Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора

Благоевград

Мнения: 65
Здравейте, момичета!!
Признавам си,че не мога да готвя и само ви чета.Но тъй като много обичам задушени зеленчуци и ми писна да ги ям все по ресторанти, сега реших да се пробвам да ги направя сама.Нужна ми е обаче вашата помощ  Praynig    Имам пресни моркови,зелен боб,грах и карфиол.Въпросът е какво да ги правя? Да ги сложа в тенджера да се сварят първо или в тиган с капак и водичка да задушавам и после с масло?Как става процедурата? Знам,че е лесно и леко глупаво,но винаги има първи път,нали?! Помагайте! Hug
Цитирай


Мнения: 59
Аз задушени зеленчуци правя така:
Варя ги на водна пара.Имам решетка, която става за всякакви теннджери.Съдът трябва да е хубаво захлюпен.
Зеленчуците трябва да ги слагаш последователно.От тези които имаш грахът, морковът и зеления боб ги сложи първи, защото те имат нужда от пове4е варене, а карфиолът по-малко иначе ще се разпадне.На него му трябват около 5 мин.Аз ги варя и после подправям с подправки по мой вкус и масло.Докато са в тенджерата може да сложиш малко сол да си поемат.
Надявам се, че съм ти била полезна. Very Happy
Цитирай


Мнения: 846
Аз ги задушавам с малко масълце в дълбок тиган до пълното им омекване.
Наистина трябва да ги слагаш последователно, иначе едните ще ти хрупат, а другите ще се разпаднат. Ако обаче са от готовите бланширани, няма да имаш такъв проблем (аз поне не съм имала). Добавяш сол задължително.
А ако искаш нещо по-различно, може да сложиш сметана за готвене, става невероятно вкусно.
С настърган кашкавал също са вкусни!
Цитирай

Благоевград

Мнения: 65
Благодаря ви,милички! Захващам се за работа
Цитирай

Благоевград

Мнения: 65
Скъпи момичета,които  се отзовахте със съвет,наистина много ми помогнахте.Зеленчуците станаха невероятно вкусни,капнах им и малко соев сос.Благодаря ви, от сърце!
Цитирай

нямам

Мнения: 81
Посолявам, капвам малко зехтин и слагам в йена с капак.Без никаква вода! После бухам в микровълновата за 6-7 мин.( зависи от количеството).
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Ето тези с всички добавки към тях са невероятно вкусни Peace
Цитирай


Мнения: 846
Ето тези с всички добавки към тях са невероятно вкусни Peace
Извинявам се, но какво точно е маслинен винегрет?
Предварително благодаря!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 496
Сипвам на дъното зехтин, да се покрие дъното, натрошавам 1 или 2 кубчета зеленчуков бульон и доливам малко вода. Като се загрее слагам зеленчуците. Задушавам с разбъркване до леко омекване, слагам черен пипер и копър. Махам от огъня и добавям 1 или 2 пресовани скилидки чесън.
Правя основно броколи, карфиол и моркови.  Peace

Цитирай


Мнения: 2 252
Блонди, ако има такива зеленчуци не бих вкусила пържоли!

Аз купувам от смесите на Била /  clever/  с царевица, грах, морков и броколи. Само тази обичаме. Изсипвам малко  олио в широк тиган, загрявам и слагам пакета зеленчуци. Те си пускат течност, която се изпарява и стават страхотни. Прибавям вегета или соев сос, но от него си променят цвета естествено

Другият ми вариант е 2 в 1 основното ядене- изсипвам пакета на дъното на една тава, обърквам с вегета и отгоре "разчеквам" едно пиле, осолено и намазано с олио и червен пипер. Вода 1-2 с.л. защото зелечуците си пускат. Повярвайте, голяма вкусотия, пък лесно и бързо...
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Ето тези с всички добавки към тях са невероятно вкусни Peace
Извинявам се, но какво точно е маслинен винегрет?
Предварително благодаря!


В рецептата маслинения винегрет е връзка към начинът на приготвяне, но ето го и тук Peace
Цитирай


Мнения: 846
Esy, много благодаря, досега не бях опитвала такова нещо, мисля да изпробвам - поне имам продуктите!
 bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Esy, много благодаря, досега не бях опитвала такова нещо, мисля да изпробвам - поне имам продуктите!
 bouquet

Дано да се хареса! Много е вкусничко и ароматно! Hug
Цитирай

DE

Мнения: 318
Аз приготвям така.
В меко краве масло, прибавям  счукан или пресован чесън,копър, магданоз, пера на лук, сол и черен пипер.
Разбьрквам много добре и оставям около час в хладилника маслото да може да поеме подправките. Правя топчета, завивам във фолио и замразявам в камерата. Когато ми потрябва имам винаги готово ароматно масло.
Задушените зеленчуци слагам в тиган,няколко топки масло  и сметана.
Става дори и с прясно мляко.
На слаб огън запържвам леко и сервирам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора