнец със 150мл вр€ща вода. ѕохлупете го и го оставете да се запарва 15 минути, прецедете го и го изпийте


— билки прочиствате организма, тънеете
ќпределено имах нужда от това! bouquet

black-russian, предупреждавм те - много горчи, но се свиква Peace
÷итирай

на втори€ етаж

ћнени€: 129
lenny_pld, а с малко медец, не може ли да се пие,та да "убием" горчивината ?  newsm78
÷итирай


ћнени€: 5 052
ћного ме заинтригува темата.
÷итирай
0 ѕотребители и 2 √ости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 532 отговора