Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора
Здравейте!
Живея  във Франция. Тук сметаните, които се предлагат на пазара са все от животински произход. Когато правя торта, си купувам такава, започвам да я разбивам, но резултата е отчайващ.
Когато съм в България, за торти ползвам сладкарска сметана от растителен произход - получава се страхотна пухкава маса, която е много подходяща за шприцоване.
Моля ви, може ли да ми помогнете - какво трябва да направя, за да ми се получи животинската сметана, подходяща за сладкарски цели? Студена ли да бъде, на бързи обороти ли да я разбивам, кога да прибавям захарта?
Надявам се на вашите съвети. Praynig
Цитирай


Студена ли да бъде, на бързи обороти ли да я разбивам, кога да прибавям захарта?
За да се сгъсти като растителната, трябва да е от тази с най-висока масленост - около 40%
Трябва да е много студена, току що извадена ог хладилника, първо на средна скорост, после се увелечава на бързи обороти, захарта се слага още в началото, тя играе един вид и стабилизатор.
Цитирай


Заквасената сметана в България също не се сгъстява като се бие с миксер, поне тези марки, които аз съм използвала. Бях питала за същото нещо тук във форума и Labrex ми препоръча сметаната и захарта да се объркат само няколко пъти с лъжица след, което да се сложи в хладилника, там захарта ще се разтвори окончателно.
ЦитирайМоля ви, може ли да ми помогнете - какво трябва да направя, за да ми се получи животинската сметана, подходяща за сладкарски цели?

В магазина питай за "La crème à fouetter lourde", "La crème fouettée ou la chantilly"  Wink
Цитирай


Живея  във Франция. Тук сметаните, които се предлагат на пазара са все от животински произход. Когато правя торта, си купувам такава, започвам да я разбивам, но резултата е отчайващ.
какво трябва да направя, за да ми се получи животинската сметана, подходяща за сладкарски цели? Студена ли да бъде, на бързи обороти ли да я разбивам, кога да прибавям захарта?

Живея в Белгия. Купувам си сметани от френски марки тук или директно си ги купувам от Франция. Сметаните, които са за разбиване, си имат индикации за такива - има перка на тях обикновено или просто си го пише. И да, както е казала Танита, трябва да са с висока масленост, обикновено 35/40%.
Винаги при разбиване стават пухкави и гъсти. Нямат значение температурата, оборотите и захарта  Peace
Цитирай


Момичета, благодаря ви за отговорите.
Последната сметана,която ползвах си беше обозначена, че е за крем "chantilly". Започнах да я разбърквам, като преди това я бях охладила. Обема и се увеличи, бърках на ниска степен с миксера, защото иначе много праскаше. Започнах да прибавям пудра захар, видях че обемът леко спадна и за това прибавих фиксатор за крем " chantilly". Не че изобщо не се получи, все пак успях да шприцовам тортата, но не беше това, което искам.
Tannita, ще взема в предвид обясненията, които си дала и се надявам следващият път резултатът да е успешен.
Цитирай


1-5 от 5 отговора