Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 септ. 2005, 16:07 ч.

Гротеска случка в "Пирогов"

 • 2 128
 • 24
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 7 105
Действието се развива вчера. Място на събитието – спешния кабинет по травматология в „Пирогов”.
Големият ми син /Симеон – 14 год./ си беше пресрещнал пръстите на лявата ръка, падайки върху ръката си със засилка от рампата за скейтборд.
Влизаме в кабинета. Дежурен – началникът на детското отделение – доц. Шатерински /или нещо подобно – не се чете.../.
Посреща ни като първи врагове. Първо се развиква на детето /защото имало наглостта да каже лееекичко „ох”, като му пипна ръката/. Изпраща ни на снимка. Средният пръст – само малко счупен. Показалецът – помлян и на трите стави. Според мнението на великия доцент се налага операция с упойка, слагане на игли на ставите и хоспитализация.
Понеже от месеци вече е планирана екскурзия в сряда до Охрид на Симеон с баба му /която също е с нас в „Пирогов”/, просто попитахме дали при това положение детето ще може да пътува. Оня направо полудя. Почна да крещи в истерия. Сестрата да ни подготвела документ, че отказваме болнично лечение /!!!/ и ни казва „вън от кабинета ми”...Ееее, падна ми пердето. Опитах се все пак сравнително кротко да го попитам на какво се дължи това враждебно отношение в отговор на просто един въпрос....Тоя съвсем побесня. Почна да крещи да сме се махали от главата му, сестрата да викнела някой си друг доктор, защото той не искал да се занимава....Ей богу, главозамаях се и излязох от кабинета. Вътре остана свекърва ми, а отвън свекър ми, когото едвам удържах да не влезе и да се оправи с този „доктор” „по мъжки”.
Какво мислите става после?....Ами сестрата дръпнала свекърва ми настрана и й казала да му се извиним/?!?!/ и да му дадем някой лев!!!
Жената набързо помислила и извадила 50 лв. и му ги дала. Този....хм...”доктор”..../който апропо се оказа страхотен специалист/....наместил ставите и прати отново детето на снимка...просто перфектно изпълнение...без операция и упойка...без хоспитализация...и без игли....
На тръгване ни изпрати до изхода с думите „моето момче, еле пак утре да те видя и приятно изкарване в Македония-разбира се, няма никакъв проблем да си пътуваш”...Ами просто разбрах чисто физически какво означава терминът „повръща ми се от някого”...без малко щях да повърна отгоре му....
 smile3516

# 1
 • Мнения: 6 354
Баси какво говориш бе жена Shocked
Нямам думи просто, омръзна ми от такива лапачи #Cussing out

# 2
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
Ама те, тези доктори, на актьори се обърнаха за някой и друг лев!  #2gunfire
Ще започнат и огън да гълтат!

# 3
 • Мнения: 1 250
Това възмущава всички - нормално.

Но учудва ли някого?

И не е от сега, просто сега е при всички и сумите са други. Още по "тоталитарно" време се наложи баща ми да прибегне до лекарска помощ. Припадна в къщи, майка ми с помощта на комшията го закара в Пирогов, защото от Бърза помощ заявиха че нищо му няма (всъщност се оказа че има кръвоизлив от стомаха), и този умен комшия пъхнал 10лв на дребно в джоба на майка ми и показал как се прави - веднага го приели, въпреки че преди това отказали...

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 1 449
Случката няма защо да я коментирам.

Но бих те посъветвала със снимката на наместената ръка да отидете и при друг травматолог, напр. в Горня Баня, за да потвърди, че всичко е наред.

Защото за великите травматолози в Пирогов мога страници да изпиша.

Да няма усложнения впоследствие. Това ми е мисълта. Просто застраховка.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 1 405
Не ти ли се иска да си имала срита камера и после да ги изтипосаш гадните подкупни докторя пред всички щто за стока са?
/не че правораздавателната ни система е наред/

# 6
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 046
И тук ми идва на ум  Thinking една поговорка:
"НЕ е луд този, дето яде зелката, а онзи, който му я дава...!"

За жалост с  Money всичко се постига  #Cussing out

# 7
 • София
 • Мнения: 1 105
И тук ми идва на ум  Thinking една поговорка:
"НЕ е луд този, дето яде зелката, а онзи, който му я дава...!"

За жалост с  Money всичко се постига  #Cussing out


Мхм, много съм съгласна с теб!!! Как може да се държи като пълен кретен и след една 50-то левка да стане най-галантния, отзивчив суперспециалист newsm78. Майката може много да се ядосва и да пуска теми за това, че е бясна, ама докато всичко опира до паричките нищо няма да стане!!!!

# 8
 • Мнения: 542
 hahaha
Ама те, тези доктори, на актьори се обърнаха за някой и друг лев!  #2gunfire
Ще започнат и огън да гълтат!

...всъщност на какво се смея - то си е за реване....
На който не му се е случвало, дано не му се и налага да разбере как се чупят зъби от стискане...да не го захапеш такъв...

# 9
 • София
 • Мнения: 7 105
И тук ми идва на ум  Thinking една поговорка:
"НЕ е луд този, дето яде зелката, а онзи, който му я дава...!"

За жалост с  Money всичко се постига  #Cussing out
Знаеш ли, напълно съм съгласна с теб. Даже не знам дали , ако сестрата беше дръпнала мен, а не бабата, щях да му дам пари. Наистина не знам дали бих му дала...и тогава краят на историята щеше да е друг /сега не знам и какъв/...но все пак, всеки може да си направи за себе си изводите....какво може да очаква и от какво да се пази /ако иска/....

# 10
 • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
 • Мнения: 8 231
Ужасно нещо сте преживели. Според мен не е редно да се дават така пари, особено като си ги искат толкова директно, но не ми се е случвало още да водя беба /дано не ми се и налага/.

# 11
 • Мнения: 429
Направо съм потрсена. Немога да повярвам, но все пак направете проверка на ръката, че тези 50 лева да не ви излезат още по-скъпи.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 3 306
Страхотно театро...

Чудя се...отвътре ли им идва или всичко е репетирано и отигравано многократно? newsm78

И още...как спят тези хора...

# 13
 • София
 • Мнения: 2 952
Имах сходен опит с д-р Ка(ъ)тева от същия кабинет, отново травматолог. Директно ми обясни, че ако искам операцията да се направи бързо струва 120 лева - 100 за нея, 20 за сестрата. Иначе ще чакам месеци за планова операция и в последния момент ще ми я отменят.
Прибра си паричките, разпореди се да отворят операционна, оперира ме - беше дреболия. За смяна на превръзка ходех вече костюмирана преди работа - не се сдържа да ми каже, че всъщност ми е взела малко пари и ако реша..... мога да дам още  Sick
Радвам се, че мога да го напиша, защото подобно поведение е чиста проба изнудване и позор за лекарскат професия. Нямам грам съмнение, че ако не можех да си платя, нямаше да си мръдне пръста. Имам скрупули, че аз доброволно платих, но имах ли избро след като ми каза в очите, че планова операция няма да ме огрее  Sick
И друг път съм писала, че предпочитам, макар и да е по-скъпо да посещавам частни лечебни заведения, защото ми се драйфа от рушветчийство и получастни кабинети в сградите на държавни или общински болници. Дано на всички не ни се налага по сериозни поводи да ходим из болници.

# 14
 • sofia
 • Мнения: 6 441
И друг път съм писала, че предпочитам, макар и да е по-скъпо да посещавам частни лечебни заведения, защото ми се драйфа от рушветчийство и получастни кабинети в сградите на държавни или общински болници. Дано на всички не ни се налага по сериозни поводи да ходим из болници.
Само дето си плащаме тъпите осигуровки. То така или иначе, ако не си платиш ше мреш. Поне да не пълним една бездънна яма.
И аз предпочитам частните и чакам да дойде "видовден" и да си правим здравни застраховки и да решаваме колко да плащаме и къде да отидем с парите си. Щот в момента плащаме двойно, ако не и тройно.

Общи условия

Активация на акаунт