Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 75
Този месец започнах да се изследвам за да открия какъв е проблема за да не мога да забременея. Направих си хормонални изследвания на 14 ден от цикъла и резултатите бяха такива:

LH 14,54   (14-95,6)
FSH  6   (4.7-21.5)
Естрадиол  86,2  (85,8-498 )
Пролактин 428.5   (12-511)
Прогестерон  0,761 (0,8-3)
Тестостерон 3,38 (0,22-29)

Изследването направих в Бодимед. Паралелно с това мъжа ми си направи спермограма, при него има проблем с подвижността и морфологията ( 20% са с нормална морфология), а вероятно и други проблеми има, аз не съм специалист. Вчера отидох при моята лекарка с тези изследвания и според нея съпругът трябва да отиде на андролог, а аз този месец да пия дуфастон и след това три месеца да пия Диане 35 и след това отново да отида при нея. Дуфастона да съм го пиела защото ми е нисък прогестерона, а противозачатъчните не каза защо, предполагам заради хормоналния ми дисбаланс. Аз така като си гледам изследванията се съмнявам дали нямам поликистоза, но пък кисти нямам, цикъла ми е редовен, макар и обилен и доста болезнен, базална температура съм мерила само един месец и беше двуфазна. Лекарката смята че заради завишения тестостерон нямам овулация и първо трябва да попия лекарства (мъжа също) и след това да продължаваме нататък. Пристеснявам се дали това е правилния път за мен. Вие какво мислите? Предварително благодаря!
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
Ами аз с оглед на това , което съм чела до сега ,  се чудя защо си правила изследването на 14ти ден  newsm78 Rolling Eyes ?
Всички останали без прогестерона се изследват  в 3- 5 ти ден  , а прогестерона 6-7 след ову .
Цитирай

София

Мнения: 1 321
Ех, Морена ми го е взела изпод пръстите!
Освен това, като изключим прогестерона, не видях един хормон, който да не е в границите на референтните стойности, но отделен въпрос е колко тези изследвания имат смисъл с оглед на времето, в което са направени.
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Е, не понякога просто не мога да повярвам че съществуват такива лекари. Къде са учили и какво? #Cussing out
 
1. на 14 ден не се провеждат хормонални изследвания. Това не дава абсолютно никаква информация. От всичките можеш да ползваш само нивата за пролактина и за тестостерона. Останалите трябва да ги повториш между 2 и 5 ден от началото на цикъла. Без прогестерона. Той се прави около 1 седмица след овулацията.
2. къде го видя тоя висок тестостерон? Аз го виждам да е в границите.
3. Не разбирам защо трябва да пиеш Дуфастон или противозачатъчни. Нормално е на 14 ден прогестерона да ти е нисък. Ти може и да не си овулирала още, как да се качи? А това с противозачатъчните, не знам, оставам с впечатлението че всеки лекар който не знае какво да даде на пациентката си и дава противозачатъчни. Или пък дуфастон. Все на принципа, 'ако не помогне, няма и да навреди'...

Моя съвет накратко е, ако смяташ че ситуацията е проблемна, ако опитвате от достатъчно дълго време, ако искаш да направиш сериозни изследвания, смени лекаря.
Цитирай

София

Мнения: 75
Извинявам се, горната граница на тестостерона е 2,9
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
Извинявам се, горната граница на тестостерона е 2,9

Офф: ама ако използваш бутона   в първия си постинг , можеш там да направиш корекцията .

А иначе и с поправката положението си остава същото .
Цитирай


Мнения: 607
Подкрепям предходните мнения за времето по което са правени изследванията на хормоните ти. На мен лично не ми допада подхода на лекарката ти.
С оглед на това, че при мъжа ти е установен проблем, смятам за най-удачно да се консултирате със специалист по стрерилитета.
Цитирай

София

Мнения: 41
При д-р Владова ли ходи?
Цитирай

София

Мнения: 75
Да, при Владова ходих и никога не съм я виждала да се държи по този начин. Ще правя каквото ми каза, но ако следващите и действия ми се сторят неадекватни ще я сменя.
Цитирай

София

Мнения: 1 419
Аз не бих се доверила при тия закалючения...
Както и другите момичета са ти казали, ЛХ, ФСХ и Естрадиол се изследват от 3-7 ден (най-добре 4-5). Така че на база тези резултати, аз бих ги повторила в правилния период и тогава бих предприела каквото и да било.

А защо трябва да пиеш хем противозачатъчн, които регулират целия цикъл, хем дуфастон, чиято цел е да ти дава малко повече прогестерон във втората фаза, идея нямам  newsm78

Определено не бих послушала тази лекарка преди да се консултирамс втори  Naughty
Цитирай

софия

Мнения: 900
Аз също подкрепям мненията преди мен.Освен това НЯМА хормони,които са безвредни.Те се пият по ЛЕКАРСКО предписание,а в случая тази думичка не приляга на въпросната Владова.Моят съвет е да отидеш при друг доктор преди да си объркала тотално нещо в организма си.Това са медикаменти и не се взимат като бонбонки.Избери си някоя клиника по стерилитет и с направените до сега изследвания се консултирай.По-добре да почнеш адекватно лечение с 1 месец по-късно,отколкото да предприемеш грешна стъпка.Не се стряскай от тона ми,но наистина съм убедена,че не бива да започваш хормони просто така.Прегръщам те и ти желая бърза и щастлива развръзка.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.