Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 септ. 2005, 11:49 ч.

Събирам рецепти за чушки бюрек

  • 569
  • 5
  •   1
Отговори
  • France/Antibes
  • Мнения: 1 465
Хайде,

пишете сега кой какви ги бърка, как ги пържи  food002 newsm64  chef и майстори Hug

# 1
  • In transit
  • Мнения: 2 707
Изпечения и обелен пипер го пълня със смес от яйца, сирене, магданоз и черен пипер. Овалвам в галета, после в яйце, пак галета  като стегнат малко (може и в хладилника) потапяш пак в яйце и панираш. Мойте мъже си облизват пръстите, даже и сина ми прояде, а преди само пресен пипер хапваше младежа Simple Smile

# 2
Единият начин по който ги правя е подобен на този на Микей.
Първо изпичам чушките, беля, пълня и панирам.
Пълнежа го правя от яйце, сирене и някоя друга подправка (според вкуса ти), но сместта гледам да е по-гъста. После вместо в галета аз потапям в брашно, яйце, брашно, яйце и пържа.


Вторият вариянт го научих от свекървата това лято и го намирам за по-вкусен и повече пълнеж се задържа така.(но пък е по-голяма играчка)
Чушката се пълни сурова (яйце, сирене, подправки) и се изпържва в добре нагорещено олио. Така външната обвивка на чушката се напуква и се обелва. След като я обелиш вече можеш да я панираш -аз правя пак вариянта брашно, яйце, брашно, яйце, пържа........
Това са моите варианти.

# 3
  • In transit
  • Мнения: 2 707
Подобен на  втория вариант на Хонда ги правим и вкъщи, викаме му "мързеливи пиперки" Пълнят се с яйца и сирене, и после в дълбок тиган с капак се полу пържат полу задушават. Стават много сочни и вкусни.

# 4
  • София, Младост
  • Мнения: 1 588
Почистени от опашките, печени обелени чушки.Пълня ги само със сирене, цяло парче(не го намачквам), а го изрязвам във формата на триъгълник(правоъгълна плочка сирене, дебела около 5 мм, я режа на 2 по диагонал). Напъхвам триъгълничетата  в чушките и след това чйце, галета, яйце, галета, може пак яйце(да не загаря галетата в олиото). Пържа в сгорещено олио.
Bon Apetit

Последна редакция: нд, 25 сеп 2005, 09:14 от viliandar

# 5
  • France/Antibes
  • Мнения: 1 465
Blagodaria vi mnogo momi4eta Hug, haide otivam da gi barkam i az, pak utre ako ostane i na vas 6te metna po edna Wink  love001
Hondi4, kakto vinagi na visota - ne edna, ami dve recepti mi e dala  chef  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт