Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 570
Здравейте!!! Започвам да захранвам с пюрета и понеже нямам много работа а и предпочитам домашно приготвените храни искам да попитам как се приготвя домашно плодово пюре.Варят ли се плодовете преди пасиране и добавя ли се нещо?Много ше се радвам ако майки ,които приготвят сами пюретата и ме посъветват!!!
Цитирай
Кати, аз се пробвах да правя плодово пюре ама нещо не ми хареса резултата ми Embarassed
Иначе плодовете се сваряват предварително и се пасират. Аз прибавях в началото и от формула млякото, после пробвах и нишесте малко (нещо като кисел да се получи) ама мойто малкото не ми ги хареса и минах на купешки вариянт Embarassed  Smile
Цитирай

UK

Мнения: 713
Плодовете ако ги обработваш дълго стават на нищо, много бързо се окисляват нитритите се превръщат в нитрати, киселеят и си губят цвета. Аз само  отстранявах кожите и ги минавах през цедка набързо, когато беба ядеше много малко и и ги давах за десерт, а не като основно ястие. И досега 2 курса яде госпожицата Very Happy - основно месо и зеленчуци + десерт плодове или кисело мляко с плодове и т н. На 14 мес. е. Когато ядеше зеленчукови пюрета правех следното - сварявах на пара каквото има на пазара - моркови, броколи, карфиол, тук има една сладка ряпа, тиквичка, чушка на която махах люспите. Сварени до степен да можеш да ги направиш на пюре и после във формата за лед и във фризер. После кубчетата в найлонче, слагаш етикетче кога и какво и готово. Правиш си такива резерви и после само вадиш и комбинираш. Вначалото само ги комбинирах без никакви добавки, само бебешки ориз за по-добра консистенция. Като поотрасна започнах да и ги правя по-като манджичка. Задушаваш с малко масло да се размрази хубаво, ако го направиш рядко прибавяш /не знам дали има у нас/ бебешки ориз, ако е гъсто - малко вода. Когато беба поотрасна започнах да и слагам и малко кашкавал, който като се стопи придава много приятен вкус. Сега не си спомням кога направих промените с добавките като масло и кашкавал, месо,  а вече и слагам и сметана. Ако ти харесва този вариант, ще поразровя и ще пиша. На мен ми беше удобно и бързо ставаше.
Цитирай

UK

Мнения: 713
Katy, питаш за плодови пюрета, а аз съм изписала цял ферман за зеленчукови Embarassed . Ако не ти върши работа, кажи ми да го изтрия да не заема място само.
Цитирай

София

Мнения: 570
Не се притеснявай!Тъкмо след месец ще ми спестиш питане за зеленчуковите пюрета  Very Happy
Цитирай

UK

Мнения: 713
Абе ти пак си питай след месец защото някой друг може и по-добри съвети да има.
А защо първо плодови пък после зеленчукови чак след месец?
Цитирай


Мнения: 3 032
Цитат на: anan
Абе ти пак си питай след месец защото някой друг може и по-добри съвети да има.
А защо първо плодови пък после зеленчукови чак след месец?


щото тука такава е схемата
трети месец - плодови пюрета
четвърти месец - зеленчукови
пети месец - каши
шести месец - попара и тн
Цитирай

UK

Мнения: 713
Аха ясно, аз по-добре да си мълча тогава по въпроса. Само ми стана интересно да разбера, а сега пък се питам какви ли са съображенията да е така. Извинявам се, че разводних темата.
Цитирай


Мнения: 3 032
ааа, това не го знам вече Laughing
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат на: anan
нитритите се превръщат в нитрати,


обратно е, anan, нитратите се прверъщат в нитрити,които са по-опасните..........ама карай, не е толкова важно, по-хубаво щеше да бъде да не ги бяха измисляли тези нитрати Mad

всъщност преди няколко години излезе една теория, че нитратите били дори полезни?!?!
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Кати, никога не съм варила плодове-наистина е вредно. Просто обелвах плодовете и ги пасирах-няма нищо по-хубаво от плод-натюр!
Цитат на: anan
Само ми стана интересно да разбера, а сега пък се питам какви ли са съображенията да е така.

Вероятно защото плодовете са по-лесно смилаеми...знам ли....  33uu
Цитирай

sofia

Мнения: 100
Здравей Кати!
Аз също съм привърженчка на домашно приготвената храна,и до ден днешен си и приготвям аз манджите.На кухня неща и няма да я записвам ,поради простата причина ,че не знам как и с какво готвят там.А и както обичам да се шегувам - дори и да намеря косъм ще знам че е от мен Smile.

Относно плодовите пюрета.Първоначално и правех пюре от ябълка,хубаво измита и след това обелена и почистена от семките.Вари се до очекване и се пасира.При нужда можеш да го минеш ш през цедка.И съответно малко да го подсладиш ако не е много добро на вкус.След известно време минахме на смесано - ябълка и морков .Приготвя се по същият начин,но аз първо пусках моркова да се свари ,че той по-бавно увира и след това пусках ябълката.Даже моркова вместо да го режеш на колелца или кубчета може да го настържеш на рендето и по хубаво ще се пасира след това.

Надвам се да съм била полезна.А когато дойде времето за зеленчуците пак ще помагаме.
Цитирай

София

Мнения: 570
Благодаря ви за съветите ,момичета.Наистина ми бяхте полезни !!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.